شعار انحلال ارتش کار سهم خواهان از انقلاب بود
وی در ابتدای این گفتگو در پاسخ به این سوال که چرا امام راحل مخالف انحلال ارتش بودند و جلوی این کار را گرفتند، گفت: برخلاف تبلیغات عده ای که می گفتند ارتش برای طاغوت است و سرسپرده، ارتش آن زمان از یک بدنه مکتبی، مسلمان و معتقد به مرجعیت تشکیل شده بود و امام نیز از این بدنه مسلمان و مکتبی و معتقد به مرجعیت مطلع بودند.
وی یادآور شد: بلافاصله پس از پیروزی انقلاب، انواع گروهها و دسته جات وابسته به شرق و غرب تلاش کردند از انقلاب سهمی بگیرند ولی این گروهکهای از زیر خاک درآمده موجودیتی منظم، معتقد و مسلح در مقابل خودشان احساس میکردند به نام ارتش و لذا شعار متحد همه اینها انحلال ارتش بود اما امام راحل با بصیرت الهی که داشت از ارتش حمایت کرد و تا امروز هم ما با همان روح ولایی که امام بزرگوار ما در وجود همه ما دمانده، توانستیم پشت سر ولایت فراز و نشیبها را پشت سر بگذاریم.
امیر حیدری در بخش دیگر این گفتگو با تشریح دستاوردهای سالهای اخیر نزاجا با بیان اینکه نیروی زمینی گسترده ترین نیروی مسلح کشور و ستون فقرات ارتش است که بایستی دارای تجهیزات و ادوات متنوع، گسترده و پیچیدهای باشد، افزود: صنایع بومی در ساخت تمام تجهیزات ملزوم در زمان طاغوت، از پیش پا افتادهترین وسیله تا پیشرفتهترین صنایع ارتش، دخالتی نداشت اما بعد از انقلاب، امام (ره) فرمان خودکفایی برای ارتش صادر کردند و مقام معظم رهبری بر این خودکفایی تاکید کردند.
وی تاکید کرد: خوشبختانه امروز توانستیم تجهیزات و ادوات پیچیده نظامی، فنآوری و صنعت را بومی کنیم و امروز من با اطمینان خدمت همه ملت ایران عرض میکنم که نیروی زمینی ارتش اعتقادی به وابسته بودن ندارد بلکه میتوانیم این توانمندی را به اقصی نقاط دنیا ارسال کنیم.
ادبیات دفاع نامتقارن طراحی تبلیغاتی استکبار است
جانشین فرمانده نزاجا همچنین در تشریح طرح مهم ثامن الائمه که موجب تحولات گسترده در این نیرو شده به خبرنگار مشرق گفت: همه ارتشهای دنیا هر از چندگاهی تغییری در ساختار خودشان به وجود میآورند و این تجدید نظر عالمانه است و متناسب با تحولاتی که در عرصههای مختلف اتفاق میافتد، متناسب با تهدیدات و شکل تهدیدات و متناسب با توانمندیها و متناسب با اهدافی که مقامات بالاتر و یا دستورالعملهای بالاتر تأیین میکنند، صورت می گیرد.
به گفته وی، ارتش آمریکا پس از استقلال این کشور تا سال 2010 حدود 35 تجدید نظر در ساختار خود به وجود آورده و اکنون نیز نیاز بود ارتشی چابک، چالاک و پا در رکاب ایجاد شود و خوشبختانه بخش عظیمی از یگانهای نزاجا مشمول این طرح شده و به شاخص های مورد نظر دست یافته اند.
این فرمانده ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود درباره رویکرد نزاجا به دفاع در فضای نامتقارن با تاکید بر اینکه "نزاجا دفاع نامتقارن را جزء ادبیات دفاعی خودش نمیداند." در تبیین این موضوع گفت: ما اعتقادی به دفاع نامتقارن به طور کلی نداریم. چرا؟ چون این ادبیات، ادبیات خاص کشورهای استکباری است و از غرب وارد ادبیات محاورهای و حتی رسانه های ما شده است.
وی اضافه کرد: جنگ نامتقارن به معنای جنگ ناموزون، نابرابر، جنگ قدرت قوی با قدرت ضعیف و بزرگ با کوچک مطرح است. در ادبیات آمریکاییها و مخصوصاً بلوک غرب، جنگ نامتقارن را مترادف با مبارزه با تروریست معرفی کردهاند و اگر میگویند ما در فلان کشور به شیوه نامتقارن میجنگیم، منظور این است که با تروریسم در آن کشور مبارزه میکنیم و آن کشور دارای تروریست است و به معاهدات بین المللی مقید نیست.
