به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، سردار محمدعلي آسودي معاون تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي صبح امروز در نشست خبري که به منظور برگزاري نهمين دوره مسابقات قرآن ويژه خواهران و بيست و نهمين دوره مسابقات قرآن ويژه برادران شاغل در سپاه انجام گرفت، با اشاره به پيشينه ديني سپاه پاسداران گفت: اين نهاد مقدس از ابتداي تشکيل تاکنون به عنوان يک مجموعه انقلابي، متدين و ولايتمدار براي پاسداري از انقلاب و دستاوردهاي آن به طور پيوسته سعي کرده است تا به حوزه نيروي انساني به عنوان برترين عنصر يک سازمان، توجه ويژهاي داشته باشند.
آسودي با بيان اينکه افتخار سپاه به نيروهاي ارزشي و انقلابي خود است، گفت: رهبر معظم انقلاب نيز بارها برترين عنصر موفقيت سپاه در دورههاي مختلف را همين عنصر معنويت معرفي کردهاند.
* پاسداران ميتوانند يک الگوي کامل در سطح جهان باشند
وي افزود: در سالهاي اخير در پي رويکرد جديد تحول و تعالي در سپاه، راهبردهاي مختلفي براي اين امر تدوين و ابلاغ شده که سه راهبرد مهم در حوزه انساني، اعم از تعميق معنويت، بصيرت افزايي و ولايتمداري از جمله مواردي است که اگر يک پاسدار به آنها توجه کند، ميتواند به عنوان يک الگو بر سطح جهان معرفي شود چرا که امروز بسياري از کشورهاي اسلامي از همين الگو استفاده ميکنند.
معاون تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه در خصوص راهکارهاي عملياتي کردن اين راهبردها نيز گفت: اين راهکارها هم در نبرد سخت و هم نبرد نيمه سخت و به ويژه در جنگ نرم کاربرد فراواني دارد که مهمترين آن ترويج فرهنگ قرآن و عترت است.
آسودي با تأکيد بر اينکه سپاه در چند سال اخير توجه جدي به اين موضوعات داشته و سعي کرده تا قرآن در زندگي افراد وارد شود، افزود: ورود قرآن در عرصه زندگي در رفتارهاي اجتماعي و حتي مبارزات نيز مؤثر خواهد بود و ما تنها از طريق همين راه ميتوانيم بر دشمنان پيروز شويم.
* دو طرح آمريکايي و انگليسي براي مقابله با ارزشهاي اسلامي در جامعه
وي با بيان اينکه دشمن در جنگ نرم همين موارد را نشانه گرفته است، گفت: طي يک طرح انگليسي که در سالهاي گذشته توسط 400 نفر از پژوهشگران غربي در خصوص اينکه چگونه بتوانند اسلام را نابود کنند، گفته شد که اسلام، خدا، پيامبر و اهل بيت از جمله عناصر تفکر شيعه است که کوچکترين نقطه ضعفي در آنها ديده نميشود.
معاون تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه گفت: آنها به اين نتيجه رسيدهاند که بايد در ميان جامعه مسلمانان رخنه کرده و اين عناصر را از دست آنها بگيريم.
آسودي ادامه داد: همچنين در يک طرح ديگر که توسط سازمان سيا طراحي و اخيرا منتشر شده است، آنها گفتند مرجعيت و انقلاب نقش مهمي در اقتدار جمهوري اسلامي در جهان داشته است و گفتهاند اگر بتوانيم اين معنويت را که ريشه در عاشورا دارد با به انحراف کشيدن مراسم عزاداري از جامعه اسلامي بگيريم، بزرگترين ضربه به آنها وارد خواهد شد.
* ثبت نام 5هزار پاسدار در طرح قرآني "الحافظون "
وي در ادامه صحبتهاي خود به برنامههاي قرآني سپاه اشاره کرد و افزود: تلاوت هر روز يک صفحه از قرآن در بين دو نماز توسط پرسنل سپاه، آغاز هفته با برگزاري يک جلسه قرآني در روز شنبه و طرح "الحافظون " سپاه که در هيچ مجموعه ديگري ديده نميشود، از جمله برنامههاي قرآني ماست که اين طرح سال گذشته به تمامي ردهها ابلاغ شد که به موجب آن امسال 5هزار نفر از برادران که در مسابقات قرآني شرکت نکردهاند، ثبت نام کرده و اقدام به حفظ جزء 30 قرآن کردند و ما اميدواريم تا پايان برنامه 5ساله پنجم اين تعداد به 60هزار نفر برسد.
* در تمام کشور يک دارالقرآن واقعي بيشتر نداريم
معاون تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه برگزاري کارگاههاي آموزشي براي مديران قرآني، کارگاههاي مختلف در ردههاي سپاه براي اجراي طرحهاي قرآني، آموزش روخواني و روانخواني در قالب طرح "نور مبين "، انتشار فصلنامه "نورالثقلين " با موضوعات قرآني، طرح حضرت معصومه (س) ويژه خواهران در سطوح مختلف حفظ و قرائت و نيز راه اندازي دارالقرآن در يک مکان مناسب را از ديگر برنامههاي قرآني سپاه عنوان کرد و افزود: طرح نهايي احداث دارالقرآن آغاز شده و اين دارالقرآنها در سال آينده در چند رده احداث خواهند شد.
آسودي با بيان اينکه متأسفانه دارالقرآن هاي کشور از مکان مناسب و در خورشأني برخوردار نيستند، تصريح کرد: شايد بتوان گفت در کشور تنها يک دارالقرآن به معني کلمه آن هم در جوار بارگاه ملکوتي امام هشتم وجود دارد که حقيقتا دارالقرآن است.
* 15هزار پرسنل قرآني در سپاه داريم
وي تعداد پرسنل قرآني سپاه را 15هزار نفر در رشته هاي مختلف دانست و افزود: در کنار ايجاد کانون نخبگان پاسداران اهل قلم و کانون نخبگان مداحان پاسدار، کانون نخبگان قرآني نيز در حال شکلگيري است که اساسنامه آن نهايي شده و از اول دي ماه آغاز به کار ميکند.
معاون تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه هدف از برگزاري مسابقات قرآن را قرآني شدن نيروها دانست و افزود: با اجراي اين برنامهها ده ماه از سال، فضاي سپاه يک فضاي قرآني ميشود و در اين مسابقات که مقدماتي آن در شهرها، نيمه نهايي آن در استانها برگزار شد مرحله نهايياش در تهران برگزار ميشود.
آسودي افزود: در رشته خواهران که نهمين دوره خود را برگزار ميکند، در دور مقدماتي 4هزار نفر در ده رشته به رقابت پرداختند که نهايتا 390 نفر به مرحله نهايي راه يافتند که در روزهاي ششم، هفتم و هشتم دي ماه در تهران در مرحله نهايي با هم به رقابت ميپردازند.
وي ادامه داد: در بيست و نهمين دوره مسابقات قرآني برادران شاغل در سپاه نيز حدود 12 هزار نفر ثبت نام کردند که بيش از 650 نفر به مرحله نهايي راه يافتند که آنها نيز در تاريخ 24، 25، 26 و 27 بهمن با يکديگر به رقابت خواهند پرداخت.
معاون تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه با اشاره به برگزاري مسابقات قرآن در سطح نيروهاي مسلح که هر دو سال يک بار برگزار ميشود، اظهار داشت: سال گذشته سپاه پاسداران براي اولين بار هم در رشته برادران و هم رشته خواهران مقام اول را کسب کرد.
* جوايز و تشويقات جديد سپاه براي نفرات برتر قرآني
آسودي با تأکيد بر اينکه بايد تشويقات قرآني و جوايز نفرات برتر افزايش يابد، گفت: برخي تشويقها مانند ارشديت از شش ماه تا 48ماه، تغيير عضويت از پيماني به رسمي، مرخصي تشويقي از 20 تا 60 روز براي سربازان و تعيين محل خدمت براي حافظان کل در نظر گرفته شده است.
* مسابقات قرآن نيروهاي مسلح کشورهاي اسلامي تنها در عربستان نباشد
وي همچنين با اشاره به برگزاري مسابقات دو جانبه قرآني با ارتش عمان افزود: امسال سهميه سپاه بيشتر از ديگر نيروهاست و ما براي اين مسابقات برنامه ريزي کاملي انجام دادهايم.
معاون تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه با بيان اينکه مسابقات قرآني نيروهاي مسلح کشورهاي اسلامي نبايد تنها در عربستان برگزار شود، گفت: پيشنهاد دادهايم که ايران نيز به عنوان ميزبان اين مسابقات انتخاب شود.
* برنامهريزي براي ترويج نهجالبلاغه
آسودي همچنين با بيان اينکه متأسفانه امروز نهج البلاغه به عنوان يکي از بزرگترين کتابهاي تشيع، مهجور مانده است، اظهار داشت: سعي کرديم تا اين کتاب را به 30 جزء تقسيم کرده و از سال آينده در برنامهاي تحت عنوان "ميراث علوي "، پرسنل سپاه پاسداران را هر چه بيشتر با نهجالبلاغه آشنا کرده و مسابقات روخواني و حفظ آن را نيز برگزار کنيم.