کد خبر 248393
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۶

وزیر خارجه انگلیس با حضور در پارلمان این کشور، طرح نظارت بین‌المللی بر تسلیحات شیمیایی سوریه را امکان‌پذیر دانست، اما گفت این امر مستلزم همکاری دمشق است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، «ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس روز پنج‌شنبه گفت نظارت بین‌المللی بر تسلیحات شیمیایی امکان‌پذیر است، اما مستلزم «همکاری واقعی» دمشق با جامعه بین‌المللی است.

«سرگی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اوایل این هفته پیشنهادی را به دمشق ارائه کرد که بر اساس آن تسلیحات شیمیایی سوریه تحت نظارت بین‌المللی قرار می‌گیرد و نهایتا امحا می‌شود. دولت سوریه این پیشنهاد را پذیرفته و آمریکا هم اعلام کرده است که تا مشخص شدن نتیجه این طرح، اقدام نظامی علیه سوریه را متوقف می‌کند.

کامرون که امروز در پارلمان این کشور سخن می‌گفت، تعیین یک چارچوب زمانی و ضرب‌العجل مشخص برای تحویل تسلیحات شیمیایی سوریه را خواستار شد و گفت دولت انگلیس به دنبال تصویب قطعنامه‌ای است که سوریه را ملزم کند در مدت زمانی مشخص، تسلیحات شیمیایی خود را تحویل دهد.

وی همچنین گفت موضوعات کنونی با متحد شدن جامعه بین‌الملل، حسن نیت و تغییر رفتار دولت سوریه قابل حل است.

فرانسه چند روز قبل پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت برد که برای الزام‌آور کردن آن به بند هفتم منشور سازمان ملل استناد شده است. این بند از منشور اجازه استفاده از قوای نظامی در صورت نیاز را می‌دهد و به همین جهت روسیه مخالف آن است. مسکو می‌گوید این قطعنامه‌ای «تله»‌ای است که با هدف مشروعیت بخشی به اقدام نظامی طراحی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس