این آمارها توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال 2008 میلادی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

مسافرانی که هیچ گاه به مقصد نمی‌رسند
به گزارش مشرق، بررسی‌ها نشان می‌دهد که کشورهای نامیبیا، تایلند، ایران، سودان، سوازیلند، ونزوئلا، کنگو، مالاوی، جمهوری دومینیکن و عراق دارای بیشترین قربانیان حوادث جاده ای هستند. این آمارها توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال 2008 میلادی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

آمارهای پزشکی قانونی نشان می‌دهد طی 5 سال گذشته  6 هزار نفر در نوروز قربانی جاده‌های ایران شده‌اند. این در حالی است که مسئولان در تلاش هستند تا با برنامه‌های مختلف از تلفات نوروز بکاهند، در این بین جامعه‌شناسان نقش کم‌رنگ فرهنگ‌سازی در رانندگی را مقصر حادثه‌های مختلف می‌دانند؛ بنابراین تا این موضوع اصلاح نشود افزایش جریمه‌های رانندگی برای کاهش تخلف‌ها هیچ تاثیری ندارد.

نوروز بهترین فرصت برای مسافرت محسوب می‌شود و به همین است که جاده‌ها در نوروز مملو از اتومبیل‌هایی است که شهر خود را به قصد تغییر آب‌وهوا تفریح ترک می‌کنند اما گاهی این مسافران نه تنها به مقصد نمی رسند بلکه در میان  راه جانشان را نیز از دست می دهند. آمار پزشکی قانونی مرگ 6 هزار نفر را در حوادث رانندگي نوروز طی پنج سال گذشته (1388 تا 1392) اعلام می‌کند. در اين مدت بيشترين آمار تلفات تصادفات نوروزي با یک‌هزار و 391 مورد در نوروز سال 1389 و كمترين آن با يك‌هزار و 141 نفر در نوروز سال 1391 ثبت شده است.

بر اساس اعلام پزشکی قانونی نوروز امسال 873 مرد و 354 زن قربانی حوادث جاده‌ای شده‌اند كه بيشترين موارد آن با 850 مورد در جاده‌هاي برون شهري به ثبت رسیده است. پس از آن مسيرهاي درون شهري با 252، روستايي با 117 و مسيرهاي نامعلوم با 8 مورد در رتبه هاي بعدي قرار دارند، در نوروز سال 1391 نيز بيشترين كشته هاي حوادث رانندگي (762 نفر) در محورهاي برون شهري جان باخته‌اند.

با توجه به اینکه حوادث جاده‌ای در نوروز بین 6 تا 6.5 درصد کل مرگ‌های تصادف‌های هر سال را به خود اختصاص داده است. به طور مثال در سال 1391 آمار تلفات حوادث رانندگي 19 هزار و 89 نفر بود كه شش درصد تلفات آن (یکهزار و 141 نفر) مربوط به حوادث رانندگي نوروز بوده است. آمار تلفات حوادث رانندگي ايام نوروز بر اساس ميانگين روزانه در سال 1389 بيشترين رقم را داشته است.

در اين سال به طور متوسط در هر روز 69.6 نفر در حوادث رانندگي جان باختند. همچنین به ترتیب نزولی، اين آمار در سال 1390 برابر با 65.9، در سال 1388 برابر با 65.1، در سال 1392 برابر با 58.4 و در سال 1391 برابر با 57.1 نفر بوده است.در حوادث رانندگي نوروز سال 1392، يكهزار و 227 نفر جان خود را از دست دادند، اين رقم در مقايسه با مدت مشابه سال قبل (1390) كه تعداد تلفات حوادث رانندگي يكهزار و 141 نفر بود.4 درصد بيشتر شد.

 راهی برای رانندگی بدون قربانی

یک آسیب‌شناس در گفت‌وگو با «حمایت» ایران را یکی از حادثه‌سازترین کشورها در رانندگی است، می‌گوید: یکی از راه‌های کاهش حوادث جاده‌ای فرهنگ‌سازی درباره رانندگی صحیح است که در این زمینه خانواده‌ها به خصوص والدین و رسانه‌ها می‌توانند در این زمینه بسیار مثبت عمل کنند.

محمد پیروی خامنه بیان می‌کند: والدین باید بدانند که همه رفتارهای آنان برای کودکان مانند الگو است بنابراین از کودکی شیوه صحیح رانندگی را به کودک بیاموزند. البته در این میان نباید نقش آموزش‌وپرورش و نظام آموزشی کشور را نادیده گرفت زیرا این نهاد می‌تواند با آموزش‌های مختلف افراد را از تبعات رانندگی نادرست با خبر شوند.

با توجه به آمارهای وحشتناکی که حوادث رانندگی به خصوص در روزهای به بار می‌آورد مسئولان در تلاش هستند تا با برنامه‌ریزی‌های مختلف از بروز چنین حادثه‌هایی جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه افزایش جریمه‌ها به تنهایی راهگشا نیست، خاطرنشان می‌کند: اگرچه پلیس افزایش نرخ جریمه‌ها را یکی از راه‌های کاهش تخلف‌ها می‌داند اما باید بدانیم که این افزایش تنها راهکار نیست.

خستگی و خواب آلودگی دشمن جان رانندگان

آمارها موجود نشان می دهد در تعطیلات نوروزی بیش از 40 درصد حوادث رانندگی جاده های کشور ناشی از خستگی و خواب آلودگی رانندگان اتفاق افتاده است.

فرمانده پلیس راه کشور به منظور کاهش حوادث رانندگی در جاده های کشور به رانندگان توصیه کرد: در ایام نوروز از انجام سبقت غیرمجاز در جاده های دو طرفه خودداری کنند.

محمدرضا مهماندار افزود: بستن کمربند ایمنی و عدم سبقت غیرمجاز در جاده های دو طرفه، نقش موثری در کاهش حوادث رانندگی در جاده های کشور خواهد داشت.

وی بر ضرورت رعایت قوانین و مقررات رانندگی در ایام نوروز در جاده ها و شهرهای کشور تاکید کرد و گفت: رانندگی با شتاب و عجله همراه با خستگی سبب می شود، میزان تخلفات رانندگان در جاده های کشور بیشتر افزایش یابد.

فرمانده پلیس راه کشور به تمام رانندگان توصیه کرد: به منظور حفظ سلامت مردم و کاهش حوادث رانندگی، در این ایام با هوشیاری کامل، بدون خستگی و خواب آلودگی در راههای کشور رانندگی کنند و به مسئولیت های همگانی خود در مقابل مردم احترام بگذارند.

مهماندار بر ضرورت همکاری مردم با ماموران پلیس راه در تعطیلات نوروزی تاکید کرد و گفت: نتیجه همکاری مردم و رانندگان در جاده های کشور کاهش تخلفات و حوادث رانندگی خواهد بود.

فرمانده پلیس راه کشور با بیان اینکه اقشار مختلف مردم همواره با حوادث رانندگی در شهرها و جاده های کشور درگیر بوده‌اند، گفت: بانگاهی به گذشته نشان می‌دهد، تنها چیزی که می تواند حوادث را در جاده های کشور کاهش دهد، احساس مسئولیت رانندگان در مقابل خود و دیگران است.

وی تصریح کرد: باید واقعیت ها را بپذیریم که حوادث رانندگی در کشور تنها برای افراد خاص نیست، بلکه با نادیده گرفتن قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی ممکن است این حوادث برای همه ما رخ دهد.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: حمایت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس