کد خبر 25932
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۵:۳۹

منطقه خليج فارس به لحاظ تأمين بيش از 60 درصد انرژي جهان و برخورداري از يک موقعيت استراتژيک و حساس به عنوان قلب منطقه اي خاورميانه، همواره از جايگاهي ويژه برخوردار بوده است.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، منطقه خليج فارس به لحاظ تأمين بيش از 60 درصد انرژي جهان و برخورداري از يک موقعيت استراتژيک و حساس به عنوان قلب منطقه اي خاورميانه، همواره از جايگاهي ويژه برخوردار بوده است، لذا دستيابي و نفوذ در اين منطقه به لحاظ آثار ارزشمند منطقه اي و فرا منطقه اي، بخشي از اهداف راهبردي قدرت هاي استعماري جهان را شکل مي دهد.

با شکل گيري انقلاب اسلامي و آغاز يک زلزله سياسي در کشورهاي غربي و آمريکا، اين تلاش در طول سه دهه گذشته به طور جدي و در موارد متعدد به طور آشکار و پنهان بروز و ظهور يافت. بگونه اي که حتي تلاش براي تغيير ماهيت ايراني خليج فارس، با هدف کم رنگ کردن نقش و اقتدار جمهوري اسلامي در اين منطقه و تحريک کشورهاي عربي حوزه خليج فارس به عنوان بخشي از تلاش هاي نرم دشمنان، همچنان به طور گسترده اي در عرصه هاي مختلف ادامه دارد.

حضور موفق سپاه پاسداران در تأمين امنيت اين منطقه و کارنامه درخشاني که اين نهاد انقلابي در پرتو مجاهدت هاي خاموش پاسداران در مدت حضور خود در کنار ساير نيروهاي مسلح به جاي گذاشته، نشان از توانمندي جمهوري اسلامي در برقراري امنيت و آرامش در اين گستره حساس و مهم دارد.

در اين ميان نگاه ويژه و عميق نسبت به نقش و جايگاه نيروي دريايي به عنوان يک «نيروي راهبردي»، تقسيم وظايف نيروهاي مسلح و تفکيک مأموريتي در اين منطقه حساس و تأکيد مضاعف بر استفاده از فناوري هاي رشد يافته و بومي از سوي فرمانده معظم کل قوا، از جمله عوامل اصلي اين اقتدار محسوب مي شود.
تأکيد رهبر معظم انقلاب مبني بر بومي سازي امنيت در خليج فارس و هشدار نسبت به نقش امنيت خليج فارس در امنيت منطقه، که در ديدار امير قطر با ايشان نيز در سال جاري مورد توجه قرار گرفت، بخش ديگري از تدابير رهبر معظم انقلاب در مقوله امنيت در خليج فارس به شمار مي رود.

همراه سازي کشورهاي منطقه در حفظ و صيانت از خليج فارس، جلوگيري از حضور بيگانگان در اين منطقه، تضعيف پروژه ايران هراسي و نزديک کردن کشورهاي اسلامي با محوريت امنيت بخشي از آثار اين تدبير عميق به شمار مي رود.

در همين راستا، آمادگي قطر براي انجام رزمايش مشترک با ايران در خليج فارس و حضور ناو گروه نيروي دريايي سپاه در دوحه، اين تدابير را وارد فاز اجرايي کرد و زمينه اين همکاري ها را در ابعاد نظامي و امنيتي رونق بخشيد.

اين همکاري مي تواند سرآغاز حرکتي وحدت بخش در حوزه امنيتي و دفاعي براي ساير مناطق و کشورها باشد که حضور نظاميان آمريکا و کشورهاي غربي را به بهانه برقراري امنيت در منطقه کاهش دهد، لذا تمايل به برگزاري رزمايش هاي مشترک نظامي و تبادل تجربيات و آموزه هاي امنيتي در بلند مدت ميان کشورهاي اسلامي منطقه، علاوه بر کمک به بومي سازي امنيت در خليج فارس و جلوگيري از تحميل هزينه هاي کلان، نشان از يک ديپلماسي موفق نظامي دارد که فعال سازي، تداوم و تقويت آن به عنوان يک ضرورت، مي تواند در جذب کشورهاي اسلامي منطقه که دشمنان همواره در صدد وابستگي و نفوذ درآنها مي باشند، در راستاي تشکيل يک «ناتوي اسلامي» بسيار موثر باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس