این فرد نماینده ایران در سازمان ملل است و سازمان ملل یک نهاد بین المللی است و خود این نهاد باید در خصوص پذیرفتن و یا عدم پذیرش نمایندگان اقدام نماید و برخورد کند. به صرف اینکه سازمان ملل در این کشور قرار دارد آمریکا نباید از مقررات بین المللی پا را فراتر گذارد. این اقدامات خلاف قوانین بین المللی است.

به گزارش مشرق، سنا آمریکا به اتفاق آرا لایحه ممانعت از ورود سفیر ایران حمید ابوطالبی در سازمان ملل را به بهانه دست داشتن در تسخیر لانه جاسوسی را به تصویب رساند. برخي از نمايندگان سنا از اوباما خواستند به علت مشارکت حميد طالبي در جريان گروگان گيري سفارت آمريکا به وي مجوز ورود به مقر سازمان ملل متحد صادر نشود.  
 
در این باره محمد صالح جوکار، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «فردا» با تاکید بر اینکه، آمریکا حق دخالت در این گونه موارد را ندارد گفت: در قوانین بین الملل، آمریکایی ها حق ندارند نسبت به حضور یک نماینده از کشوری ایراد بگیرند و ویزا صادر نکنند و این خلاف قوانین کنوانسیون های بین المللی است.

وی تاکید کرد: این اعمال ناشی از زیاده خواهی و برتری جویی سیاست های آمریکا در برابر کشورهای دیگر خصوصا ایران می باشد. قطعا مسئولین سیاست خارجی ایران، بایستی از طریق جوامع بین الملل و سازمان ملل اقدامات لازم را جهت مخالفت با این اقدام آمریکا به عمل آورند و نسبت به اقدامات غیرقانونی آمریکاییان به طور جد بر روی گزینه انتخابی ایران پافشاری داشته باشند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مجلس در این زمینه به صورت رسمی نمی تواند اقدامی انجام دهد تنها می تواند از طریق پارلمان های دیگر کشورها رایزنی و در این باره تعامل سیاسی در برابر این اقدام آمریکا داشته باشد.

جوکار در ادامه اظهار کرد: اما موضوع مهم این است که این فرد نماینده ایران در سازمان ملل است و سازمان ملل یک نهاد بین المللی است و خود این نهاد باید در خصوص پذیرفتن و یا عدم پذیرش نمایندگان اقدام نماید و برخورد کند. به صرف اینکه سازمان ملل در این کشور قرار دارد آمریکا نباید از مقررات بین المللی پا را فراتر گذارد. این اقدامات خلاف قوانین بین المللی است.
 
این نماینده مجلس همچنین یادآور شد: نکته ای که جای تامل دارد اینکه متأسفانه دبیرکل سازمان ملل در مقابل اظهارات اخیر مقامات آمریکایی فقط سکوت کرده و هیچ اراده‌ای از خودش نشان نمی‌دهد که این کار به تضعیف جایگاه سازمان ملل به عنوان یک نهاد بین‌المللی منجر می‌شود. اینگونه اظهارنظرها و مداخله‌گری‌ها نشان‌دهنده ضعف ساختاری سازمان ملل است که ضروری است که نشان می دهد تا چه اندازه آمریکا به آن مسلط می باشد.

وی در بخش پایانی صحبت هایش افزود: این اقدام آمریکا، جنبه سیاسی دارد و اصلا حقوقی نیست. این عمل آمریکا برخاسته از ماهیت وجودی آنها دارد که نشان می دهد  در تنگناها می خواهند قدرت خودشان را به دنیا نشان دهند که البته ایران نیز در برابر آنها ساکت نخواهد ماند. در مقابل ما نیز باید به آنها نشان دهیم که اجازه دخالت در مواردی که مربوط به آنها نیست را نخواهیم داد. اینکه آمریکایی ها به نوعی خودشان را بزرگتر از اندازه ای که در دنیا دارند می بینند و یا اینکه سازمان ملل در این کشور قرار دارد دلیل نمی شود که هر طور بخواهند عمل نمایند و اگر بخواهند این روش را ادامه دهند جایگاه سازمان ملل زیر سوال خواهد رفت. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس