کد خبر 196846
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۶

دانشمندان همواره در جست وجوی راه هایی برای شناسایی محیط اطراف خود به منظور دستیابی به فناوری های تازه و ایجاد زندگی بهتر برای بشر هستند.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، تولید ابریشم مستحکم با بهره گیری از علم ژنتیک، ساخت دستگاهی با استفاده از توانایی مغز برای کنترل بازوی روباتیک، تهیه تصویری از رشته به هم تنیده DNA انسانی، تولید پوست مصنوعی، کشف سلول ‌های بنیادین با توانایی ایجاد طول عمری بیش از 100 سال، ساخت خانه ای کامل با استفاده از چاپگرهای سه بعدی و تولید فک مصنوعی با استفاده از چاپگرهای سه بعدی ازجمله این دستاوردهاست .

** تولید ابریشمی مستحکم همانند فولاد

محققان با تغییر ژنتیک گروهی از کرم‌ های ابریشم موفق شدند ابریشمی تولید کنند که دارای وزنی مشابه ابریشم معمولی است اما بسیار محکم تر از آن است.

گروه‌های مختلفی امیدوارند تا از تولیدات بسیار بادوام این ابریشم منتفع شوند. از آن جمله می‌توان به تهیه لباس‌ های بیمارستانی مقاوم اشاره کرد که جایگزین بهتری برای پلاستیک هستند. حتی می‌توان از این ابریشم برای تولید تجهیزات نظامی سبک نیز بهره برد.

** بهره گیری از مغز برای کنترل بازوی روباتیک

محققان بخش عصب ‌شناسی دانشگاه پیتسبورگ سیزده هفته‌ای را با ˈژان شرمن ˈ 52 ساله در زمینه ساخت بازوی روباتیکی که با مغز وی کنترل می‌شود، همکاری کردند. این گروه با استفاده از دو میکروالکترود 96 کاناله به این کار مشغول شدند که در بخش قشر حرکتی مغز بیمار کار گذاشته شده بود تا حرکت ‌های این عضو را به خوبی کنترل کند.

این فرایند یکپارچه ‌سازی سریع ‌تر از آنچه که پیش ‌بینی می‌شد ، محقق شد؛ در روز دوم ژان قادر بود تا از بازوی جدیدش در محیط سه بعدی استفاده کند و تا پایان سیزدهمین هفته او توانست وظایف پیچیده‌ای را با حرکات گوناگون مانند یک بازوی طبیعی انجام دهد.

** تهیه تصویری از رشته به هم تنیده DNA انسانی

گروهی از محققان موسسه فناوری ایتالیا موفق شدند با استفاده از میکروسکوپ الکترونی، نخستین عکس از رشته مارپیچ دوگانه DNA انسانی را تهیه کنند.

** تهیه پوست مصنوعی

این محصول که ReCell نام دارد، می‌تواند گام مثبتی برای بهبود و مداوای بیمارانی باشد که از سوختگی شدید پوست رنج می‌برند. این فناوری با استفاده از نمونه کوچک از پوست بیمار (به اندازه یک تمبر پستی ) می‌ تواند پوستی مصنوعی تهیه کند که همانند پوشش مخصوص سوختگی عمل می کند.

سپس این نمونه با آنزیمی که از خوک‌ها به دست آمده، ترکیب و دوباره بر روی بخش سوخته اسپری می‌شود. هر یک از پیوندهای کوچک می ‌تواند رشد کند و در مدت یک هفته تا ابعادی معادل یک صفحه کتاب را پوشش دهد. از آنجایی که پوست مورد نیاز از خود بیمار تهیه می‌شود، خطر پس زدن آن بسیار کم است.

** سلول ‌های بنیادین با توانایی ایجاد طول عمری بیش از 100 سال

محققان موسسه‌ داروهای احیاکننده در پیتسبورگ زمانی که به موش‌ هایی که سریع پیر می‌ شوند و دارای طول عمر متوسط 21 روز هستند، سلول‌ های بنیادین جوانتر تزریق کردند، با نتایج عجیبی مواجه شدند.

آنها این تزریق را چهار روز پیش از پایان طول عمر معمول موش انجام دادند و نتیجه این شد که نه تنها موش‌ ها از بین نرفتند، بلکه 3 برابر بیشتر از عمر معمول خود زنده ماندند و 71 روز زندگی کردند. استفاده از این سلول ها در انسان که دارای طول عمر متوسط 80 سال است، می‌تواند به افزایش حدود 20 ساله عمر بیانجامد.

** ساخت خانه ای کامل با استفاده از چاپگرهای سه بعدی

این چاپگرها می توانند یک ساختمان دو طبقه کامل را شامل اتاق‌ ها، راه پله و لوله ‌ها را با استفاده از شن و ترکیبات معدنی در یک نوبت بسازند.

فرآیند ساخت این سازه تنها یک چهارم زمان لازم برای ساخت خانه‌ ای معمولی است و دارای ماندگاری درحد بتون با ظاهری شبیه سنگ مرمر است.

** تولید فک مصنوعی با استفاده از چاپگرهای سه بعدی

محققان توانسته اند برای نخستین بار با استفاده از چاپگرهای سه بعدی و بهره از پودر تیتانیوم و پوشش بیوسرامیکی یک استخوان فک مصنوعی بسازند. این دستاورد می تواند راهی برای ساخت استخوان‌ ها و اعضای معیوب انسانی باشد.

** سیاره‌ ای تنها در فضا

تا پیش از این محققان مطمئن بودند که تمامی سیاره ‌ها به دور ستاره ‌ای خاص می‌ چرخند تا اینکه سیاره ای تنها با نام CFBDSIR2149 را یافتند. این سیاره که چهار تا هفت برابر بزرگ‌ تر از جرم مشتری است، نخستین سیاره‌ ای است که آزادانه می‌چرخد.

همچنین این سیاره نخستین نمونه در نوع خود است که به طور رسمی به عنوان سیاره خارج از منظومه شمسی شناخته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس