کد خبر 317843
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۸

کارشناسان نظامی روسیه می گویند تمرینات نظامی نیروهای مسلح روسیه در منطقه کالینینگراد در دهم ماه ژوئن که همزمان با تمرینات نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو - آغاز شد، نشان می دهد مسکو قصد دارد به شیوه ای مناسب و با آمادگی کافی به مقابله با تهدیدها و چالش های روز بپردازد. رزمایش نیروهای ناتو از روز نهم ماه ژوئن آغاز شد و تا روز 21 ژوئن ادامه خواهد داشت.

به گزارش مشرق، این رزمایش برای چهارمین بار در منطقه بالتیک با حضور چهار هزار و 700 نظامی در حال انجام است. این در حالی است که شمار نظامیان شرکت کننده در این رزمایش در مقایسه با سال های گذشته بیش از دو برابر شده است.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد شمار نیروها ، تسلیحات و تجهیزات موجود در رزمایش نیروهای روسیه تقریبا برابر با نیروهای ناتو است. در رزمایش نیروهای روسیه جنگنده بمب افکن های Su-34 ، بالگردهای Mi-24 و بمب افکن های Tu-22M3 حضور دارند.

وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی روز سه شنبه در مسکو با یکدیگر دیدار کردند. وزارت امور خارجه روسیه رزمایش نیروهای ناتو را در منطقه بالتیک نمایشی از تمایلات خصمانه توصیف کرد .

به گفته ولادمیر تیتوف معاون وزیر امور خارجه روسیه، مسکو نمی تواند در مقابل اقدامات نظامی کشورهای اطراف خود بی تفاوت باشد و باید « همه اقدامات نظامی و سیاسی لازم را به منظور ابراز اطمینان از امنیت خود اتخاذ کند.»

ژنرال والری مانیلوف معاون سابق رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه در گفتگو با خبرگزاری ایتارتاس اعلام کرد:« از نظر سیاسی، روسیه باید در مقابل اقدامات ناتو قاطعانه تر عمل کند و موضعی اصولی تر در دفاع از دیدگاه های خود اتخاذ کند.»

او همچنین گفت:« زمانی که در مذاکرات با شرکای غربی مصالحه ای منطقی را می پذیریم آنها این موضوع را نقطه ضعف روسیه تفسیر می کنند و خواستار دریافت امتیازات بیشتری از مسکو می شوند.»

مانیلوف بر این باور است که در بحبوحه تحولات در جنوب و شرق اوکراین - جایی که کیف با حمایت آمریکا و ناتو در حال انجام عملیات علیه جدایی طلبان حامی روسیه است - روسیه باید موضعی سخت گیرانه تر اتخاذ کند.

او همچنین گفت:« دلیلی وجود ندارد ما گرفتار رقابت تسلیحاتی احمقانه و خسته کننده همانند رقابت تسلیحاتی در زمان شوروی سابق شویم. روسیه منافعی نظامی دارد که نمی تواند از آنها چشم پوشی کند.»

او افزود روسیه سیستم های دفاع موشکی ، سامانه موشکی اسکندر ، بخش هوایی، سیستم های راداری و فن آوری های خاص خود را در اختیار دارد . این موضوع به روسیه اجازه می دهد بدون افزایش سطح تجهیزات نظامی خود و تنها با افزایش کیفیت آنها ، بتواند با هر گونه تهدید امنیتی مقابله کند.

این کارشناس مسائل نظامی افزود:« علاوه بر این، روسیه می تواند به تقویت نیروها در مرزهای غربی خود بپردازد ، واحد های نظامی را از منطقه ای به منطقه ای دیگر منتقل کند یا حتی در منطقه کالینینگراد از از سامانه های پرتاب موشک های اسکندر استفاده کند. سازمان پیمان امنیت جمعی می تواند به تقویت سیستم دفاع هوایی مشترک خود در بلاروس بپردازد و منافع ناتو را در منطقه آسیای میانه محدود کند.»

ژنرال پاول زولوتارف معاون موسسه مطالعات آمریکا و کانادا اعلام کرد ناتو کشورهای عضو پیمان امنیتی جمعی را وادار به ایجاد سیستم دفاع هوایی مشترک کرده است.

او همچنین گفت:« گفتگوی میان روسیه و ناتو به بن بست رسیده است، بنابراین این موضوع سبب به وجود آمدن اختلافاتی در اروپا شده است.»

زولوتارف - که متخصص در زمینه تجهیزات موشکی است - همچنین گفت:« در چنین اوضاع پرتنش کنونی، وجود یک سیستم دفاع موشکی و هوایی مشترک سبب آسیب نرسیدن به کشورهای عضو می شود.»

این کارشناس همچنین گفت:« کشورهای عضو ناتو در حال افزایش تعداد هواپیماهای جنگی خود در نزدیکی مرز روسیه هستند که این بدان معناست روسیه با سامانه های دفاع هوایی خود به مقابله با آنها خواهد پرداخت.»

او بر این باور است رزمایش نیروهای مسلح روسیه در منطقه کالینینگراد همزمان با رزمایش نیروهای ناتو از این موضوع حکایت دارد که روسیه آماده حفاظت از تمامیت ارضی خود است.

به گزارش ایتارتاس، او افزود:« زمانی که این گونه اقدامات نابخردانه در نزدیکی مرز روسیه به پایان برسد، مسکو و شرکای غربی اش باید به قانون سال 1997 درباره روابط،‌همکاری و امنیت دو جانبه مراجعه کنند. ما باید در زمینه برقراری امنیت در اروپا و در سراسر جهان مسیری درست را انتخاب کنیم.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس