گروه سیاسی مشرق -روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای
کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
وقتی وزیر مسکن گزارش انتخاباتی میدهد
وزیر راه و شهرسازی درباره علت چرخش اصلاحطلبان به سمت ناطقنوری گفت این یک یارگیری است و ناطق نوری تغییرات جدی کرده است.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، عباس آخوندی باجناق ناطقنوری در مصاحبه با روزنامه زنجیرهای شرق که به مرور ناامیدی اصلاحطلبان و نحوه تدارک آنان برای انتخابات ریاستجمهوری سال 92 اختصاص داشت، گفت: من ]در جلسات اصلاحطلبان[ معتقد بودم که باید از نیروهای جوان استفاده شود و موافق با حضور آقایان هاشمی و خاتمی و حتی ناطق هم نبودم. در واقع دو پیام روشن داشتم یکی شرکت در انتخابات و دوم اینکه این افراد شاخص نباید وارد انتخابات شوند. دلیلش این است که اگر جامعه روشنفکری معتقد به چرخش نخبگان است نمیتوان حول محور افرادی ثابت فعالیت کند. تقریبا آن بحث اول جا افتاد یعنی شرکت در انتخابات اما بحث دوم این بود که نمیتوانیم در انتخابات ریسک کنیم.
وی با بیان اینکه در حلقه اصلاحطلبان «بیشترین اجماع روی آقای ناطق نوری بود» افزود: اما خودشان مخالف بودند. وزیر راه و شهرسازی در پاسخ این سوال که علت این چرخش اصلاحطلبها که در سال 76 ناطقنوری رقیب آنها محسوب میشود، چیست؟ گفت: این یک یارگیری اجتماعی است در هر صورت صحنه سیاسی تغییر میکند در واقع انتخابات 92 نشان داد در بین تمام نیروها اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل همه یک یارگیری اجتماعی داشتند.
خبرنگار شرق دوباره میگوید «اما انتخاب ناطقنوری یعنی یک راست به جای یک راست، چه تغییری در ناطق به وجود آمده بود که میتوانست نامزد اصلاحطلبان هم باشد؟» و آخوندی پاسخ میدهد: البته که آقای ناطق تغییرات جدی کرده بودند از مواضع نحوه اداره مملکت گرفته تا نگاه سیاسی ایشان. در سال 88 و در سال 84 مواضع خودشان را روشن کرده بودند و بارها اعلام کردند که موافق با آن روند افراطی و رویکرد پوپولیستی که دولت گذشته داشت، نیستند در واقع آقای ناطق در سال 91 یک کارنامه روشن و درخشانی داشتند.
اشتغال ۱۱۰ بازنشسته در دولت
خراسان نوشت: بر اساس بررسي هاي کارشناسان يک نهاد نظارتي، با توجه به صدور نزديک به 110 مجوز اشتغال افراد بازنشسته در دستگاههاي مختلف اجرايي با تصويب مسئولان دولتي، اکثر اين مجوزها يک ساله بوده و طي ماههاي آينده به پايان مي رسند که در صورت عدم تمديد اين مجوزها، اشتغال و مسئوليت اين افراد که عمدتا در سطح معاون وزير و مديرکل هستند غيرقانوني و در صورت نياز به تمديد، علت صدور مجوز يک ساله براي فعاليت اين افراد جاي تامل دارد.
تیمهای هستهای در مسیر «فینال»
روزنامه شرق نوشت: پنجمین سفر در 9ماه اخیر، فرودگاه مهرآباد، پاویون دولت. خورشید میتابد اما خنکی صبحگاهی تهران هنوز پابرجاست. تیم مذاکرهکننده هستهای به همراه حدود 10نفر از کارشناسان و مدیران وزارت خارجه و وزارتخانههای تابعه، راهی وین میشوند. بیش از 50خبرنگار و تصویربردار نیز آنها را همراهی میکنند. کسانی که قرار است به مردم منتظر در ایران خبر بدهند که بالاخره 1+5 به زبان مشترکی با ایران میرسد یا نه. سوال اصلی این دور از مذاکرات این است: «آیا نگارش توافق نهایی آغاز میشود؟»
مذاکرات هستهای در گوشهای از دنیایی برگزار میشود که سر دیگر آن جنگجویان «داعش»، بیمحابا آدم میکشند و سوی دیگر آن؛ زنان و مردان در گرمای سوزان برزیل، تماشاگران پرهیاهوی بازیهای جامجهانی هستند. همانگونه که ما در یکسو، مذاکره هستهای را دنبال میکنیم، در دیگر سو پیگیر نتیجه بازیهای ایران هستیم.
بازیکنان تیمی که در دور پیش مذاکرات، زمانیکه محل تمرینهایشان وین بود، با محمدجواد ظریف دیدار کردند و عکس یادگاری گرفتند. شاید همینها موجب شد که جواد ظریف روز گذشته همانقدر که در محاصره پرسشهای مربوط به مذاکره هستهای بود، به سوالاتی مربوط به فوتبال هم پاسخ داد. او که ابراز تمایل کرده بود بازی را در محل نمایندگی با دیگران همراهانش در سفر ببیند، امیدوار است که ایران برنده این بازی شود. همانطور که 9 ماه است امیدوار است و تلاش میکند مذاکرات هستهای برای دو طرف با نتیجه برد- برد تمام شود.
ماه رمضان فرصتی برای اصلاحطلبان
احمد شیرزاد فعال سیاسی اصلاح طلب طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز نوشت: هرچند اصلاحطلبان در هشت سال گذشته بهويژه چهار سال دوم دولت احمدینژاد در تنگنای جدی برای فعالیت قرار داشتند و امکان کار حزبی بهصورت متعارف و به شکل قبل از سال88 برای آنها فراهم نبود اما به هر حال بهخوبی توانستند خود را در چنین فضایی حفظ کنند و ارتباطات نسبتا منسجمی را با یکدیگر داشته باشند. آنچه در این راستا لازم به ذکر است این که هنوز فضایی که انتظار آن میرفت بهوجود نیامده است تا در سایه چنین فضایی بتوان آزادانه فعالیت حزبی داشت با این وجود دوستان در قالبهای مختلف تلاش میکنند با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
به صورتی که دوستان در دوران تنگنا حتی شده درمراسمهای ختم و عروسی سعی میکردند با یکدیگر ملاقات کنند و مبادلات فکری با یکدیگر داشته باشند تا منجر به قطع ارتباطات نشود. با توجه به آنچه در باب همایش و کنگره سراسری اصلاحطلبان مطرح شده است بهویژه در ماه رمضان طبیعی است که با شروع این ماه مبارک ملاقاتها بیشتر میشود و از این فرصت فیض الهی اصلاحطلبان نیز بهخوبی استفاده خواهند کرد و ارتباط بیشتری با یکدیگر خواهند داشت و همانطور که اشاراتی هم شده است همایش بعد از ماه رمضان نیز میتواند منشا تحولات جدی در عرصه سیاسی بخصوص برای اصلاحطلبان باشد.
دستور دولت براي قرارداد وزارت نفت با شرکت نفت
خراسان نوشت: بر اساس مصوبه روزهاي اخير هيئت دولت که توسط اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور به وزارت نفت ابلاغ شده، از زنگنه خواسته شده است با توجه به تاييد معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور و به استناد بند(ي) تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور به نمايندگي از سوي دولت جمهوري اسلامي ايران نسبت به انعقاد قرارداد با شرکت ملي نفت ايران در موضوعاتي چون عمليات نفت، گاز، پالايش و پخش اقدام کند.
از دستمان در رفت باید انتخابات 84 را مدیریت میکردیم!
معاون خاتمی در دولت اصلاحات میگوید دولت اصلاحات باید انتخابات سال 84 را به نحوی مدیریت میکرد که احمدینژاد رئیس جمهور نمیشد!
به گزارش کیهان، محمدعلی ابطحی که سابقه «معاونت حقوقی و پارلمانی» و «ریاست دفتر رئیس جمهور» در دولت خاتمی را در کارنامه خود دارد، در مصاحبه با نامه نیوز و با برشمردن اشتباهات دولت اصلاحات گفت: یکی از این اشتباهات اینکه در انتخابات 84 باید دولت اصلاحات وارد میشد و مدیریت میکرد تا آقای احمدینژاد نتوانند پیروز شوند.
وی درباره عدم اجماع اصلاحطلبان در آن سال گفته است: استدلال من این است که اگر آقای موسوی و کروبی و من و آدمهای معروف دیگری در انتخابات 84 وارد میشدند، باز هم شرایط سختی به وجود میآمد. به ویژه اینکه در آن سال قرار بود برای بار اول کار کنیم که یک رئیس جمهور تنها چهار سال در دولت باشد. تصور ما بر این بود که اگر بتوانیم از نیروهایی که درصدی از آراء آقای احمدینژاد را به خود اختصاص دهند استفاده کنیم، راحتتر میتوان انتخابات را به دور دوم کشاند.
وی در پاسخ این سؤال که «آقای کروبی با کلیت اصلاحات در سال 88 هماهنگ بودند؟» میگوید: بله همه تلاش داشتند که آقای احمدینژاد پیروز نشوند و انتخابات به دور دوم کشیده شود.
ابطحی همچنین درباره انتخابات 84 اظهار داشت: آن سال اعضای مجمع روحانیون متفرق شدند و کسی حمایت مستقیمی از شخص خاصی نکرد. بخشی طرفدار هاشمی بودند، بخشی طرفدار معین و بخش کمی طرفدار آقای کروبی. ولی آقای کروبی نامزد رسمی مجموعه بودند چون در مجموعه اصلاحات رأیگیری صورت گرفت ولی در ادامه همه از آقای هاشمی حمایت کردند. آن زمان هر دو طرف رکب خوردند، هیچ کس در مجمع فکر نمیکرد و حدس نمیزد که آقای کروبی رأی بیاورد اما آقای کروبی رأی خوبی آوردند.
اظهارات صریح ابطحی مبنی بر لزوم مدیریت انتخابات سال 84 برای پیروز نشدن یک نامزد در حالی است که وی اخیراً در مصاحبهای درباره معاون اول نشدن عارف در دولت روحانی گفته بود اشکال ما این بود که قبل از انتخابات به درستی از روحانی سهم خواهی نکردیم!
«حمایت غذایی» جایگزین سبد کالا
آرمان امروز نوشت: معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور از درآمد 6200 میلیارد تومانی حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانهها خبر داد. محمدباقر نوبخت در نشست تشریح عملکرد 10ماهه دولت با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها به عنوان یکی از دستاوردهای دولت گفت: در مرحله دوم با افزایش قیمت حاملهای انرژی بالاخص افزایش 300 تومانی قیمت بنزین کل منابعی که دراختیار سازمان هدفمندی یارانهها قرار گفته 6هزار و 200 میلیارد تومان بود.
وی با اشاره به برخی از اظهارات مبنی بر این که دولت برای جبران کسری بودجه خود اقدام به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها کرده است یادآور شد: عدهای میگفتند که ما برای تامین برخی از هزینههای شاهانه در این مورد اقدام کردیم اما همه بدانند که این گفتهها دروغ است. این درحالی است که ما منابع را از مردم گرفتیم و به خود آن ها در قالب خدمات درمانی، افزایش کمک به تولید، حمایت غذایی به اقشار کم درآمد برگردانیم.معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور همچنین با اشاره به انصراف عدهای دیگر بعد از ثبتنام برای دریافت یارانه گفت: فقط در ماه گذشته 25 هزار نفر دیگر به سایت رفاهی مراجعه کرده و انصراف خود را از یارانه نقدی اعلام کردهاند. وی در مورد اینکه دولت قرار بود برای شناسایی متقاضیان نیازمند راستآزمایی انجام دهد، گفت: از همان زمانی که ثبتنامها انجام شد این کار را آغاز کردهایم و با توجه به پایگاههای اطلاعاتی که در اختیار داریم اطلاعات ثبت شده را تطبیق میدهیم تا براساس مستندات یارانه به افراد متقاضی نیازمند تعلق بگیرد.