
به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمود بهمني امروز سه شنبه در حاشيه همايش بازار سرمايه در ايران ???? در جمع خبرنگاران در خصوص استقلال بانک مرکزي و تصميم گيري مجمع در مورد نحوه انتخاب رئيس کل بانک مرکزي گفت: استقلال همواره در بدنه بانک مرکزي وجود داشته است.
رئيس کل بانک مرکزي با بيان اينکه استقلال، قانون و مقررات تا حدي مي تواند استقلال بانک مرکزي را تامين کند، تصريح کرد: مهم اين است که بانک مرکزي کارهاي خود را به صورت کارشناسي انجام دهد و مجموعه تشکيلات اين بانک، مستقل عمل کنند. البته ممکن است که قوي ترين قوانين وجود داشته باشد؛ اما ضعيف عمل شود.
وي با تاکيد بر اينکه منتظر اعلام نظر مجمع تشخيص مصلحت نظام در مورد استقلال بانک مرکزي و نحوه انتخاب رئيس کل هستيم، تصريح کرد: بهترين تصميم و ترکيب هماني است که مجمع اعلام خواهد کرد و بانک مرکزي بر اساس آن، همچنان استقلال خود را حفظ خواهد کرد.
بهمني در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه نظر شما در مورد انتخاب رئيس کل بانک مرکزي با انتخاب سران سه قوه چيست؟ گفت: هر زمان که احساس کنم، استقلال بانک مرکزي حتي ذره اي در خطر است، به طور حتم از آن روز به بعد در بانک مرکزي نخواهم بود.
وي گفت: تا زماني که بتوانم با زير مجموعه بانک مرکزي به طور مستقل کار کنم، کارم را در بانک مرکزي ادامه خواهم داد.
رئيس کل بانک مرکزي از آغاز مرحله تشديد ساماندهي بازارهاي غير متشکل پولي خبرداد و گفت: ?? تعاوني اعتباري که بدون مجوز فعاليت مي کردند بسته شده اند، همچنين اگر ??? تعاوني ديگر که بايد نسبت به اخذ مجوز از بانک مرکزي اقدام کنند، اين کار را نجام ندهند، از گردونه فعاليت خارج خواهيم کرد.
وي در مورد نحوه مديريت سبد ارزي در کشور گفت: بانک مرکزي بر اساس اقدامات کارشناسي مرتبا سبد ارزي را مديريت مي کند و چنانچه مشخص شود که ارزي در شرايط نامناسبي قرار دارد، در مورد آن تصميم گيري خواهد کرد و اين اقدامات به صورت مداوم انجام مي شود.
بهمني در مورد حضور بانکهاي خارجي در کشور گفت: با قانون جديد مجلس، امکان حضور و فعاليت بانکهاي خارجي با مشارکت در ?? درصد از سهام بانکها امکانپذير شده است.
وي عملکرد بانکها در زمان اجراي هدفمندي يارانه ها را مثبت ارزيابي کرد و گفت: انتظار نداشتيم که سيستم بانکي بتواند در ?? آذر ماه امسال پاسخگوي ?? ميليون نفر مراجعه کننده همراه با پرداخت حقوق، سود سهام عدالت و قبوض (آب، برق، گاز، تلفن و غيره) باشد و تمام اين کارها را ظرف چند روز ساماندهي نمايد. اين درحالي است که امکانات ارائه شده به مردم در روزهاي آغاز هدفمندي يارانه ها نسبت به ساير زمانها بيشتر بود.
رئيس کل بانک مرکزي درمورد دلايل افزايش چکهاي برگشتي عنوان کرد: بانکها بايد از ارائه دسته چک به افرادي که چکهاي برگشتي دارند، خودداري کنند، در عين حال تمهيداتي براي طبقه بندي چکها براي جلوگيري از برگشت آنها انديشيده شده است.
وي در ادامه در مورد سياست بانک مرکزي در خصوص نرخ ارز گفت: سياست شناور مديريت شده بايد در کنار قيمت فروش فعلي دلار در بازار مورد بررسي قرار گيرد، چرا که وقتي کشوري مجبور باشد براي تامين نيازهاي مالي خود در آمد ارزي حاصل از منابع نفتي خود را بفروشد، به صورت يکباره ارز در بازار تزريق مي شود، بنابراين اين فرآيند کاهش قيمت ارز را به همراه خواهد داشت.
بهمني نوسانات نرخ ارز و طلا در بازارهاي داخلي را طبيعي و مطابق با بازارهاي جهاني عنوان و تصريح کرد: بالارفتن قيمت طلا به اين مفهوم نيست که سکه هاي ضرب شده در بانک مرکزي با قيمتي کمتر از بازارهاي جهاني به بازار عرضه شود.
وي ادامه داد: سکه طلا در ايران مطابق قيمت جهاني فروخته مي شود و بانک مرکزي اجازه نمي دهد حبابي بين قيمت بازار و قيمت تمام شده ايجاد شود؛ ضمن اينکه سکه هاي ضرب شده در بانک مرکزي، به تعداد بسيار کم در بازار توزيع شده است.
رئيس کل بانک مرکزي در مورد مشکلات انتقال پول به ساير کشورها گفت: ممکن است در مقطعي مشکلاتي ايجاد شود؛ ولي بانک مرکزي بلافاصله بعد از مشاهده اين مشکلات وارد مذاکره شده و نسبت به برطرف نمودن آنها اقدامات لازم را انجام مي دهد و در حال حاضر بانک مرکزي در هيچ کشوري مشکل انتقال پول ندارد.