(پیروزی روحانی در انتخابات) چند عامل داشت، یکی از آنها عملکرد دولت احمدی‌نژاد بود که باعث شده بود مردم آزرده شوند و بین سیاستمداران جناح راست‌ هم شکاف عمیقی ایجاد شود. این شکاف، خود را در مناظره‌های انتخابات نیز نشان داد

احمدی‌نژاد و تحریم‌ها از عوامل پیروزی روحانی بودند/ ناهماهنگی در ستاد روحانی زیاد است/ روحانی فاقد مکانیزمی برای ارتباطات اجتماعی استگروه سیاسی مشرق -  این روزها مسئله اصلی و بحث‌های مهم محافل اصلاح‌طلبی را "نسبت اصلاح‌طلبان با دولت روحانی" و رسیدن به یک استراتژی واحد در برخورد با دولت یازدهم تشکیل داده‌است ؛ بحث‌های که گاهاً به رسانه‌‌ها نیز کشیده می‌شود.

در یکی از آخرین نمونه‌های آن که چندی پیش در مشرق منتشر شد؛ سعید حجاریان طی مصاحبه‌ای با اشاره به تفاوت نگرش اصلاح طلبان با شخص رئیس جمهور می‌گوید "مدل من با مدل روحانی فرق می‌کند. اصلاحاتی که من می‌گویم بن‌اش دموکراسی است. ممکن است اصلاحات آقای روحانی هم به تبع دموکراسی بیاورد اما بن‌اش دموکراسی نیست. خودش هم چنین ادعایی ندارد. نمی‌گوید که من اصلاح‌طلبم."


- سعید حجاریان به مناسبت یک ساله شدن دولت روحانی و سالگرد 24 خردادماه 92 به گفت و گو با روزنامه شرق پرداخت. در ادامه گزیده‌ای از سخنان حجاریان را ملاحظه می کنید؛


  • چه‌کسی فکر می‌کرد احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری بالا بیاید. حتی سیاستمداران جناح مقابل ما هم باور نمی‌کردند و با احمدی‌نژاد مخالف بودند اما او همه را کنار زد و رییس‌جمهور شد. داستان انتخاب آقای روحانی هم همین‌طور شد و می‌توان گفت پیش‌بینی‌ناپذیر بود. اما بعد از واقعه می‌توانیم بگوییم چه عواملی دست‌به‌دست هم دادند و این اتفاق افتاد.
  • (پیروزی روحانی در انتخابات) چند عامل داشت. یکی از آنها عملکرد دولت احمدی‌نژاد بود که باعث شده بود مردم آزرده شوند و بین سیاستمداران جناح راست‌ هم شکاف عمیقی ایجاد شود. این شکاف، خود را در مناظره‌های انتخابات نیز نشان داد و همه دیدیم که موضع‌گیری‌های کاندیداهای راست‌گرا علیه همدیگر تا چه اندازه شدید بود. عامل بعدی تاثیر تحریم‌ها بود. آقای روحانی هم انگشت گذاشت روی مساله هسته‌ای و رفع تحریم‌ها و مردم نیز به او اقبال نشان دادند. چون تصورشان بر این بود که پیروزی روحانی در انتخابات گشایشی در وضع کشور ایجاد خواهد کرد. چنانکه دیدیم سیاست خارجی و رفع تحریم‌ها از شعارهای اصلی روحانی در انتخابات بود.
  • سوال) ‌آیا می‌توان گفت اگر فاکتوری به نام محمود احمدی‌نژاد و وضعیت گذشته وجود نداشت هرگز چنین اتفاقی نمی‌افتاد؟  بله، ممکن است حرف شما درست باشد. اما به این نیز بستگی داشت که چه کسی به جای او بود. شاید اگر یک فرد نزدیک به روحانی در گذشته رییس‌جمهور بود، خود روحانی رای نمی‌آورد. برای مردم، احمدی‌نژاد دور از آبادی بود.
  • سوال) فکر می‌کنید علت سکوت احمدی‌نژاد چه باشد؟ احمدی‌نژاد الان هرچه بگوید به نفع روحانی است.
  • جناح مقابل نظرسنجی داشت و می‌دید که آرای روحانی رو به اوج است. بنابراین خیلی از تیپ‌های میانه‌رو آنها خواستند از همان ابتدا به سمت آقای روحانی گردش کنند. من خبر دارم که خیلی از اصولگراها به ایشان رای دادند. روحانی هم که نگفته بود اصلاح‌طلب است.
  • روحانی تلاش می‌کند برخلاف احمدی‌نژاد که می‌خواست با تزریق پول نقد، مشکلات  حاشیه‌نشین‌ها را حل کند، با تدبیر و سیاست‌های اصولی خود به دنبال رفع تبعیض باشد.  اینجا بگویم که حاشیه برای احمدی‌نژاد اصل بود. حاشیه پایگاه رای احمدی‌نژاد بود و او به جنگ حاشیه علیه متن دامن می‌زد. کم مانده بود که به حاشیه فرمان حمله به متن بدهد. اگر می‌توانست این کار را می‌کرد مانند چاوز و مورالس. فرمول آنها نیز همین بود. اما روحانی نمی‌خواهد نفرت ایجاد شود و از طرفی هم نمی‌خواهد پوپولیست باشد، سعی می‌کند تا حدودی مشکل را با تدبیر حل کند. بدون تهییج و نفرت‌پراکنی.
  •  بالاخره باید وزرای ایشان به صحنه بیایند و حرف بزنند و موضع او را تقویت کنند. روحانی فاقد مکانیزمی برای پاسخگویی و ارتباطات اجتماعی است بنابراین خودش روابط‌عمومی خودش است. اما خاتمی برآمده از جنبشی بود که قبلا کلی روی آن کار شده بود. ماده اولیه آن به خوبی پی‌ریزی شده بود پس خیلی‌ها بودند که از او و سیاست‌هایش دفاع می‌کردند. اما روحانی ناگهان پیروز شد و چون خاستگاه حزبی جدی هم نداشت و خود او هم نخبه‌گراست، کمی در این بخش مشکل دارد.
  • سوال) علت اینکه اصلاح‌طلبان به دفاع از روحانی نمی‌پردازند چه دلیلی دارد؟ به این دلیل است که ممکن است دفاع اصلاح‌طلبان راست‌ها را بترساند و به ضرر دولت تمام شود. چون آن‌موقع راست‌ها می‌گویند چه شده که مثلا سعید حجاریان از روحانی دفاع کرده است و تبلیغات به این سمت می‌رود که هر شب روحانی با من فالوده می‌خورد.
  • سوال) نقاط ضعف دولت روحانی چیست؟ می‌توانست کابینه بهتری داشته باشد. الان ناهماهنگی در ستاد او زیاد است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 58
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 16
  • ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    دوباره شروع کرد اقای تئوریسین
  • مجتبی ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    کم مانده بود که به حاشیه فرمان حمله به متن بدهد. اگر می‌توانست این کار را می‌کرد مانند چاوز و مورالس؟؟!! اونی که توتلویزیون اعتراف به حمله ی حاشیه به متن کرد احمدی بود؟؟
  • بابک ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    تجربه‌ي دوران حاكميت جريان دوم خرداد كه جرج بوش پسر هنگام ترك كاخ سفيد، آن را دوراني خوش خواند و از بابت به پايان رسيدن آن ابراز تاسف كرد، آمريكا را به اين نتيجه رساند كه بهترين و كوتاه‌ترين روش براي ايجاد تغيير در رفتار ايران اسلامي، سرمايه‌گذاري روي جريان ساختارشكن و غرب‌گراي داخل ايران است....
  • ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    الگوبرداري دقيق از تئوري‌هاي از پيش طراحي شده‌ي انقلاب‌هاي مخملين در مراكز توطئه‌ي سيستم‌هاي جاسوسي خارج از كشور و روش‌هايي مثل نافرماني مدني در تمام نمونه‌هاي قبلي خود به صورت انتخابات محور....... غرب و آمريكا با توجه به كدهايي كه از داخل ايران دريافت كردند به اين نتيجه رسيدند كه مقطع انتخابات رياست جمهوري دهم در سال 88 بهترين فرصت براي اجراي كودتاي مخملي در ايران است.
  • دانشجوی بسیجی ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    آیا انتخابات در ایران به عنوان یک ابزار مهم مشارکت سیاسی از کارآمدی و توانایی لازم جهت تحققق مشارکت فعال مردم و نیز تبدیل تقاضاهای سیاسی - اجتماعی جامعه به الزامات سیاسی مسالمت آمیز برخوردار است؟
  • فیلسوف ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    "نظام سیاسی" یک وفاق و قرارداد و تکالیف و حقوق متقابل است که ممکن است در عالم معنا اجرا نشود. نظام هاى سیاسى ترکیب هاى انضمامى پیچیده اى هستند و ما براى این که آن ها را بشناسیم نوع آرمانى مى سازیم سپس ناخالصى ها را طیف بندى مى کنیم. افتاد؟؟؟؟
  • بابک ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    تجربه‌ي دوران حاكميت جريان دوم خرداد كه جرج بوش پسر هنگام ترك كاخ سفيد، آن را دوراني خوش خواند و از بابت به پايان رسيدن آن ابراز تاسف كرد، آمريكا را به اين نتيجه رساند كه بهترين و كوتاه‌ترين روش براي ايجاد تغيير در رفتار ايران اسلامي، سرمايه‌گذاري روي جريان ساختارشكن و غرب‌گراي داخل ايران است....
  • اصلاح طلب ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    بله که برخوردار است. توجه کنید که هر نظام سیاسى ـ در هر زمانى که شکل مى گیرد - متاثر از عوامل بسیار متفاوتى است. یکى از آن ها ممکن است ایدئولوژى یا آن نظام مشروعیت بخش باشد. نظام جمهورى اسلامى ایران هم محصول بسترهاى مختلفى است: سنت ایرانى، سنت نظام سیاسى در ایران، عقیده و ایمان و چیزهاى دیگر که همه در این شکل حکومت دخیل بوده اند.
  • زاکربرگ ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    چی چی؟ این " اساس حسب و نسب و ارادت هاى شخصى حاکم و اتباع نیست" یعنی چی؟
  • قاسمی حسن ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    عقبه فتنه:::: شناخت تاريخي از شخصيت ميرحسين موسوي به دليل حضور عوامل وابسته به سرويس‌هاي اطلاعاتي مانند اميراردشير ارجمند از ديگر عوامل در متقاعد كردن نظام سلطه براي اجراي عمليات خود در سال 88 به شمار مي‌آيند. پيشبرد پروژه‌ي شبكه‌سازي با همراهي گروه‌هايي مثل حزب مشاركت و سازمان مجاهدينكه اصلي‌ترين مكانيزم آن برگزاري دوره‌هاي متعدد براندازي نرم در خارج از ايران براي گروه‌هاي برگزيده‌ي داخلي و مسافرت بيش از چند صد نفر چهره‌هاي شناخته شده‌ي جريان دوم خرداد به منظور شركت در اين دوره‌ها در فاصله‌ي سال‌هاي 84 تا 88 بوده است. آخرين عامل، پيام‌هايي بود كه غربي‌ها مستقيما از داخل ايران دريافت كردند. اطلاعات موجود نشان مي‌دهد كه مهدي هاشمي نقشي عمده در ارسال اين پيام‌ها به بيرون داشته است. از جمله پيام‌هاي مستقيم وي به آمريكا در سال 87 موجب شد آمريكا پروژه‌ي مذاكرات هسته‌يي با ايران را كه اهميت حياتي براي آنها داشت تعطيل كرده و انرژي خود را بر پيروزي اصلاح‌طلبان در انتخابات 88 متمركز كند.
  • ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    البته ما نظام های دیگری هم در دنیا داریم که پارلمانى هستند هرچند از وجوه دیگر تفاوت هایى با نظان سیاسی ایران دارند. در دولت هاى سیاسى امروز این تقسیم بندى را حس کردیم ولى بیان گر ماهیت کلى نظام سیاسى نمى تواند باشد
  • ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    آقا چی میگید شوما
  • ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    آفرین
  • ریاستی ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    اوکی یعنی باشه
  • ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    الحمد لله الذی جعل اعدائنا من الحمقاء اگر این اظهارات و تحلیلهای آب دروغ خیاری نهایت تفکر و نبوغ جریان اصلاح طلبان آمریکایی است، به برادران و خواهران ایمانی اطمینان می دهم که دیگر نگران فتنه گران نباشند! واقعا این آین آقای تئوریسین متوجه نیست که بار اصلی انتقاد از احمدی نژاد در انتخابات بر عهده آقایان قالیباف و محسن رضایی بود و مردم ایران اگر براستی از دست احمدی نژاد ناراحت بودند باید به این آقاان رای می دادند؟ یا آقای تئوریسین به عقلش نمی رسد که چرا حتی مردم ولایتمدار قم به جلیلی رای ندادند با وجود آنکه جلیلی مکرر احمدی نژاد را منحرف از اسلام نامید و خط خودش را از او جدا کرد؟ چیزی که در مغز آقای حجاریان نمی گنجد این است که اتفاقا مردم به روحاانی رای دادند چون قول داد به اقدامات احمدی نژاد مانند مسکن مهر و یارانه ها ادامه دهد. برای مردم موضوعات سیاست خارجی مطالبه اصلی نبودند. آیا براستی اگر روحانی گفته بود مسکن مهر و یارانه ها را قطع می کند مکن بود رای بیاورد؟؟ تازه همه اینها در شرایطی است که بدانیم کاندیدای احمدی نژاد در انتخابات رد صلاحیت شد و او هیچ فرصتی برای پاسخ دادن به انتقادات یکطرفه کاندیداهای انتخابات نداشت. با این حساب مطمئن باشید گه این مغز اصلاحات دچار تومور شده است و عنقریب روحانی را کله پا خواهد کرد...
  • ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    نمنه؟
  • اینجا لندن ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    کارمندان دولت انگلیس ، در صدای بی بی سی نشسته اند و دارند "داستان انقلاب" تعریف می کنند. از دیروز ،از دلایل سقوط مصدق می گویند.جمعی به هم آورده اند و اشتباهات مصدق را که منجر به سقوطش شد ، بر می شمرند! اسفندماه قبل هم ، برنامه گذاشته بودند با این عنوان که "28 مرداد ؛ کودتا یا قیام مردمی؟؟" و آخر سر ، مکارانه ، به این نتیجه رسیده بودند که مردم قیام کردند و مصدق را برانداختند!! این وسط آیا کسی نیست بگوید که: آقایان و خانم ها! جای گرمی که شما نشسته اید و دارید داستان می گویید، "دقیقا لندن است". آیا کسی معنی دقیق جمله ی "اینجا دقیقا لندن است " را می داند؟ "اینجا دقیقا لندن است" اسم رمز نیم قرن بدبختی و تیره روزی ماست."اینجا دقیقا لندن است " یعنی مصدق باید به تبعید احمد آباد برود و نفت ایران، کیسه ی حرامزاده های یهودی بنگاه سلطه را پر کند ! آنجا دقیقا لندن است.همان جایی که شب 24 مرداد، اسم رمز کودتای مشترک سیا و اینتلیجنت سرویس بر علیه مصدق را پحش کرد.اسم رمز کودتا این بود: "اینجا دقیقا لندن است". بله؛ آنجا دقیقا لندن است.ارگان رسمی اینتلیجنت سرویس.آن حانم ها و آقایان خوش تیپ هم ، غیر از کارمندان سازمان جاسوسی انگلیس ، کس دیگری نمی توانند باشند.
  • ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    اساس نظرات اقای حجاریان برگرفته از نظرات التقاطی حسین بشیریه است که متاسفانه سعید هم مسخ او شده
  • A M ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    تئوری با عمل فرق دارد آنچه شما در جامعه می بینید عکس العمل جامعه نسبت به کنش ها و تحریک های رسانه ای و تبلیغاتی است لذا باید به این موضوع توجه کرد که برخورد با تئوری معنایی ندارد عمل مناسب در خصوص عکس العمل اجتماعی مردم مهم است که در ایران زیاد مورد توجه قرار نمیگیرد
  • طبس ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    حرف AM را قبول دارم
  • ساشا ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    حجاریان دوستت داریم
  • ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    آفرین حسن
  • ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    موسوی یک منافق بود
  • بابک ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    زن میرحسین عضو رسمی سازمان منافقین بود که مثلا توبه کرده بود
  • ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    راست میگی جوابشون رو بده
  • ساده و مهربان ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    خوب این جوابشون است دیگر عزیزم
  • ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    اسم روز اینجالندن است!یک باردیگردرسال88تکرارشدامابه لطف اگاهی مردم وپشتیبانی از ولایت فقیه یک باردیگر پوزه انگلیس به خاک مالیده شد!دقیقا چندسال دیگر انگلیس طی برنامه ای تلوزیونی از اسم رمز سال 88پرده برخواهدداشت؟شک دارم که عده ای همان زمان هم بگویند کارانگلیس نبودواین یک دعوای داخلی بود!
  • محمد ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    آقای حجاریان شما با چه رویی به خود اجازه میدهید دوباره درباره مسائل سیاسی اظهار نظر کنید!
  • ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    باریک الا مرد با خدا ، باریک الا
  • ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    نه خیر
  • روسیاه ترین شیعه ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    خدا لعنت کند این عمروعاص ایران را
  • ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    درود بر بابک
  • ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    این عمرعاص نیست عزیزم عمرعاص خیلی حرفه ای تر از این است
  • شاملو ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    مهم بدنه اصلاحات است که گفتمان بهتری دارد متاسفانه خیلی ها را فریب داده علتش هم گفتمان نداشتن بدنه اصولگرایی است
  • ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    مهم نیست
  • ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    "بسته بودن" از دو حیث 1- جامعه شناختى و 2- مشروعیت بخشى فرق مى کند. در فرانسه هم آدمى که فعالیت حزبى سازمان یافته و پول نداشته باشد نمى تواند به قدرت برسد. ولى فرض بر این است که اگر هر آدمى این امکانات را پیدا کرد مى تواند رئیس جمهور بشود. میشود تصور کنیم که در یک گروه حاکم کاملا بسته ولى نظام سیاسى باز باشد. به طور کلى امکان این که یک نظام بسته و جامعه اش هم غیرقابل بسیج باشد در جامعه هاى سنتى قبیله اى جا افتاده است
  • ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۴
    0 0
    نظر جالبی ندارند من نمی دونم چرا از ایشون به عنوان یکی از تئوریسین های سیاسی و به خصوص عملیات روانی یا می کنند در حالی چیزی با خود ندارد
  • ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    اصلاح طلب محترم اگر«بله که برخوردار است» چرا علیه رای مردم و همین مکانیسم در سال ۸۸ شورش کردید و رای خودتان را از رای عموم مردم برتر فرض کردید؟
  • دلواپس ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    تو جمله ی "بن ما دموکراسی است" خیلی پیامها نهفته یکیش اینه که ما هیچ اصولی رو به رسمیت نمیشناسیم و مبنای حق و باطل برای ما نظر مردمه!! حالا این مردم بیچاره هم نظرشون تحت تاثیر تبلیغات باندهای قدرته و بنابراین با طرز فکر اینها حق و باطل رو قدرت و ثروت تعیین میکنه!!
  • ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    اقاي ناحنجاريان البته نبود احمدي نژاد باعث راي آوردن شد
  • ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    انتخابات برای تحقق مشارکت فعال مردم کارامد نیست
  • ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    نظر اکثریت مردم نمی تواند حق وباطل را مشخص کند ما باید حق و حقیقت را از طریق سخنان خداوند به دست بیاوریم
  • ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    دوست عزیز نگران نباشید دفعه دیگر با بود احمدی نژاد و با تدبیر همراهان وفادار ایشان دوره طلایی احمدی نژادی تجدید خواهد شد و ما قله های تورم و بیکاری را فتح خواهیم کرد.
  • احسان ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    افرین برتو.واقعا ازنظرت خوشحال شدم که اینقدر بینش سیاسی بالایی داری.ایوازته قلبم میگم.
  • ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    شورش یه عده اغتشاشگر ازخدابی خبر چه ربطی به انتخابات درنظام جمهری اسلامی داره؟ (در پاسخ به ناشناس8:46)
  • محمد ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    آفرین.
  • محمد ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    آفرین.ماشاالله.
  • ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    ۱۲:۲۰ نه حالا که قله های اشتغال و ارزانی رو فتح کردید بابا برو خودتو سیاه کن
  • ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    نه نیست
  • یک نفر ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    همه باید همون سال 88 سرود وحدت میخواندند... میدانید نصف بدبختی الان مملکت و تحریمها به خاطر اختلافات 88 است
  • ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    راست میگی؟
  • ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    از داعش چه خبر
  • ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    سعید خجالت بکش
  • ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    . از ماجرای انقلاب، برخی از شخصیت‌هایی که امروز جزو جناح راست‌ سیاسی کشور هستند حاضر به دفاع نیستند و برخی افراد که نمی‌فهمند انقلاب چه بوده است یا جوانانی که از ماجرا بی‌خبر هستند. به‌اعتقاد من ماجرا، یک حرکت انسانی و خیلی متمدنانه و مردمی بوده است، هرچند نقص‌هایی نیز به آن وارد است. انقلاب ما، انقلاب شادی بود. دقت داشته باشید که در جریان انقلاب ما، به هیچ زنی تعرض نشد، در حالی که شما می‌بینید در میدان التحریر مصر به چند زن تجاوز شد. یا مثلا به انقلاب فرانسه نگاه کنید یک جنگ داخلی به تمام‌معنا بود. اصلا خیلی از انقلاب‌ها به جنگ داخلی تبدیل می‌شود در صورتی که در ایران چنین اتفاقی نیفتاد.
  • سادات ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    .... انقلاب ما خیلی آرام و نرم بود. من حتی از برخی شعارها خنده‌ام می‌گیرد، مثلا یک روز در خلال تظاهرات میدان انقلاب فعلی، یکی بساط پهن کرده بود روتختی می‌فروخت و شعار می‌داد «شرق و غرب نابود است، روتختی موجود است.» انقلاب ما خیلی نرم و شاد بود؛ اینکه می‌گویند انقلاب نرم، همین بود. شاه با یک تلنگر رفت....
  • داعش ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    دارم میام پیشت.. جاده چه همواره
  • یک نفر ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    اما رئیس ستاد انتخاباتی هاشمی رفسنجانی در سال 84 می گوید: خاتمی در جایی می‌گفت: «حجاریان و عبدی بهترین مشاوران من هستند، زیرا هرچه می‌گویند من برعكس نظر آنها عمل می‌كنم.» آقای خاتمی می‌گفت: ضربه‌ای كه حجاریان و عبدی به من زدند هیچكس نزد.....
  • ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۵
    0 0
    سعید حجاریان در سال 1333 به دنیا آمد و در محله نازی آباد تهران بزرگ شد. پدرش فرش فروش بود. او و دو برادرش در مدرسه الهی تحصیل کردند. خانواده از لحاظ اقتصادی جزو طبقه متوسط سنتی بود. منزل آنها دو طبقه بود و او و برادران اش در طبقه دوم زندگی می‌کردند. او برای تحصیل در رشته مهندسی مکانیک وارد دانشگاه تهران شد. در سال 72، با دفاع از پایان نامه‏اش با عنوان موعودیت در انقلاب ایران و روسیه، زیر نظر حسین بشریه، فوق لیساس علوم سیاسی و بعدها دکترای علوم سیاسی را از دانشگاه تهران اخذ کرد....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس