حداقل انتظاری که از مردان اقتصادی دولت یازدهم در این مدت انتظار داشتیم این بود که با موضعگیری های شفاف و به موقع از افزایش قیمت کالاهایی مانند مرغ ،روغن ،لبنیات ، گوشت و .......جلوگیری و تدابیری مناسبی را برای تعادل و ثبات در قیمت کالاهایی اساسی اتخاذ کنند ،اما آنها نه تنها این اقدامات را انجام ندادند ،بلکه با طرح مسائلی مانند ،دستکاری غیر حسابشده تعرفههای گمرکی، نزاع بر سر مسئله قیمتگذاری خودرو، بدگوییهای غیرکارشناسی از الگوی مسکن مهر، صحبت از آزادسازی قیمتها ، ایجاد تنش با نهادهای پیمانکاری در حوزه نفت و گاز ،حذف طرح شبنم و ایران کد ،کف قیمت دلار ،حذف سه دهک یارانه بگیران و موارد دیگر نشان دادند، دولت یازدهم در حوزه اقتصاد خواسته یا ناخواسته در حال چالشآفرینی است.
در جدیدترین این چالش آفرینی ها و به قول دولتی ها در راستای تسهیل و روانسازی فرایند ثبت سفارش و واردات کالا از تاریخ 21 مهرماه سال جاری الزام به دریافت ایران کد و برچسب رهگیری شبنم در مرحله ثبت سفارش، حذف شد.
همین دستور که حالا باید بررسی شود که آیا شخص وزیر میتوانست آن را یکطرفه لغو کند یا خیر ؟،کافی بود که کارشناسان اقتصادی به سرعت در برابر آن موضع بگیرند .
وی با بیان اینکه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست کرده است که پاسخ مشخصی در مورد اجرای طرح شبنم به ما ارائه کند، تصریح کرد: همچنین قرار است که وزارتخانه مربوطه نتیجه بررسی ها را به ستاد به صورت مشخص و شفاف ارائه کند.
ابویی با تاکید بر اینکه به نظر می رسد برداشت وزارت مربوطه از نامه ستاد صحیح نبوده است، اعلام کرد: طرح شبنم برای کالاهای وارداتی همچنان پابرجا است. وزیر صنعت به سازمان توسعه تجارت دستور داده است که در زمان ثبت سفارش دریافت شبنم و ایران کد حذف شود.
ابویی با تاکید بر اینکه توقف در اجرای طرح شبنم نیازمند تصویب در مجلس است، افزود: درج و صدور بارکد بر روی کالاهای وارداتی مشمول، بر اساس مصوبه مجلس الزامی است.
با نبود کد ملی رصد کالا امکان پذیر نیست و اثرات جانبی دارد و ما نمیتوانیم اصالت و نحوه تولید آن را تشخیص دهیم.
وی در ادامه توضیح داد: هرچند این طرح مشکلی داشت اما در کلیت آن شکی نیست و با توجه به تجربه کشورهای مختلف، به کالا بنابر اهمیت کد تعلق میگیرد. ولی اینکه از ابتدا کد کالا را حذف کنیم و بگوییم ربطی به شفافیت ندارد اشتباه است چون موجودیت ها بر اساس کالا شکل میگیرد.
همچنین در این برنامه بخشی از صحبتهای رئیس جمهور در برنامههای تبلیغاتی انتخابات پخش شد که در آن روحانی درباره اهمیت مساله شفافیت اطلاعات صحبت کرد و تاکید کرد که دولت تدبیر و امید در ۹۰ روز ابتدایی فعالیت خود با جدیت پیگیر این موضوع خواهد بود و آن را انجام خواهد داد.
رئیس جمهور: ظرف نود روز ، من به مردم عزیز خودم قول می دهم الان که دولت تدبیر و امید این دو قانون بسیار مهم را یکی مربوط به گردش اطلاعات و شفافیت است و یکی مربوط به بهبود مستمر فضای کسب و کار است ظرف نود روز اول آئین نامه ها تدوین بشود و ابلاغ بشود و اجرا خواهد شد و این تحول بزرگی را ایجاد می کند، بالاتر هم بگویم مردم اگر ببینند دولت واقعا دولت تدبیر است ،دولت شعار نیست ،دولت صادق است و دولت راستگویان است ،اگر این اطمینان را پیدا کنند خودش بیست درصد مسئله را حل می کند و هشتاد درصد بقیه اش هم حل می شود.