در حالي که تمرکز ديپلماسي عمومي ايالات متحده آمريکا بر کشورهاي اسلامي است، سرمايه گذاري سنگين چيني ها در ديپلماسي عمومي نگراني کارشناسان آمريکايي را برانگيخته است.

به گزارش مشرق ، پايگاه اينترنتي انديشکده "هريتيج" نوشت: از سفير سابق ايالات متحده در تايلند خواسته شد تا در ايجاد بخش آمريکا در کتابخانه يکي از دانشگاه هاي محلي اين کشور همکاري داشته باشد. اين کتابخانه چيزي بيشتر از سايت کامپيوتر و چند قفسه با تعدادي کتاب نبود. زماني که وي براي رونمايي از اين کتابخانه آمد، فهميد که قسمت ساده اي از اين کتابخانه به آمريکا داده شده است و اين قسمت در برابر ساختمان جديدي که توسط چيني ها ساخته شده، ناچيز بود. اين ساختمان مملو از کارمند بود و قرار بود به عنوان پايگاه موسسات کنفسيوس چين فعاليت کند.
در حاليکه ديپلماسي عمومي آمريکا از 11 سپتامبر سال 2001 بر مقابله با تروريسم و افراطگرايان جهان اسلام تمرکز پيدا کرده است، چين در حال پيشروي به جلو است.
چيني ها با هدف پيشبرد الگوي طرز حکومتي خود، سرمايه گذاري هاي سنگيني در ديپلماسي عمومي انجام داده اند.
المپيک پکن و نمايشگاه اکسپوي چين فقط اقدامات آشکار چيني ها درراستاي اين استراتژي است. شماره جولاي و آگوست مجله "ورلد افيرز ژورنال" پيشرفت چيني ها در اين زمينه را آشکار کرده است.
اوايل سال جاري "ريچارد لوگار" سناتور جمهوريخواه ايالت اينديانا که عضوي از کميته روابط خارجي مجلس سنا است با کنايه از "هيلاري کلينتون" وزير امور خارجه آمريکا درباره 60 مرکز فرهنگي که چيني ها در دانشگاه هاي سراسر ايالات متحده قادر به افتتاح آنها بوده اند سوال کرد. کلينتون نيز به وي گفت که ايالات متحده پول ندارد تا آن چيزي را که چيني ها در حال انجام هستند، انجام دهد.
اما اين موضوع واقعيت ندارد، با اقتصادي که حجم آن سه برابر چين است، ايالات متحده قطعا پول انجام اين کار را دارد.
پاسخ وزير امور خارجه بايد با صراحت بيشتر اينگونه ارائه مي شد: اين در اولويت ما قرار ندارد که آن چه آنها انجام مي دهند را انجام دهيم. (وزارت امور خارجه براي سال 2011 تقاضاي بودجه اي 15 ميليون دلاري براي افتتاح 8 تا 10 مرکز فرهنگي در سراسر جهان کرده است.)
282 مرکز کنفسيوس درسراسر جهان پراکنده شده است و تمامي آنها توسط چين و بوسيله دفتر شوراي بين المللي زبان چيني کنترل مي شود.
راديو بين المللي چين هم اکنون بر پخش بين المللي برنامه هاي فرهنگي و اطلاعاتي تاکيد دارد و در حال سرمايه گذاري بر شبکه خبري 24 ساعته است.
چين همچنين نسخه خودي گروه صلح دارد و ديپلمات هاي چيني همچنين با اطلاعات کارشناسي کشورشان به روز رساني مي شوند. چيني ها همچنين يکي از فعالترين کشورها در برنامه مبادله دانشجويان هستند. در سال 2008 مبالات دانشجويي چين با آمريکا 80 هزار دانشجو بوده است اما اين ميزان در سال 2009 به 98 هزار نفر افزايش يافت.
هدف واضح است، نفوذ چين به خارج جريان پيدا کند در حاليکه از جريان اطلاعات و ايده ها به داخل چين جلوگيري شود.
همانطور که "استفان هالپر" در کتاب "اجماع چين" گفته است: چالش واقعي چين در يک قلمروي جداگانه برخاسته است، يعني، دگرگوني پکن، نقشي برجسته در برخاستن برند چيني کاپيتاليسم و مفهوم چيني جامعه جهاني است که هر دو اساسا با نمونه غربي اين مفاهيم متفاوت هستند. هم اکنون زمان آن است که دولت آمريکا اين چالش را جدي بگيرد. تاريخ با انتخاب باراک اوباما به رياست جمهوري، به پايان نرسيده است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس