جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه یگان های زرهی نزاجا در حال تجهیز شدن به تانک ذوالفقار هستند، گفت: تولید انبوه این تانک به معنای اینکه بخواهیم آنرا به کشورهای دیگر هم صادر کنیم در دستور کار است.

29 فروردین، نماد و نشانی از غیرت و تلاش آنهایی است که در دوره انقلاب و دفاع مقدس و سالهای دندان تیز کردن متخاصمان فرامنطقه ای، پشتیبان نظام و ملت بودند و اکنون که در طلیعه هر سال، روزی را به نام آنها نام نهاده اند غنیمت فرصتی است تا مروری بر گذشته شود و مژده ای از آینده بیان. امیر سرتیپ کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناسب این روز مهم، در گفتگویی تفصیلی با گروه دفاع و امنیت مشرق، پاسخگوی سوالات خبرنگاران در موضوعات مهمی چون تولید تانک ذوالفقار، توانمندی های موشکی و تحولات گسترده در ساختار نزاجا بود و از دغدغه های خویش برای ارتقاء تحلیل ها و فعالیتهای رسانه ای در بحث دفاع نامتقارن گفت.

شعار انحلال ارتش کار سهم خواهان از انقلاب بود

وی در ابتدای این گفتگو در پاسخ به این سوال که چرا امام راحل مخالف انحلال ارتش بودند و جلوی این کار را گرفتند، گفت: برخلاف تبلیغات عده ای که می گفتند ارتش برای طاغوت است و سرسپرده، ارتش آن زمان از یک بدنه مکتبی، مسلمان و معتقد به مرجعیت تشکیل شده بود و امام نیز از این بدنه مسلمان و مکتبی و معتقد به مرجعیت مطلع بودند.
 
وی یادآور شد: بلافاصله پس از پیروزی انقلاب، انواع گروه‌ها و دسته جات وابسته به شرق و غرب تلاش کردند از انقلاب سهمی بگیرند ولی این گروهک‌های از زیر خاک درآمده موجودیتی منظم، معتقد و مسلح در مقابل خودشان احساس میکردند به نام ارتش و لذا شعار متحد همه اینها انحلال ارتش بود اما امام راحل با بصیرت الهی که داشت از ارتش حمایت کرد و تا امروز هم ما با همان روح ولایی که امام بزرگوار ما در وجود همه ما دمانده، توانستیم پشت سر ولایت فراز و نشیب‌ها را پشت سر بگذاریم.

امیر حیدری در بخش دیگر این گفتگو با تشریح دستاوردهای سال‌های اخیر نزاجا با بیان اینکه نیروی زمینی گسترده ترین نیروی مسلح کشور و ستون فقرات ارتش است که بایستی دارای تجهیزات و ادوات متنوع، گسترده و پیچیده‌ای باشد، افزود: صنایع بومی در ساخت تمام تجهیزات ملزوم در زمان طاغوت، از پیش پا افتاده‌ترین وسیله تا پیشرفته‌ترین صنایع ارتش، دخالتی نداشت اما بعد از انقلاب، امام (ره) فرمان خودکفایی برای ارتش صادر کردند و مقام معظم رهبری بر این خودکفایی تاکید کردند.

وی تاکید کرد: خوشبختانه امروز توانستیم تجهیزات و ادوات پیچیده نظامی، فن‌آوری و صنعت را بومی کنیم و امروز من با اطمینان خدمت همه ملت ایران عرض میکنم که نیروی زمینی ارتش اعتقادی به وابسته بودن ندارد بلکه می‌توانیم این توانمندی را به اقصی نقاط دنیا ارسال کنیم.



ادبیات دفاع نامتقارن طراحی تبلیغاتی استکبار است

جانشین فرمانده نزاجا همچنین در تشریح طرح مهم ثامن الائمه که موجب تحولات گسترده در این نیرو شده به خبرنگار مشرق گفت: همه ارتش‌های دنیا هر از چندگاهی تغییری در ساختار خودشان به وجود می‌آورند و این تجدید نظر عالمانه است و متناسب با تحولاتی که در عرصه‌های مختلف اتفاق می‌افتد، متناسب با تهدیدات و شکل تهدیدات و متناسب با توانمندی‌ها و متناسب با اهدافی که مقامات بالاتر و یا دستورالعمل‌های بالاتر تأیین میکنند، صورت می گیرد.

