تازه‌ترین آمار منتشره از سوی مرکز آمار ایران، از رکوردزنی گرانی مسکن در دوره وزارت نیکزاد خبر می‌دهد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق ،با اینکه مسئولان وزارت راه و شهرسازی خصوصا جناب وزیر طی چند سال اخیر به شدت منکر گرانی مسکن شده‌اند، اما آمار رسمی دولت از افزایش شدید قیمت‌ها در بازار مسکن حکایت دارد که شکست سیاست‌های دولت در این حوزه را به اثبات می‌رساند.

در حالی که نیکزاد تلاش می‌کند با موج‌سواری بر افتتاح واحدهای مسکن مهر، خود را وزیر موفقی جلوه دهد، اما افزایش بیش از دو برابری قیمت مسکن در دوره وزارت وی، نشان می‌دهد نگاه تک‌بُعدی به بازار مسکن و بی‌توجهی به سایر عوامل موثر بر قیمت مسکن، چه بلایی بر سر  قیمت مسکن آورده است.

طبق گزارش مرکز آمار، میزان اجاره‌بها در تهران در دوره وزارت نیکزاد (ابتدای تیرماه 88 تا آخر آذرماه 91) 124 درصد، قیمت خرید و فروش مسکن 118 درصد و قیمت زمین 242 درصد افزایش یافته است.


با چنین آمار تاسف باری، آیا می‌توان نمره مثبتی به کارنامه نیکزاد داد؟

امید می‌رود آمار رسمی منتشره درباره رشد قیمت مسکن، مسئولان وزارت راه و مهمتر از آن، مسئولان دولت را از خوش‌خیالی و تجاهل نسبت به وضعیت بازار مسکن، بیرون بیایند.

مسئولان وزارت راه بهتر است به رهنمود رهبر انقلاب توجه کنند که فرمودند: «ما پيشرفت‌هائى داشتيم، ضعف‌ها و نقص‌هائى هم داشتيم. پيشرفت‌هامان را بايد بشناسيم، ضعف‌هامان را هم بايد بشناسيم. اگر ضعف‌هاى خودمان را پنهان كنيم، نشناسيم، تجاهل كنيم، اين ضعف‌ها خواهد ماند، نهادينه خواهد شد؛ برطرف نخواهد شد. همه نقاط قوّت و ضعف را بايد بدانيم. / سخنرانی رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه تهران 1390/11/14

بنابراین عدم پذیرش گرانی شدید در بازار مسکن از جانب مسئولان وزارت راه و شخص وزیر، فقط سبب تداوم سیاست‌های نادرست در این حوزه خواهد شد و اصرار بر مانور رسانه‌ای بر افتتاح واحدهای مسکن مهر در نقاط مختلف کشور، نخواهد توانست رنج مردم از گرانی مسکن را کاهش دهد.

نگاهي گذرا به كارنامه مديران موفق اقتصادي و اجرايي در همه كشورهاي دنيا نشان مي‌دهد كه اذعان آنها به اشتباهات خود منشاء جلوگيري از ايجاد و گسترش بسياري از مشکلات اقتصادی بوده است. اما به راستي اين رويه تا چه حد در مسئولان دستگاه‌هاي اجرايی ما مد نظر قرار گرفته است؟

متاسفانه فشارهاي اقتصادي مضاعف به اقشار ضعيف و آسيب‌پذير جامعه نيز موجب اذعان سياستگذاران اقتصادي به اشتباهات آنها نشده و دولتمردان همچنان خود را فارغ از هر گونه اشتباه قلمداد كرده يا بر فرافكني و توجيه مشكلات اقتصادي تاكيد دارند كه با اين روند فعلا نمي‌توان اميدي به حل مشكلات اقتصادي مبتلابه كشور داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    چرا به مسكن گير داده ايد مگر همه چيز در مدت كمتر از يك سال چهار برابر نشده ؟؟
  • حسين ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    واسه ايشون ومعاوناشون كه خيلي هم خوب بوده ؟؟؟
  • جلال ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    گر از نیستی دیگری شد هلاک ترا هست بط را ز طوفان چه باک
  • نیکزاد ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    گرانی مسکن را تکذیب نمیکنم آمار دقیق تورم را بررسی کنید فشارها و تحریم ها را در نظر بگیرید سود جویان را فراموش نکنید بعد ببینید در چه جنگی قرار داشتیم کارشناسی موضوع با شما"
  • علي ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    ايشون ك ماهي 500هزارتومن حقوق نمي گيرند 350 هزارتومن هم اجاره بدند و يك ماه هم دنبال خونه بگردند و صاحب خونه راه ب راه بره و برگرده و بگه خونمه ،‌مالكشم مي خوامش اونهم توي پائين ترين نقطه شهر و ...... سواره خبر از پياده نداره حالا مشرق جوون انقد زور نزن !!‌ ميدونم انتشار نمي دي نظرمو ولي خواستم بگم ك توي گلوم گير نكنه !!:)
  • ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    نبود نظارت ،نگرش يك بعدي،ورود برخي از مسئولين محترم نظام و اقوام به فعاليتهاي اقتصادي و استفاده از رانت،از بين رفتن حس خدمتگزاري و نگاه تبليغاتي صرف از دلايل صعود قيمت ها منجمله قيمت مسكن است.
  • ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    من یه بار از وزارت مسکن یه وام سه میلیونی برای ودیعه خواستم یه عالمه مدارک بردم ولی چون فیش آب و برق صاحبخانه به نام خودش نبود وام را در آخرین مرحله به من ندادند. این است دولت عدالت محور و از مردم بابصیرت هم میخواهند که حمایتشان کنند
  • ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    این وسط فقط من جوون دارم بیچاره میشم که حتی دیگه نمی تونم یه اتاق اجاره کنم چه برسه به اینکه بخوام خونه دار بشم
  • مجتبی مقدم ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    دوستان اشتباه نکنیم متاسفانه اقتصاد ما از اوایل دهه پنجاه که در آمد های نفتی بالا رفت بعلت کم توجهی شاید هم ندانم کاری کارشناسان وقت دچار بیماری هلندی شد که متاسفانه با بروز جنگ تحمیلی و نهایتا نیاز به بازسازی دولت ها مجبور به رفتار ها تورم زا ونهایتا وخیم تر شدن بیماری هلندی در اقتصاد ایران شد اما در هر دوره تا حدی با تصمیماتی که بین دولت و مجلس اتخاذ شد شرایط وخیم تر نشد اما متاسفانه در دولت های نهم و دهم عزیزان د شرایطی که نیازی به رفتار های تورم زا نبود و میشد در یک بازه زمانی طولانی و نم نم آبادانی را بسط داد مورد کم توجهی همین دوستان قرار گرفت که دولت های قبلی را متهم به بی تفاوتی میکردند به هر حال اولین عارضه بیناری هلندی این است که کالاها بطور سرسام آوری بالا میروند و دولت ها هم با واردات یا توزیع گسترده ی آن کالاها از بالا تر رفتن قیمت کالا جلوگیری میکنند . کاملا مشخص است کالایی مثل مسکن و زمین را نمیتوان وارد کرد یا از جایی تامین کرد پس بیماری هلندی که آقایان آن را به شوخی گرفته بودند کار خود را به نحو احسن انجام میدهد و کاری از دست این دوستان بر نمی آید.... از همه بدتر این است که این حقیر با ذره ای مطالعه و تحقیق این را میدان که بیماری هلندی چیست و نیازی به کارشناس بودن یا داشتن تجربیات فراوان در شناخت این بیماری نیستم! حال سوال اساسی این است در دولت خدمتگذار نهم و دهم اشخاصی علمی و کارشناس با تجربه فراوان نبودند که این عوارض را بدانند یا حداقل به ریس دولت منتقل کنند یا جلوی رفتار های تورم زای دولت را بگیرند؟
  • yasekabood ۰۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۰
    0 0
    نه بابا آقای وزیر درست میگه!مسکن های سر کوچشون قیمتش ثابته!!!!!!!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس