کد خبر 311819
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۲
به گزارش مشرق،‌کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

به انگلیس خبیث رو دادیم طلبکار شد!

«درخواست غرامت دولت انگلیس از ایران در حالی است که این رژیم باید به خاطر جنایات 200 سال خود علیه ملت ایران صدها بار عذرخواهی کند و میلیاردها دلار غرامت بدهد».اخیرا مجید تخت روانچی در مصاحبه با گاردین گفته بود ایران آماده است برای بازگرداندن روابط دیپلماتیک، درباره پرداخت غرامت به  انگلیس (به خاطر حمله به سفارت آن در تهران در سال 2011) مذاکره کند اما به طور رسمی عذرخواهی نخواهد کرد.در واکنش به این اظهارات، شبکه خبر دانشجو نوشت: سیاهه دخالت‌ها، جنایت‌ها و خیانت‌های انگلیس علیه ایرانی‌ها را اگر فقط نام ببریم، صدها جلد کتاب می‌توان از آن چاپ کرد؛ به خاطر هیچ کدام از این موارد این لیست حتی یک بار هم کسی نشنیده مقامات انگلیسی از ایرانی‌ها عذرخواهی کنند یا غرامت بپردازند... اما شاید این یکی از جالب‌ترین اتفاقات تاریخ است که انگلستان از ایران طلبکار بوده و غرامت می‌طلبد. همان کشوری که اگر به منابع تاریخی رجوع کنیم، باید به خاطر اتفاقات دو قرن اخیر، بارها و بارها از ایران عذر می‌خواست. رویدادهای تلخی که با وجود اسناد معتبر، اعلام مقامات رسمی بین‌المللی یا حتی اعتراف مسئولان دولتی انگلیس، هیچ گاه از ملت ایران عذرخواهی نکردند و حتی یک سنت غرامت هم نپرداختند.

انگلستان باید به خاطر دست‌اندازی در خاک ایران و جدا کردن بخش‌های شرقی آن در معاهده ننگین پاریس، از ملت عذرخواهی کند. در این قرارداد استعماری که پس از دو جنگ با حکومت وقت و تصرف بنادر جنوبی ایران شکل گرفت، ناصرالدین شاه را مجبور کردند از قسمت شرقی ایران چشم‌پوشی کند. انگلیس با این کار خیال خود را از حرکت روس‌ها به سمت جنوب راحت کرد.این شبکه خبری می‌افزاید در جریان ملی شدن صنعت نفت نیز انگلیسی‌ها با «نامشروع» خواندن این حرکت ملی، ابتدا با سران وقت به گفت‌وگو نشستند، اما بعد از این که به نتیجه مطلوب یعنی تقسیم 50-50 نفت میان دو کشور نرسیدند، ایران را تهدید نظامی کردند و بعد از آن هم تحریم علیه شرکت‌های نفتی را کلید زدند. هرچند در پایان با رأی دادگاه‌های بین‌المللی ایران محق شناخته شد، اما انگلیس با حضور فعالانه در کودتای 28 مرداد و با همکاری آمریکایی‌ها زهر خود را به ملت ایران ریخت.

مشروطه یکی از گلوگاه‌های حساسی بود که با دخالت گسترده انگلیس به نتیجه نرسید و انگلیسی‌ها با کودتای رضا خان میرپنج را وارد عرصه سیاسی کردند. جنگ جهانی دوم نیز بار دیگر چهره استعماری و زیاده‌خواهانه انگلیس را به تصویر کشید. آنها با همکاری آمریکایی‌ها پس از ورود به کشور، ایران را پل پیروزی خواندند و در نشست تهران، کشور را بین خود تقسیم کردند. آن طور که جنوب کشور سهم انگلیسی‌ها شد. بعد از آن هم دست نشانده خود را تغییر دادند و پسر رضا خان را جایگزین او کردند.به گزارش شبکه خبر دانشجو پس از انقلاب غرض‌ورزی انگلیسی‌ها نسبت به مردم ایران ادامه یافت و حتی شدت گرفت. تا آن جایی که در جنگ ایران و عراق با حمایت همه جانبه از حکومت صدام به کشتار افراد غیرنظامی دست زدند. کشور انگلیس با ارسال گاز سارین برای حزب بعث باعث شد، صدها نفر از رزمندگان ایرانی شیمیایی شده و با استنشاق این گازها مسموم شوند. ده‌ها شهید و جانباز شیمیایی حاصل همکاری انگلیس با صدام بود که هنوز هم پس از سال‌ها عوارض آن باقی است.نقش‌آفرینی در تحریم‌های ظالمانه، همکاری با تروریست‌ها و گروهک‌های معاند در شرق کشور و حضور فعال در فتنه سال 88 از دیگر خباثت‌های رژیم انگلیس است که انگلیس باید نسبت به آن عذرخواهی کند.

عضو کارگزاران زیر بلیت اعتدال نرفت

معاون سابق رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می‌گوید اصلاح‌طلب است نه اصولگرا.محمدعلی نجفی از مشاوران نزدیک خاتمی و از اعضای کارگزاران است که به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی شد اما نتوانست رای اعتماد نمایندگان را کسب کند. وی پس از آن از سوی روحانی برای تصدی ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انتخاب شد اما چند ماه بعد استعفا داد.نجفی در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته است: از روز بعد از رد صلاحیت آقای هاشمی بود که بحث کاندیدای سوم مطرح شد و در حقیقت تا روزی که اطلاعیه شورای مشاوران اصلاح‌طلبان صادر و از آقای روحانی به شکل رسمی حمایت شد و هم آقای خاتمی و هم آقای هاشمی حمایت خودشان را اعلام کردند، ما به این نتیجه نرسیده بودیم که آقای روحانی کاندیدای اصلاح‌طلبان شود.

وی درباره ترکیب کابینه می‌گوید: به نظرم در حقیقت بخش مهمی از کابینه را کسانی تشکیل می‌دهند که دیدگاه‌های اصلاح‌طلبانه چه در مسائل سیاسی و چه در مسائل اقتصادی دارند.نجفی در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: اعتقادم این بود و به خود آقای روحانی هم گفتم که شما زیاد از ژنرال‌ها در کابینه‌تان استفاده نکنید، آنها را به پشت پرده کابینه ببرید تا به عنوان مشاور به شما و وزرای‌تان کمک کنند، به این ترتیب می‌شود تصمیم‌گیری‌های بهتری داشت. به ایشان گفتم که از نیروهای جوان‌تر و آماده‌تر برای امور اجرایی استفاده کنید و از نیروهایی بهره ببرید که آگاهی نسبت به مسائل کشور دارند اما الزاما تئوری‌پرداز نیستند چون وزیر لازم نیست تئوری‌پرداز باشد. من باور داشتم که برگرداندن یک نفر به یک وزارتخانه‌ای که سال‌ها پیش در آن وزیر بوده، صلاح نیست اما ایشان در مورد خود من همین کار را کردند و درباره آقایان زنگنه و نعمت‌زاده نیز.وی درباره روز جلسه رای اعتماد و اینکه «در آن روزی که می‌خواستید به مجلس بروید، روحانی به شما توصیه‌ای [درباره فتنه 88] نکرد؟» می‌گوید آقای روحانی نه اما خیلی از دوستان به من توصیه می‌کردند که شما خیلی تند صحبت نکنید و یک جمله برائتی، چیزی بگویید و از این سد عبور کنید.

نجفی در پاسخ این سوال که خود را اصلاح‌طلب می‌دانید یا اعتدالگرا گفت: من اصلاح‌طلب هستم.

انشعاب در گروهک چندنفره

رسانه‌های نزدیک به گروهک چند نفره جیش‌العدل از انشعاب(!) در این گروهک تروریستی خبر می‌دهند.گویا نیوز در این باره نوشت: براساس خبر دریافتی، ماجرای گروگانگیری 5 سرباز در منطقه جکیگور بلوچستان باعث انشعاب در جیش‌العدل شده است. در این میان رئوف ریگی از برخی اتفاقات ناخرسند است. در طیف حاضر در جیش‌العدل علاوه بر هویت طایفه‌ای و منطقه خود، درباره شیوه ادامه مسیر نیز به اختلاف برخورده‌اند. صلاح‌الدین فاروقی رئیس جیش‌العدل خواستار سوق دادن جنگ فرقه‌ای از سوریه به ایران شده اما طیف دیگر مخالف این مسئله هستند.گفتنی است عبدالرئوف برادر عبدالمالک ریگی در مصاحبه با شبکه سعودی العربیه گفته «چرخاننده اصلی حرکت من بودم که از گروه جیش‌العدل جدا شدم و همه به این حقیقت اعتراف می‌کنند. در واقع نام فاروقی در منطقه ناشناخته است.او همچنین گفته چون توازن قوا وجود ندارد، مذاکره با ایران ممکن نیست.

بزرگداشت جاسوس آمریکایی از تعلیق به تعویق!

کاظم موسوی بجنوردی از تعلیق جلسه بزرگداشت ریچارد فرای (جاسوس آمریکایی) خبر داد.وی پیش از این ضمن اذعان به جاسوس بودن فرای، این اقدام وی را وظیفه‌شناسی و وطن‌دوستی وی در قبال آمریکا توصیف کرده و اعلام کرده بود که روز دهم خرداد برای فرای مجلس بزرگداشت برگزار می‌کند. بجنوردی این را هم گفته بود که به دنبال اعتراض‌ها به دفن فرای در اصفهان، پیگیر دفن این جاسوس آمریکایی در قبرستان ارامنه یا زرتشتیان در شیراز یا یزد است.بجنوردی دیروز با ارسال توضیحی به کیهان اعلام کرد: مجلس بزرگداشت استاد ریچارد فرای به بعد از تدفین موکول شده است. جسد فرای در سردخانه‌ای در آمریکا نگهداری می‌شود.

پناهندگان چگونه طعمه سرویس امنیتی آلمان قرار می‌گیرند؟

با وجود لو رفتن جمع‌آوری اطلاعات از پناهندگان، سرویس امنیتی آلمان به این کار ادامه می‌دهد.دویچه وله با انتشار گزارشی به نقل از برخی رسانه‌های آلمانی اعلام کرد از پناهندگان به عنوان منابع اطلاعاتی اداره امنیت این کشور استفاده می‌شود و با وجود افشای این فعالیت 50 ساله، جمع‌آوری اطلاعات از این طریق ادامه خواهد داشت.اداره امنیت فدرال آلمان زیرمجموعه‌ای دارد که ده‌ها سال از پناهندگان این کشور اطلاعات جمع‌آوری می‌کرده است. با وجود این که این زیرمجموعه در آستانه برچیده شدن است، اما بازجویی از پناهجویان تاکنون متوقف نشده است.دویچه وله نوشت: پایان ژوئن 2014 (9 تیر 93) و با برچیده شدن اداره جمع‌آوری اطلاعات از پناهندگان در آلمان، یکی از فصل‌های تاریخ اطلاعاتی و امنیتی آلمان به پایان می‌رسد. این نهاد که زیرمجموعه اداره اطلاعات و امنیت فدرال بود، بیش از 50 سال بی‌سر و صدا به کار خود ادامه داد؛ تا این که در نوامبر 2013 برملا شد در این نهاد از پناهجویان به صورت سازمان یافته اطلاعات جمع‌آوری می‌شود. دولت آلمان اندکی بعد اعلام کرد که این اداره برچیده می‌شود.

منتقدان اما می‌گویند پایان کار این نهاد به معنای پایان بخشیدن به پرس‌وجو از پناهجویان نیست. یان کورته، نایب رئیس فراکسیون چپ‌ها در پارلمان آلمان، به دویچه وله می‌گوید: «به جای بررسی عملکرد و تغییر در رویکرد این اداره، به بدترین شکل ممکن برای انحراف افکار عمومی تلاش می‌شود. اداره امنیت فدرال فقط تابلوی اتاق‌ها را عوض می‌کند اما سوء استفاده از افراد در تنگنا متوقف نخواهد شد».به نوشته خبرگزاری آلمان، دولت این کشور در پاسخ به پرسش فراکسیون چپ‌ها در پارلمان تصریح کرده که نهادهای امنیتی در آینده نیز می‌توانند از پناهجویان در آلمان اطلاعات بگیرند. گذشته از این، اداره مهاجران و پناهجویان آلمان نیز اطلاعات پناهجویان را در اختیار سرویس امنیت داخلی آلمان می‌گذارد.

منتقدان می‌گویند مشکل این جاست که به پناهندگان القا می‌شود که پرسش‌ها در جهت بررسی پرونده شخصی آنان است، در حالی که اطلاعات کسب شده در خدمت فعالیت‌های امنیتی قرار می‌گیرند.

اداره امنیت فدرال آلمان در ماه نوامبر 2013 به دویچه وله اعلام کرد اطلاعات به دست آمده از پناهجویان در صورت نیاز در اختیار نهادهای امنیتی کشورهای هم‌پیمان نیز قرار می‌گیرند؛ روندی که با برچیده شدن اداره پرس‌وجو از پناهندگان هم ادامه خواهد یافت.بنابر گزارش روزنامه آلمانی «زود دویچه تسایتونگ» و «شبکه رادیو و تلویزیون شمال آلمان» (NDR) ایالات متحده در گذشته برای حملات هدفمند با پهپاد از اطلاعات به دست آمده از پناهجویان در آلمان استفاده کرده است. منتقدان این حملات را کشتن بدون محاکمه و ناقض حقوق بین‌الملل می‌دانند.آنچه مسلم است این که جمع‌آوری اطلاعات از پناهجویان فعلاً متوقف نمی‌شود. این که این پرس و جو در آینده چه ابعادی خواهد داشت یا چه کسانی از پناهجویان پرس و جو می‌کنند و آیا خود را به پناهجویان معرفی می‌کنند هم هنوز مشخص نیست. اداره اطلاعات و امنیت آلمان به «دلایل اطلاعاتی» پاسخ روشنی به این پرسش‌ها نمی‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • بی نام ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
    0 0
    یک کم دیگه به این روباه پیر استعمارگر انگلیس رو بدهید هزینه کشتار 10/000/000میلیون نفری که در ایام جنگ جهانی اول تا دوم در اثر ایجاد قحطی توسط انگلستان در ایران اتفاق افتاد را از ما خواهند گرفت میگید نه نگاه کنید .
  • سعید ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
    0 0
    مرگ بر روباه پیر استعمار انگلیس خبیث و دوستاش
  • ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
    0 0
    متاسفانه روزنامه کیهان و سردبیرش اعتقاد تام به مباهته دارند و گمان می کنند هدف وسیله را توجیه می کند و می تواند به بهانه داشتن اهداف انقلابی از هر وسیله ای ولو خلاف شرع نظیر تهمت و افترا استفاده کرد و بهانه شان هم برداشت سوء و انحرافی از یکی از احادیث وسایل الشیعه است. آقای شریعتمداری مطمئن باشد اصرار بیجای او برای جاسوس نامیدن ریچارد فرای تنها سبب خواهد تا کسانی که اهل تحقیق هستید از اساس به همه حرفهای این روزنامه - ولو حق باشد- شک کنند. اشتباهی که آقای شریعتمداری در مورد صانع ژاله و یا حتی سروش هم مرتکب شد. آقای شریعتمداری! این اداهای ژورنالیستی به درد تفکرات حزب اللهی نمی خورد و آن را نجس می کند. دست از این رفتارهای غلط بردارید. آیا آنهمه اتهام دزدی که کردان زدید یا اتهام فراماسونری که به زرین کوب زدید یا اتهامات شاخدار که مشایی زدید و معلوم شد هیچ صحت ندارند کافی نبود؟ آیا روز قیامت خواهید گفت که چون اهدافم مقدس بود هر کاری کردم درست است؟
  • ناشناس ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۲
    0 0
    نخیر ما به ما به انگلیس های خبیث رو ندادیم . بلکه شما ویک مشت افراد کم عقل به آنها یک بهانه حقوقی دادید. عمدا یا سهوا ؟ خدا داند.
  • افشین تهران ۰۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۲
    0 0
    شما و امثال شما از خدا به بالین کدخدا پناه میبرید
  • ۰۳:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    0 0
    رابرت شرلیها و آنتوان شرلیها و گرگوری دالگورسکیها همواره در ایران فراوانند!
  • ۰۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    0 0
    به اسم نغض حقوق بشر در ایران
  • ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    0 0
    یعنی بخاطر اینکه بهانه حقوقی ندیم بزاریم هر کاری میخواهند بکنند؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس