به گزارش مشرق به نقل از فارس، کامران باقری لنکرانی که عصر امروز (یکشنبه) در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز سخن میگفت، تأکید کرد: رویکرد اصلی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم باید بر پایه امید و نشاط سیاسی باشد.
وی افزود: متأسفانه برخی که این روزها صحبت میکنند، از بیاناتشان بوی امید به مشام نمیرسد که این امر، اصلی غلط و نادرست است.
لنکرانی با بیان اینکه دولت یازدهم باید موتور پر قدرت و محرک کشور برای بالندگی ایران اسلامی باشد، افزود: مهمترین سرمایهای که کشورمان نسبت به سایر کشورها از آن برخوردار است، ظرفیت نسل جوان فارغالتحصیل است.
وی در عین حال متذکر شد: متأسفانه فارغالتحصیلان ما نسبت به دیگر اقشار از درصد بالاتر بیکاری برخوردارند و این امر برای ما نمیتواند نقطه مثبت باشد.
نامزد جبهه پایداری در انتخابات یازدهم با تأکید بر اینکه تصور تطبیق دادن کشور با مدلهای غربی و جهانی جهت پیشرفت کشور غلط و غیر قابل قبول است، گفت: ما برای پیشرفت همه جانبه کشور باید از ظرفیتهای علمی و انسانی خود استفاده کنیم چرا که قدرت و پتانسیل بالایی در این زمینه داریم.
لنکرانی نگاه سیاسی به مقولات مختلف را آفت انتخابات آتی ریاست جمهوری دانست و گفت: آرمانگرایی واقعگرایی مهمترین خلاء گفتمانی این دوره انتخابات است که برای پر کردن این خلاء پا به عرصه انتخابات گذاشتهام.
وی با اشاره به مفاسد اقتصادی گفت: قطعاً برنامه دولت یازدهم باید ریشهکن کردن فساد باشد نه افشاگری؛ دولت باید زمینههای ایجاد فساد را از بین ببرد، نه اینکه دست به افشاگری بزند.
نامزد جبهه پایداری در انتخابات یازدهم در پاسخ به سؤال دانشجویی که درباره روابط ایران و آذربایجان پرسید، گفت: اصل برای ما در سیاست خارجی اینست که با 16 کشور همسایه خود همانند همسایه برخورد و با دیگر کشورها نیز بر اساس منافع ملی و سیاستهای اصولیمان رفتار کنیم.
لنکرانی افزود: متأسفانه در برخی کشورها همچون آذربایجان صهیونیستها فعالیت زیادی دارند و تمام تلاش خود را برای مخدوش کردن رابطه ایران و آذربایجان به کار میگیرند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره نقاط قوت و ضعف دولت احمدینژاد، گفت: مواجهه انقلابی با دشمنان انقلاب اسلامی و استفاده از ظرفیتهای بینالمللی ملت ایران از قبیل قرار گرفتن در سیاست جنبش غیر متعهدها از نقاط قوت دولت آقای احمدینژاد بود.
لنکرانی در عین حال ادامه داد: متأسفانه برخی رفتارهای حاشیهای از جمله نحوه برکناری آقای متکی از وزارت امور خارجه، از نقاط ضعف دولت است.
وی افزود: در شرایطی که دولت جمهوری اسلامی ایران میبایست از ظرفیت بیداری اسلامی به درستی استفاده کند، تحلیلی از سوی جریان حاشیهای دولت مطرح شد تا ادعا کند بیداری اسلامی توطئه آمریکاست؛ متأسفانه این تحلیل غلط آسیبهای زیادی به سیاست خارجی ما وارد کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی درباره خبری که یکی از خبرگزاریها درباره پدرش منتشر کرده بود، گفت: بنده دراینباره مفصل توضیح دادم اما متأسفم که برخی میخواهند مسائل حاشیهای را بر مسائل اصلی مقدم کنند.
لنکرانی افزود: پدر بنده در صنعت آلومینیوم فعال بود و از سال53 برای فعالیت اقتصادی به آمریکا رفت؛ سال 56 نیز بنده و مادر مرحومم به آمریکا رفتیم اما با توجه به اینکه مادرم شرایط فرهنگی و اعتقادی را برای زندگی در آمریکا مناسب نمیدانست، از سال 56 به ایران بازگشتیم.
وی با بیان اینکه با حفظ موضع و اصول خود رابطه با پدرم را حفظ کرده است، ادامه داد: افتخار میکنم از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به بهانه تحصیل به خارج از کشور نرفتهام؛ در حالیکه برخیها شدیداً رغبت داشتند تا در خارج از کشور باشند و آنجا مطالعه کنند.
دانشجویی از لنکرانی پرسید آیا چهره شما برای ریاست جمهوری مناسب است و به چهره خود چه نمرهای میدهید؟ که وی پاسخ داد: بنده به عنوان استاد دانشگاه وقتی به دانشجویانم نمره میدهم، هیچگاه چهرههای آنها را مدنظر قرار نمیدهم و تنها بر اساس آنچه آنها میدانند نمره میدهم.
نامزد احتمالی ریاست جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی درباره هزینه سفرهای انتخاباتی اش گفت: بنده تاکنون هزینه چندانی نداشتهام؛ خدا را شکر که آنقدر پول دارم که بتوانم هزینه بلیط هواپیما را برای سفر به چند استان تهیه کنم.
لنکرانی در عین حال ادامه داد: البته برخی دوستان و پزشکان نیز اعلام آمادگی کردهاند که به من کمک کنند اما فعلاً لزومی نمیبینم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره تشتّت آرای اصولگرایان در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: به نظر بنده فعلاً رقابت در انتخابات آتی ریاست جمهوری بین اصولگرایان است و اصلاحطلبان با توجه به مشکلاتی که درست کردهاند، از اقبال عمومی برخوردار نیستند اما اگر شرایط در آینده به گونهای دیگری متفاوت شود، بر اساس مقدار تفاوت عمل خواهیم کرد.
لنکرانی افزود: مثلاً در انتخابات شورای شهر که اصلاحطلبان به آن چشم دوختهاند، رقابت بین اصولگرایان و اصلاحطلبان است اما این امر فعلاً در انتخابات ریاست جمهوری نیست.
دانشجویی از نامزد جبهه پایداری برای ریاست جمهوری یازدهم پرسید آیا به هر قیمتی که شده تا آخر در صحنه انتخابات حضور خواهد داشت؟ که وی در پاسخ گفت: هیچ مؤمنی نمیگوید به هر قیمتی که شده تا آخر در صحنه خواهم ماند بلکه رفتار مؤمنانه اقتضا میکند شرایط را ملاحظه و رعایت کنیم.
لنکرانی ادامه داد: در آخرین دیداری که با آیتالله خوشوقت داشتم، ایشان به من گفتند «کارت را با قوت ادامه بده»؛ لذا تصمیم دارم برای دفاع از گفتمان آرمانگرایی واقعگرایانه در صحنه باشم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات سیستم پولی کشور گفت: بنده اصلاح سیستم پولی کشور را در اولویت برنامههای خود قرار دادهام و قطعاً این موضوع را به طور جدّی پیگیری خواهم کرد.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه برنامههای اقتصادیاش با نظر اقتصاددانانی چون دکتر پرویز داودی تنظیم شده، تصریح کرد: در صورتی که موفق به کسب رأی اعتماد از مردم شوم، آقای داودی در فاصله بین اعلام نتیجه آرا تا زمان تنفیذ شبکه نخبگانی را در کشور تشکیل خواهد داد تا پشتیبانی فکری از دولت یازدهم را انجام دهد.
لنکرانی در پاسخ به این سؤال که چقدر به نتیجه انتخابات امیدوار است، گفت: بنده وظیفه حضور در صحنه انتخابات را بر اساس ملاک رأیآوری در انتخابات تنظیم نکردهام اما پیشبینیام اینست که در انتخابات آتی اتفاقات غیرقابل پیشبینی در نتیجه انتخابات رخ دهد.
وی در این زمینه توضیح داد: افرادی که فکر میکنند از اقبال مردمی برخوردارند، خواهند دید که اشتباه میکنند و برخی که تصور میکنند دیگران اقبال عمومی ندارند، متوجه خواهند شد که پیشبینیشان غلط بوده است.