به گزارش گروه بين الملل مشرق به نقل از خبرگزاري فرانسه، پايگاه خبري "ويکي ليکس" در انتشار يکي از اسناد خود مدعي است که رژيم صهيونيستي به همراه کشور شيلي از تحرکات سفير ايران در سانتياگو جاسوسي ميکرده است.
بر اساس اين گزارش اين فعاليتها به علت افزايش نگرانيهاي اسرائيل از نفوذ بيشتر ايران در کشورهاي آمريکاي جنوبي بوده است.
بر اساس اين سند که از سفارت آمريکا در شيلي در جولاي (تير) سال 2008 ميلادي منتشر شده است، اسرائيل بدقت مراقب افزايش نفوذ ايران در منطقه و تقويت مناسبات ديپلماتيک اين کشور با دولتهاي کلمبيا و ونزوئلا بوده است.
بر اساس اين سند که "خوان الزاسي" مشاور اقتصادي و سياسي سفير آمريکا در شيلي آن را نوشته است، اسرائيل ورود تعداد بالاي مهاجران مسلمان به اين کشور را نيز زير نظر داشته است.
اين سند ميافزايد: با اينکه هيچ دليلي در زمينه ارتباط دولت ايران با گروههاي تروريستي در شيلي وجود نداشته است، سازمانهاي جاسوسي شيلي و اسرائيل در مورد هر چيز مشکوک دقت و توجه خاصي دارند.
الزاسي به نقل از "يولي عور" وابسته نظامي اسرائيل در سفارت اين رژيم ميافزايد که تلآويو تمام تحرکات "غير عادي" کامبيز جلالي، سفير جديد ايران در اين کشور را زير نظر دارد.
اور همچنين به الزاسي گفته است که تلآويو از نفوذ بالاي ايران در ونزوئلا نگران است.
از سوي ديگر 50 فرد ايراني در کلمبيا ويزاي ديپلماتيک در اختيار دارند؛ بر اساس اظهارات اين مقام صهيونيست، اسرائيل بشدت نگران حضور ايران در آمريکاي جنوبي است و از نفوذ ايران در اتباع شيلي و فلسطينيهاي مسلمان ميترسد.
دليل تمايل شديد اسرائيل به افزايش مناسبات با کشورهاي آمريکاي لاتين نيز به علت مقابله با نفوذ روزافزون ايران در اين منطقه است، تلاشي که البته هنوز صهيونيستها هيچ نتيجهاي از آن نگرفتهاند.
دولت شيلي به عنوان يکي از همپيمانان اصلي اسرائيل در منطقه آمريکاي جنوبي همواره از بهترين فضا براي فعاليتهاي جاسوسي اين رژيم برخوردار بوده است.