
ميليون ها ويتنامي در سايه ميراث پايدار آمريکا در ويتنام زندگي مي کنند. کودکاني که به دليل اثرات عامل نارنجي ناقص به دنيا آمده اند، هرگز زندگي عادي نخواهند داشت، حالت غير طبيعي آنها نشانه اي از نقصان است. اگر چه حتي پدر و مادر اين کودکان حتي در دوران جنگ ويتنام به دنيا نيامده بودند اما 18 ميليون گالن از مواد سمي شيميايي که بر روي جنگلهاي جنوب ويتنام پاشيده شد، همچنان به "دي ان اي" کودکاني که امروز متولد مي شوند نفوذ مي کند.
يکي از مقامات بهداشتي ويتنام گفت که ميليون ها و ميليون ها قرباني اين مواد شيميايي هنوز زنده هستند و در حال رنج کشيدن از بيماري خود و سرطان هستند.
دولت آمريکا به خوبي از ارتباط عامل نارنجي با مشکلات سلامتي و بيماري هاي مضمني که نظاميان آمريکايي که در جنگ ويتنام حضور داشته اند آگاه است اما همين دولت، ارتباط عامل نارنجي با تولد ميليون ها نوزاد ناقص الخلقه در ويتنام را رد مي کند.
ميراث سياهي که آمريکا براي ويتنامي ها بر جاي گذاشته است، درصورت ميليون ها کودک اين کشور ديده مي شود. در حالي که آمريکا از پرداخت غرامت به قربانيان اين اقدام خود امتناع مي کند، پرداخت اني غرامت توسط دولت آمريکا نمي تواند رنج آنها را پايان دهد و شايد فقط بتواند اندکي از درد آنها بکاهد.