اسفنديار مشايي، رئيس دفتر و مشاور ارشد رئيس جمهور در امور خاورميانه، فردا در حالي عازم سوريه و لبنان مي شود که سفر قبلي وي به اردن، با واکنش منفي داخلي مواجه شد.

به گزارش مشرق، اسفنديار مشايي، رئيس دفتر محمود احمدي‌نژاد و مشاور ارشد محمود احمدي‌نژاد در امور خاورميانه، به منظور تسليم پيام محرمانه رئيس جمهور به "بشار اسد" و "ميشل سليمان"، رؤساي جمهور سوريه و لبنان، در سفري دو روزه، عازم دمشق و بيروت مي شود.
گزارش هاي دريافتي حاکي است درخواست ملاقاتي از سوي دفتر رياست جمهوري براي ديدار وي با سيد حسن نصرالله، دبيرکل حزب الله لبنان ارسال شد که بي پاسخ مانده است.

اين در حالي است که تحرکات ديپلماتيک علي اکبر صالحي، سرپرست وزارت امور خارجه از بدو انتصاب تا کنون، به اندازه نيمي از فعاليت هاي ديپلماتيک مشايي در عرصه سياست خارجي نبوده و عملاً مشاور امور خاورميانه اي احمدي نژاد، عهده دار تنظيم روابط منطقه اي بوده است.
گفته مي شود مسؤولان وزارت امور خارجه و اعضاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در جريان چند و چون اين سفرهاي پياپي قرار ندارند.
سفر مشايي به اردن و دعوت وي از پادشاه اين کشور براي سفر به ايران، با پاسخ مثبت وي مواجه شده بود اما جالب اينکه رهبران مقاومت اسلامي در منطقه که عمدتاً در دمشق و بيروت مستقرند، روي خوشي به مطالب مطرح شده از سوي وي نشان نمي دهند و علاوه بر اين، بازتاب داخلي اين سفر که با عزل منوچهر متکي از وزارت امور خارجه همزمان شد، نامطلوب بوده و با واکنش منفي نمايندگان مردم در مجلس و کارشناسان مواجه شده است.

مشايي که پس از بازگشت از مأموريت اردن و به فاصله يک روز پس از عزل متکي، با سفير سوئيس و حافظ منافع آمريکا در ايران و سفير قرقيزستان ديدار و مذاکره کرده بود، همچنين در جلسه اي با عنوان "جلسه هم‌انديشي دستگاه‌هاي دولتي داراي دفاتر و نمايندگي در خارج از کشور" که ارتباطي با پست مشاور ويژه رئيس جمهور در امور خاورميانه ندارد، ‌سخنان مبسوطي درباره حوزه سياست خارجي کشور ايراد کرد.

مجتبي ثمره هاشمي، دستيار ارشد احمدي نژاد نيز هفته گذشته عازم سودان شد تا مذاکرات ديپلماتيک ويژه اي با مقامات اين کشور برگزار کند که اين سفر نيز بدون اطلاع رساني قبلي انجام گرفت.
اين در حالي است که محمد عباسي، وزير تعاون نيز بتازگي از سوي رياست جمهوري به مراسم تحليف رئيس جمهور جديد برزيل اعزام شده بود که به علت پايين بودن سطح هيئت ايراني و بي ارتباط بودن وي با حوزه سياست خارجي، بازخورد چنداني نداشته است.
حميد بقايي، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و مشاور احمدي نژاد نيز بتازگي در سفري از پيش اعلام نشده، به صنعا رفت و با ژنرال علي عبدالله صالح، رئيس جمهور اين کشور که بتازگي به عنوان رئيس مادام العمر اين کشور معرفي شده و موروثي کردن حکومت خود را به تصويب رسانده، ديدار و گفت وگو کرد.
جالب اينکه محور مذاکرات وي با مقامات يمني و همچنين گفت وگوهاي وي در جريان سفر به مصر که روابط آن با ايران از حساسيت ويژه اي برخودار است نيز بيشتر متمرکز بر حوزه ديپلماتيک و روابط دو جانبه بوده است که وي هيچ تخصصي در آن ندارد.

بقايي ديروز در گفت وگويي با شبکه العالم ابراز عقيده کرد که تعيين نماينده ويژه يا مشاور به هيچ وجه موازي کاري با وظايف وزارت خارجه محسوب نمي شود و مجموعه مشاوران رياست جمهوري مي خواهند به کمک وزارت امور خارجه بيايند.
اردن، يمن و مصر از جمله کشورهاي منطقه هستند که بيشترين تحرکات را عليه منافع جمهوري اسلامي ايران و شيعيان طي سال هاي اخير داشته اند و جالب اينجاست که پس از انجام اين سفرها نيز هيچ گونه تغييري در سياست هاي خود عليه تهران نداده اند.
پروژه اعزام فرستادگان ويژه و مشاوران رياست جمهوري به اطراف و اکناف جهان در حالي انجام مي گيرد که وزارت امور خارجه که بدون وزير باقي مانده است، تحرک به مراتب کمتري از دفتر رياست جمهوري دارد و علاوه بر اين، 14 تن از ديگر مشاوران رياست جمهوري نيز به عللي که براي صاحب نظران مشخص است، از کار برکنار شده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس