به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری فرانسه، تاریخ دقیق پرتاب این کاوشگر هنوز مشخص نیست. با این همه رسانههای بزرگ دولتی چین بیش از هر چیز به موفقیتهای مورد انتظار این ماهنورد شش چرخی پرداختهاند که با الهام از اعتقادات باستانی چینی «خرگوش یشمی» نام گرفته شده است.
چینیها از قدیم الایام معتقد بودند خرگوشی در کره ماه زندگی می کند. آنها این خرگوش را «خرگوش یشمی» یا خرگوش ماه مینامیدند و می گفتند قادرند آن را در زمان درخشش هلال کامل ماه ببینند.
این اندیشه تا زمانی که بررسی های آپولولو ثابت کرد در کره ماه هیچ خرگوشی زندگی نمی کند وجود داشت اما این بررسی ها هرگز نتوانست تصویر خوشبختی و سعادتی را که چینی ها در اذهان خود نسبت به این اعتقاد قدیمی پرورش داده بودند ، از ذهن آنان پاک کند.
چین نام این ماموریت را «چانگئة 3» گذاشته که از نام چانگئة Chang apostrophe e الهه چینی ماه گرفته شده است.
چین با برنامه« چانگئة 3 »که در چارچوب برنامه بلند پروازانه «چانگئه» اجرا میشود و تاکنون با پرتاب موفقیت آمیز دوکاوشگر ماه همراه بوده است، در واقع اولین برنامه شناسایی ماه را به اجرا میگذارد.
پس از این پرتاب چین قصد دارد اولین کشور آسیایی باشد که انسان در ماه پیاده میکند تا بدین ترتیب موقعیت خود را به عنوان یک قدرت بزرگ،تثبیت کند.
ماهنورد خرگوش یشمی با استفاده از صفحات خورشیدی انرژی خود را از خورشید به دست میآورد . این ماه نورد بررسیهایی علمی از سطح کره ماه خواهد داشت و تصاویری سه بعدی به زمین ارسال خواهد کرد.
چین امروز سهشنبه اعلام کرد این کشور اوایل دسامبر اولین کاوشگر خود را جهت استقرار یک کاوشگر ماهنورد بر روی ماه به فضا پرتاب میکند.