امیر حیدری افزود: بنابراین ما اگر بپذیریم که جنگ نامتقارن را تبیین و طراحی میکنیم، یعنی ناخواسته وارد ادبیاتی میشویم که آنها دلشان میخواهد ما در آن ورود کنیم و این خواسته ما نیست.
"ما جنگ نامتقارن را به طور کل قبول نداریم اما جنگ ها ممکن است در فضای نا همتراز رخ دهد یعنی ما با آن قدرتی که با آن مواجه میشویم ممکن است هم تراز نباشیم. "
این فرمانده عالی رتبه ارتش تاکید کرد: شخصاً تعریفی از جنگهای این چنینی یا از جنگهای آینده دارم که بر اساس آن میگویم جنگ های نا هم تراز یا جنگ آینده یا جنگ های جدید را میشود به این شکل تعریف کرد که "نبرد بین دو نیروی متخاصم که دارای توانمندی ها و قابلیتهای متفاوتی از یکدیگر میباشند." یعنی ممکن است آمریکایی ها در یک بعد قابلیتها و توانمندیهایی داشته باشند و ما در بعد دیگری توانمندی هایی داشته باشیم که میتوانیم قابلیتهای آنها را خنثی کنیم.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: همینجا از همه رسانه ها می خواهم که این واژه را آرام آرام از ادبیات کشور خارج کنند چون خاص کشورهای استکباری است.
تجهیز یگانهای زرهی نزاجا به تانک ذوالفقار شروع شده است
یکی از دستاوردهای غرورآفرین نزاجا، طراحی و ساخت تانک ذوالفقار است. این تانک از چه زمانی تولید انبوه خود را شروع خواهد کرد؟ امیر حیدری در پاسخ به این سوال گفت: تانک ذوالفقار جزء آخرین نسل تانک های پیشرفته دنیا است. تانکهای مدرن دنیا چند خاصیت دارند؛ مثلاً در حال حرکت تیراندازی کند، زره واکنشی داشته باشد، نقاط کورش کم باشد، در هر وضعیتی و در هر پستی و بلندی و بالایی استابلایزر داشته باشد و هدف را از دست ندهد، سرعت متعارف و شتاب خوبی داشته باشد، برد توپش، برد بالا و قابل قبولی باشد و تانک ذوالفقار همه اینها را دارد.
وی خاطرنشان کرد: تانک ذوالفقار برای تولید انبوه تقدیم وزارت دفاع شده است تا تولید انبوه خود را شروع کند. البته تولید غیرانبوهش یعنی در حدی که نیازمندیهای نزاجا را تأمین کند نیز از طرف خود ما شروع شده و تولید انبوه به معنایی که بخواهیم به کشورهای دیگر هم صادر کنیم در دستور کار است.
امیر حیدری همچنین اعلام کرد: فرآیند تولید تانک ذوالفقار حدود یک سال است که شروع شده و یگان های زرهی نزاجا نیز در حال تجهیز شدن به این تانک هستند و این تانک بومی را جایگزین تانکهای دیگر میکنیم.
وی همچنین گفت که تانک ذوالفقار جدید از یک برجک بسیار انعطاف پذیر برخوردار است و از سامانه ارتباطی و مخابراتی آن نیز بسیار قوی و بدون نقطه کور طراحی شده است.
تجهیز یگانهای نزاجا به موشکها و سامانهای ضدبالگرد مدرن
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در خصوص توانمندی های موشکی این نیرو نیز گفت: نیروی زمینی متناسب با مأموریتش، موشک های مختلفی را در اختیار گرفته و قبل از سال نو نیز 3 نوع موشک جدید تحویل شده که مأموریت های متنوع و مختلفی برای آنها در نظر گرفته شده است.
حیدری افزود: بر این اساس، نیروی زمینی، یک نیروی توانمند موشکی نیز هست و در مأموریت های تاکتیکی متفاوت و مأموریت های عملی متفاوت از انواع موشک ها بهره می برد.
وی همچنین گفت که یگانهای ضد بالگرد نزاجا به سامانه های مدرن مجهز شده اند و امروز نیروی زمینی قادر است گستره عظیمی از فضای کشور را برای مانور هر نوع بالگرد آلوده کند و فضای مانور را از آنها بگیرد و در شرایط مختلف هم این تجهیزات آزمون خوبی پس داده است.
این فرمانده ارشد ارتش همچنین از حضور یگانهای جدید و تجهیزات مدرن نزاجا در رژه 29 فروردین خبر داد و گفت: یگانهای موشکی، ترابری و هوانیروز با تجهیزات جدید در این مراسم با شکوه شرکت خواهند کرد.