به گفته وی، ارتش آمریکا پس از استقلال این کشور تا سال 2010 حدود 35 تجدید نظر در ساختار خود به وجود آورده و اکنون نیز نیاز بود ارتشی چابک، چالاک و پا در رکاب ایجاد شود و خوشبختانه بخش‌ عظیمی از یگان‌های نزاجا مشمول این طرح شده و به شاخص های مورد نظر دست یافته اند.

این فرمانده ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود درباره رویکرد نزاجا به دفاع در فضای نامتقارن با تاکید بر اینکه "نزاجا دفاع نامتقارن را جزء ادبیات دفاعی خودش نمیداند." در تبیین این موضوع گفت: ما اعتقادی به دفاع نامتقارن به طور کلی نداریم. چرا؟ چون این ادبیات، ادبیات خاص کشورهای استکباری است و از غرب وارد ادبیات محاوره‌ای و حتی رسانه های ما شده است.

وی اضافه کرد: جنگ نامتقارن به معنای جنگ ناموزون، نابرابر، جنگ قدرت قوی با قدرت ضعیف و بزرگ با کوچک مطرح است. در ادبیات آمریکایی‌ها و مخصوصاً بلوک غرب، جنگ نامتقارن را مترادف با مبارزه با تروریست معرفی کرده‌اند و اگر میگویند ما در فلان کشور به شیوه نامتقارن میجنگیم، منظور این است که با تروریسم در آن کشور مبارزه میکنیم و آن کشور دارای تروریست است و به معاهدات بین المللی مقید نیست.

امیر حیدری افزود: بنابراین ما اگر بپذیریم که جنگ نامتقارن را تبیین و طراحی میکنیم، یعنی  ناخواسته وارد ادبیاتی میشویم که آنها دلشان میخواهد ما در آن ورود کنیم و این خواسته ما نیست.

"ما جنگ نامتقارن را به طور کل قبول نداریم اما جنگ ها ممکن است در فضای نا همتراز رخ دهد یعنی ما با آن قدرتی که با آن مواجه می‌شویم ممکن است هم تراز نباشیم. "

این فرمانده عالی رتبه ارتش تاکید کرد: شخصاً تعریفی از جنگ‌های این چنینی یا از جنگ‌های آینده دارم که بر اساس آن میگویم جنگ های نا هم تراز یا جنگ آینده یا جنگ های جدید را میشود به این شکل تعریف کرد که "نبرد بین دو نیروی متخاصم که دارای توانمندی ها و قابلیت‌های متفاوتی از یکدیگر میباشند." یعنی ممکن است آمریکایی ها در یک بعد قابلیت‌ها و توانمندی‌هایی داشته باشند و ما در بعد دیگری توانمندی هایی داشته باشیم که میتوانیم قابلیت‌های آنها را خنثی کنیم.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: همین‌جا از همه رسانه ها می خواهم که این واژه را آرام آرام از ادبیات کشور خارج کنند چون خاص کشورهای استکباری است.



تجهیز یگانهای زرهی نزاجا به تانک ذوالفقار شروع شده است

یکی از دستاوردهای غرورآفرین نزاجا، طراحی و ساخت تانک ذوالفقار است. این تانک از چه زمانی تولید انبوه خود را شروع خواهد کرد؟ امیر حیدری در پاسخ به این سوال گفت: تانک ذوالفقار جزء آخرین نسل تانک های پیشرفته دنیا است. تانک‌های مدرن دنیا چند خاصیت دارند؛ مثلاً در حال حرکت تیراندازی کند، زره واکنشی داشته باشد، نقاط کورش کم باشد، در هر وضعیتی و در هر پستی و بلندی و بالایی استابلایزر داشته باشد و هدف را از دست ندهد، سرعت متعارف و شتاب خوبی داشته باشد، برد توپش، برد بالا و قابل قبولی باشد و تانک ذوالفقار همه اینها را دارد.

وی خاطرنشان کرد: تانک ذوالفقار برای تولید انبوه تقدیم وزارت دفاع شده است تا تولید انبوه خود را شروع کند. البته تولید غیرانبوهش یعنی در حدی که نیازمندی‌های نزاجا را تأمین کند نیز از طرف خود ما شروع شده و تولید انبوه به معنایی که بخواهیم به کشورهای دیگر هم صادر کنیم در دستور کار است.

امیر حیدری همچنین اعلام کرد: فرآیند تولید تانک ذوالفقار حدود یک سال است که شروع شده و یگان های زرهی نزاجا نیز در حال تجهیز شدن به این تانک هستند و این تانک بومی را جایگزین تانک‌های دیگر میکنیم.



وی همچنین گفت که تانک ذوالفقار جدید از یک برجک بسیار انعطاف پذیر برخوردار است و از سامانه ارتباطی و مخابراتی آن نیز بسیار قوی و بدون نقطه کور طراحی شده است.

تجهیز یگان‌‌های نزاجا به موشک‌ها و سامانهای ضدبالگرد مدرن

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در خصوص توانمندی های موشکی این نیرو نیز گفت: نیروی زمینی متناسب با مأموریتش، موشک های مختلفی را در اختیار گرفته و قبل از سال نو نیز 3 نوع موشک جدید تحویل شده که مأموریت های متنوع و مختلفی برای آنها در نظر گرفته شده است.

حیدری افزود: بر این اساس، نیروی زمینی، یک نیروی توانمند موشکی نیز هست و در مأموریت های تاکتیکی متفاوت و مأموریت های عملی متفاوت از انواع موشک ها بهره می برد.

وی همچنین گفت که یگان‌‌های ضد بالگرد نزاجا به سامانه های مدرن مجهز شده اند و امروز نیروی زمینی قادر است گستره عظیمی از فضای کشور را برای مانور هر نوع بالگرد آلوده کند و فضای مانور را از آنها بگیرد و در شرایط مختلف هم این تجهیزات آزمون خوبی پس داده است.

این فرمانده ارشد ارتش همچنین از حضور یگانهای جدید و تجهیزات مدرن نزاجا در رژه 29 فروردین خبر داد و گفت: یگانهای موشکی، ترابری و هوانیروز با تجهیزات جدید در این مراسم با شکوه شرکت خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    3 0
    خبر بسیار خوبی و عالی ای بود
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    2 0
    با تشکر از مشرق
  • حسین ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    3 0
    صحبت ایشان بسیار فنی و با اشراف کامل نسبت به اوضاع هست،جنگ نامتقارن اصطلاح غلطی هست،در زمان جنگ کمبود شدید امکانات بود و اگر با آمریکاییها درگیر میشودیم بله نامتقارن بود ،ولی‌ الان قویترین و بیشترین سرعت رشد در صنایع دفاعی هست و دستاوردهایی که رسانه‌‌ای میشن قسمت کوچکتر و قسمت بیرون از آب کوه یخ هستند و به دلیل محدودیت اطلاعاتی‌ مقدار بسیار زیادی از این مورد بیان نمی‌شه
  • ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    2 0
    به نظر می رسد گروه دفاع و امنیت مشرق بسیار فعال و مؤثرتر از سایر رسانه ها بوده و زحمات و تلاشهای مجاهدانه عزیزان فعال در حوزه دفاع و امنیت نظام را به خوبی منعکس می کند
  • ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    چرا سرویس دفاع و امنیت فقط اخبار مربوط مربوط به حوزه دفاعی را منعکس می کند و اخباری از حوزه های امنیتی درج نمی شود؟!
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    2 0
    با بهره گیری از توان و فرصت رسانه می توان از تجهیزات نظامی و رزمی که کابرد 100 درصدی در حوزه جنگ سخت دارند ، در حوزه جنگ نرم نیز استفاده کرد. یعنی رسانه وسیله و مبدلی برای تبدیل و استفاده از ابزارها و قابلیت های مختلف در جنگ نرم است.
  • جواد ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    خداوندا:زیباترین روزها را نصیب کسانی بفرما که بهترین لحظات عمر خودرا برای ساختن لحظه های خوب دیگران از دست داده اند. درود وسلام خداوند بر تمام دلیر مردان ارتش جمهوری اسلامی ایران .روح 48000شهید دوران دفاع مقدس شاد .روزتان مبارک عزیزان زحمتکش وبی ادعا
  • حب مسکو ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    جنگ نامتقارن ناظر بر میدان جنگ و استراتژی ها و تاکتیک های رزمی است؛که براساس انتخاب زمین دشمن یا خودی و بازی کردن براساس استراتژی خود یا دشمن شکل می گیرد. اینکه دشمن را مجبور کرده ایم که در زمین ما (مثلا خلیج فارس)براساس قواعد ما بازی کند این مطلوب شما نیست؟اینکه دشمن را در زمین خودش در منطقه(افغانستان و عراق و...) مجبور کرده ایم،استراتژی های خودش را کنار بگذارد و براساس قواعد ما بازی کند این مطلوب شما نیست!
  • ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    مخلص همه بچه حزب اللهی ها در هر جا و هر لباسی که در حال خدمت به اسلام و ایران هستند.
  • مهران ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    چقدر خوبه که ارتش و سپاه مکمل یکدیگر باشند و هر دو به پیشرفت های روزافزون خود ادامه دهند؛ همه ی کشور ها نمیتونند تانک بسازند خیلی خوبه که ما صادراتم کنیم؛درمورد گزارشاتون تنها مشکل گروه دفاعی مشرق اینه که رتبه بندی در اختیارمون نمیذاره.
  • ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    دفاع نامتقارن مال ایرانه و کاملا بومیه و به اسم ایران داره در دانشگاه های نظامی معتبر غرب مثل وست پوینت تدریس میشه مال ایرانه و مصوب ستاد مشترک جمهوری اسلامی....
  • ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    اصل مطلب رو به دقت مطالعه نکردی انتقاد الکی می کنی!!! ناهمتراز
  • ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    ماشاالله...
  • ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    خدارو شکر تولید این تانکم شروع شده.
  • ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    خدارو شکر تولید این تانکم شروع شده.
  • میترا ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    حب مسکو ! واسه اولین بار باهات موافقم !
  • ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
    0 0
    امیدوارم تانک ذوالفقار-۴ تولید انبوه بشه.
  • ناشناس ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    0 0
    عالی است
  • علی ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۹
    1 0
    موتور پراید را بومی کنن تانک پیش کش
  • ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۰
    0 0
    امام باقر ( ع)وقتی مهدیِ ما ظهور بفرماید از احدی توبه نخواهد پذیرفت «وَ لَا یَأْخُذُهُ فِی اللَّهِ لَوْمَةُ لَائِم‏» و از هیچ سرزنشی هم متأثر نخواهد شد. نمی‌ترسد از سرزنش دیگران و سرزنش‌ها او را نمی‌گیرد.
  • ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۰
    0 0
    وقتی ماهواره‌ها دنبال این هستند که جوان‌ها -به قول خودشان- از زندگی بیشتر لذّت ببرند، یعنی از لذّت‌های پست دنیایی بیشتر بهره ببرند، دلشان برای جوان‌ها نسوخته است. آیا جوان‌ها از خودشان سؤال کرده‌اند که چرا سلطه‌طلب‌های بزرگی که بر عالم تسلط دارند و می‌خواهند جوامع ذلیلی در مقابل خودشان داشته باشند، اینقدر به جوان‌ها توصیه می‌کنند: بروید سراغ لذّت بردن؟ چون لذّت واقعاً نقطۀ مقابل عزّت است، آدم بخواهد عزّت خودش را حفظ بکند، چه از نظر شخصیتی و درونی و معنوی، وچه از نظر اجتماعی، از خیلی از لذّت‌ها باید چشم‌پوشی کند. کسی به شما نمی‌گوید بیا ذلیل بشو، کسی به شما نمی‌گوید بیا عزّتت را از دست بده! عزّت دشمن‌های نامرئی دارد، صریحاً علیه عزّت کار نمی‌کنند، اما وقتی من و شما را به لذّت‌بری دعوت می‌کنند، دارند زمینۀ ذلّت ما را فراهم می‌کنند.
  • داود فنی ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۰
    0 0
    خب دست شما دردنکند
  • ۰۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    0 0
    خجالت بکش تو تانک و پراید و یکی میدونی
  • 110 ۰۲:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
    0 0
    با عرض سلام و ادب. کلمه نا متقارن به صورت مشروط معنای نا برابر را می دهد. به طور مثال(البته با عذرخواهی) جمله؛ غلط کردی؛ و ؛کار غلطی کردی؛ شاید هم معنا باشند ولی هم منظور نیستند. اینجا منظور نا متقارن یعنی جنگ بین 2 نیروی نظامی که اختلاف زیادی در قدرت و قانونمداری دارند که جنگجویان ضعیف با استفاده از حرکات و عملیاتهای نادرست سعی در پیشروی و پیروزی دارند. انفجار انتحاری در مراکز نظامی بخودی خود یک عملیات نظامی است ولی در تمام جهان ممنوع و منفور شناخته شده. اما منظور رزمنده های ایران از کلمه نامتقارن یعنی دلیرانه و مردانه جنگیدن در برابر متجاوزان تا دندان مسلح و رسیدن به پیروزی با استفاده از خلاقیت ها، رشادت ها و تاکتیک های نا منظم فردی و گروهی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس