«مؤسسه خیریه سید الشهدا(ع)» و «موسسه خیریه امام جواد(ع)» از جمله مراکزی هستند که در طول سالهای متمادی به هموطنان محروم و نیازمند مهاجر خود در داخل ایران و افغانستان خدمترسانی میکنند.
یکی از فعالیتهای این مؤسسات پخت و توزیع غذای گرم در ماه مبارک رمضان است که این سنت حسنه در طول سالهای حضور مهاجرین در ایران ادامه داشته است.
مؤسسه خیریه سید الشهدا(ع) که سال 1367 در مشهد تأسیس شده است، از قدیمیترین مؤسسات جامعه مهاجر در ایران است که همه ساله در ماه مبارک رمضان اقدام به توزیع غذای گرم در میان خانوادههای محروم جامعه مهاجر میکنند.
«سید باقر حسینی» مسئول بخش خدمات مؤسسه خیریه سید الشهدا(ع) در گفتوگو با دفتر منطقهای خبرگزاری فارس، ضمن تشریح عملکرد فعالیتهای این مؤسسه در ماه مبارک رمضان گفت: امسال از شب سوم ماه مبارک رمضان پخت غذای گرم را آغاز کردیم و تا شب 27 رمضان نیز همه شب توزیع غذای گرم بین خانوادههای محروم و ایتام مهاجر ادامه دارد.
وی افزود: هر شب بین 600 تا 700 وعده غذایی بین نیازمندان در مناطق محروم مشهد از جمله «گلشهر»، «نیزه»، «قرقی»، «پنجتن»، «طرق»، «شهرک شهید رجایی» و در برخی از مناطق محروم در داخل شهر توزیع میشود.
وی در ادامه به بانیان این کمکها اشاره کرد و افزود: تمامی کمکهایی که به مؤسسه میشود کاملاً مردمی بوده و بیشتر وجوهات شرعی، صدقات و خیرات است که توسط جامعه مهاجر که توانایی پرداخت کمک دارند و یا کفاره و نذری دارند در اختیار خیریه قرار میگیرد.
مؤسسه خیریه امام جواد(ع) نیز یکی دیگر از مراکز کمکرسانی به جامعه مهاجر افغانستان است که در بخشهای مختلف به نیازمندان جامعه مهاجر به طور گسترده فعالیت دارد.
«محمد کاظم یوسفی» مسئول موسسه خیریه امام جواد(ع) در گفتوگو با خبرگزاری فارس، به روند کمکهای صورت گرفته در طول سال به جامعه مهاجر اشاره کرد و در مورد توزیع غذای گرم در ماه رمضان در میان خانوادههای محروم جامعه مهاجر گفت:سالهای متمادی است که ما در آشپزخانه این مؤسسه در منطقه محروم گلشهر در ماه مبارک رمضان و برخی دیگر از اوقات سال غذای گرم پخت کرده و توسط خیرین جامعه مهاجر به درب خانوادههای نیازمند میرسانیم.
یوسفی در ادامه یاد آور شد که امسال نیز از ابتدای ماه رمضان پخت و توزیع غذای گرم توسط این مؤسسه آغاز شده و تا شب 15 رمضان هر شب 500 وعده غذایی و از شب 15 تا آخر رمضان هر شب 1000 وعده غذایی بین خانوادههای ایتام و نیازمند توزیع میشود.
مسئول مؤسسه خیریه امام جواد(ع) در مورد بانیان و افرادی که از مؤسسه حمایت مالی میکنند، گفت: تمام کمکهایی که به این مؤسسه میرسد کاملاً مردمی بوده و بیشتر وجوهات شرعی تجار و بازرگانان افغان مقیم ایران و کمکهای خیرین افغان مقیم اروپا است که به دست ما میرسد و ما هم آنها را در خدمت نیازمندان جامعه خود قرار میدهیم.
«علی عبداللهی» مسئول اداری مؤسسه خیریه سید الشهدا(ع) در مورد نحوه توزیع وعدههای غذایی در بین نیازمندان گفت: پخت مواد غذایی بر اساس یک برنامهریزی و جدول بندی زمانی مشخصی صورت میگیرد و انواع غذاهای مختلف از قبیل قابلی ازبکی، استامبولی، چلو مرغ، چلو خورشت، قرمه سبزی و... هر شب پخت میشود و توسط افراد مسئول هر منطقه به ترتیب زمانی بین نیازمندان توزیع میشود.