جنبش ميانه روي "الجبهه الوسطیه" با چندين جريان در خارج مصر ـ در عربستان، الجزاير و تونس ـ در ارتباط است و از طريق چهره هاي قديمي سلفی جهادي كه در افغانستان حضور داشته اند، مي كوشد تا براي گسترش افكار ميانه روي و مقابله با افراطي گري اقدام نمايند.

گروه بین الملل مشرق - جنبش موسوم به "جبهه ميانه روي" (الجبهه الوسطیه) براي مقابله با خشونت و تندروي در مصر توسط "صبره القاسمي" بنيان نهاده شد و علاوه بر تعداد زيادي از رهبران "گروه الجهاد"، افرادي در آن حضور دارند كه از جماعت اخوان المسلمين جدا شده اند. از برجسته چهره هاي عضو اين جنبش مي توان به "ياسر سعد"، فرمانده بخش يگان مهندسي نظامي در گروه الجهاد و "شيخ احمد راشد" از رهبران گروه جهاد اسلامي و "شيخ خالد الزعفراني" از رهبران پيشين اخوان المسلمين اشاره كرد.

اين جنبش در صدد است تا توازني ميان اسلام افراط گرا و اسلام ميانه رو ايجاد نمايد ؛ ‌البته اين كار را با تصحيح افكار و پاسخ دادن به اظهارات مبلغات تكفير و مبلغان جهاد انجام مي دهد. آنها در اين زمينه از احكام صادره از سوي رهبران گروه هاي اسلامي و جهادي کمک مي گيرند ؛ البته اين اظهارات توسط الازهر نيز مورد بررسي قرار مي گيرد. در ضمن هدف اين جنبش مهار عمليات هايي است كه گروه هاي جهادي سلفی در صدد انجام آن هستند. جنبش مذكور در پي حفاظت از جان شهروندان مصري و وحدت ميان آنها است.

جنبش ميانه روي (الجبهه الوسطیه) ياد شده با چندين جريان در خارج مصر ـ در عربستان، الجزاير و تونس ـ در ارتباط است و از طريق چهره هاي قديمي سلفی جهادي كه در افغانستان حضور داشته اند، مي كوشد تا براي گسترش افكار ميانه روي و مقابله با افراطي گري اقدام نمايند. از برجسته ترين جريان هايي كه جنبش مذكور با آن در ارتباط است، مي توان به جنبش اصلاح و توسعه الجزاير اشاره كرد.


صبره القاسمي

بسيج همگاني براي مقابله با جريان تكفيري

در كنفرانسي كه تحت عنوان "بسيج همگاني براي مقابله با جريان تكفيري" برگزار شد، صبره القاسمي بيانیه جبهه ميانه روي (الجبهه الوسطیه) را قرائت كرد كه در آن آمده بود: از دل انقلاب 30/6 يك جريان جديد ظهور كرد كه متعلق به همه ملت است. اين جريان تنها به ميهن خود تعلق و وابستگي دارد و به جز آن به چيز ديگري احساس تعلق نمي كند. در اين جبهه، جريان هاي اسلام زده، بسياري از گروه هاي مدعي انقلاب، مجريان برنامه هاي بيگانگان و برخي از چهره هاي سياسي خاص جايي ندارند. ملت مصر دوباره به همان اصل و ريشه خود بازگشته است و از ارتش بزرگ و پليس متعهد خود حمايت مي كند و در زير سايه نظام قضايي عدالت پرور، ازهر شريف و رسانه هاي روشنگر به سر مي برد. اينها مجموعه اي بوده اند كه ملت در طول ساليان گذشته به آن اعتماد داشته و از عملكرد آنها راضي بوده است.

در ادامه بيانيه ياد شده آمده است كه بايد مصر با كمك الازهر شريف و در سايه منش بزرگوارانه ملتش راه ميانه روي را پيش گيرد. مصر در دامن خود الازهر شريف را دارد و صدها سال است كه به عنوان كشور هزار مناره به شمار مي رود. اين مصر است كه اسلام ميانه رو را به تمام جهانيان هديه كرده است.

در بيانيه ياد شده مي خوانيد: نابودي تروريسم بهاي سنگيني دارد كه تمام ملت در پرداختن اين بها مشاركت خواهند داشت. ما از پشت همين تريبون يك صدا مي گوييم كه تمام ملت مخلص مصر پشت سر ارتش خويش براي باز پس گيري كشور مي كوشند و از تمام توان، قدرت و نيروي خود در اين زمينه استفاده خواهند كرد. ما در نبرد مردانه اي كه ارتش عليه پايگاه هاي تروريسم انجام مي دهد، مشاركت خواهيم كرد ؛ البته اين كار را با انتشار نشريات فكري كه پرده از ماهيت تفكر افراطي گرايانه بر مي دارد و دروغين بودن عمليات هاي فريبي كه عليه مردم انجام مي دهند، ثابت مي كند. ما اين وظيفه را از طريق پژوهش هاي فقهي كه ازهر شريف آنها را مورد نظارت و بازبيني قرار مي دهد، انجام مي دهيم. اين پژوهش ها حقايق امور را به ملت مي نمايانند.



در بيانيه جبهه ياد شده مي خوانيد كه اين كشور در سه سال گذشته چندين مورد موج انقلابي و تغييرات سياسي را تجربه كرده كه باعث به وجود آمدن يك واقعيت جديد سياسي شده است.

در شرايط جديد سياسي تمام ملت مصر در كنار نيروهاي مسلح، پليس، نظام قضايي، رسانه ها و ازهر شريف ايستاده اند تا به اين ترتيب يك مرحله جديد از همزيستي اجتماعي را به نمايش بگذارند و به حمايت از آزادي و عزت انساني بپردازند و نقشه راهي براي شرايط جديد ترسيم كنند.

در بيانيه گروه مذكور مي خوانيد كه جنگ بر عليه تروريسم يك جنگ طولاني مدت است ؛ زيرا نابودي كامل پايگاه هاي تروريسم نياز به زمان دارد. در ضمن اين نبرد با تروريسم فقط مربوط به مصر نيست ؛ بلكه تمامي كشورهاي منطقه را نيز در بر مي گيرد، كشورهايي كه بسياري از شهروندان آنها براي مقابله با ما، مقابله با اين ملت مسالمت جو و ظلم ناپذير وارد كشور ما شده اند ؛‌ ولي حرف ما با اين افراد آن است كه مصر هرگز شكست نمي خورد و ما به اميد خدا پيروز ميدان هستيم.


بررسي دوباره احكام فقهي  

رهبران جنبش جبهه ميانه رو، فعاليت گسترده اي را در زمينه احكام فقهي مربوط به كنار گذاشتن خشونت و تكفير پيش گرفته اند و به بررسي تلاش هايي مي پردازند كه برخي گروه هاي وابسته به اسلامي سياسي در مصر براي استفاده ابزاري از دين استفاده مي نمايند. در اين تلاش ها، تاكيد بر تجديد نظري مي باشد كه سازمان جهاد در نظرات خود داشته است.

صدور احكام تجديد نظر شده فقهي به منظور كنار گذاشتن خشونت در يك سلسله كتاب چاپ مي شود كه البته با سه كتاب آغاز مي گردد. اين سه كتاب آغاز موج دوم از احكام تجديد نظر شده فقهي مربوط به كنار گذاشتن خشونت هستند.

هدف اين احكام ثانويه، انتشار احكام تجديد نظر شده فقهي است كه ريشه آن در كتاب و سنت مي باشد و در آنها خشونت، مقابله با تفكر تكفير و دشمني كردن با جامعه رد مي شود.

در ضمن در كتاب هاي مربوط به تجديد نظر احكام فقهي، بر خطاهاي تكفيري ها و بررسي فتواها و بيانيه ها و اظهارات رهبران آن زوم صورت مي گيرد و به تحليل و مقابله با آنها پرداخته مي شود.

عنوان سه كتابي كه قرار به چاپ آنان گرفته شده، عبارت است از: بسيج عمومي براي پاسخ به پيروان مكتب تكفير ـ فقه جهاد و عمليات شهادت طلبانه ـ‌ امر به معروف و نهي از منكر .

"احمد راشد محمد"، رهبر پيشين عضو جهاد اسلامي كه در حال حاضر عضو جبهه ميانه روي (الجبهه الوسطیه) مي شود، خاطرات دوره حضور خود در گروهك الجهاد كه از سال 1976 شروع شد و تا 1993 ادامه يافت، در يك كتاب مشتمل بر 5 فصل ذكر مي كند كه البته تمامي اينها ضمن تجديد نظر در احكام فقهي جهادي جهت كنار گذاشتن خشونت و تكفير است.

جبهه مذكور همچنين از طرحي كه نيروهاي مسلح با عنوان "جمع آوري اسلحه" تحت اختيار قبايل عربي و شهروندان مي باشد، استقبال كرد و از افراد تحت تعقيب نظام قضايي مصر خواست تا به منظور جلوگيري از ريخته شدن خون افراد بي گناه و حفظ وحدت ملي سريع تر خود را به سازمان هاي مسئول معرفي نمايند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    0 0
    لیبرال باشن شرف داره به این که سلفی باشن و بخوان ابروی دین رو ببرند
  • محقق ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    0 0
    لطفا اين را هم اضافه كنيد كه در اولين موضعكيريهاي الجبهة الوسطية تبليغات ضد شيعه و شيعه هراسي بوده است و الجبهة الوسطية همان تكفيرها هستند كه سعي مي كنند با نقاب الوسطية در وضعيت جديد مصر حذف نشده و حضورشان را حفظ نمايند كافي است با تايب كيبورد عربي در كوكل بنويسد: الجبهه الوسطية الشيعة آنوقت كوكل بيش از يكمليون صفحه را مي اورد كه در ان از مواضع الوسطية همانند تكفيريان خبر مي دهد
  • محقق ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    0 0
    با توجه به مطالبي كه فوقا نوشتم و ذيلا هم احتياطا درج مي كنم لطفا تيتر و ادبيات مقاله را اصلاح كنيد ========================= لطفا اين را هم اضافه كنيد كه در اولين موضعكيريهاي الجبهة الوسطية تبليغات ضد شيعه و شيعه هراسي بوده است و الجبهة الوسطية همان تكفيرها هستند كه سعي مي كنند با نقاب الوسطية در وضعيت جديد مصر حذف نشده و حضورشان را حفظ نمايند كافي است با تايب كيبورد عربي در كوكل بنويسد: الجبهه الوسطية الشيعة آنوقت كوكل بيش از يكمليون صفحه را مي اورد كه در ان از مواضع الوسطية همانند تكفيريان خبر مي دهد
  • ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    0 0
    تولد جنبش اصول گرايي اهل سنت را تبريك مي گوييم
  • ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
    0 0
    فکر کردی الان اینا دیگه عاشق شیعه هستن!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس