جريان آرام ساخت مسجد بزرگ نيويورک، تلاش مسلمانان براي به چالش کشيدن افراط گرايي و درنظر گيري جام جهاني 2022 براي معرفي ارزشهاي اسلامي برخي از اخبار مرتبط با مسلمانان جهان در يک هفته گذشته است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، روند ساخت مسجد و مرکز اسلامي بزرگ نيويورک به‌آرامي درجريان است

متولي ساخت مسجد و مرکز اسلامي بزرگ نيويورک که طرحهاي وي در نزديک محل انفجارهاي يازدهم سپتامبر در سراسر امريکا مورد مخالفت متعصبان و نژادپرستان قرار گرفته اعلام کرد که اميد براي ساخت اين پروژه بسيار است و به رغم مخالفتها روند ساخت اين مسجد در جريان است.

امام فيصل عبدالرئوف متولي ساخت مسجد بزرگ نيويورک نزديک منطقه صفر( محل انفجارهاي يازدهم سپتامبر) ابراز اميدواري کرد که بتواند از اين فرصتي که به وجود آمده استفاده کند و گروه کوچک و غير انتفاعي خود را به يک جنبش جهاني تبديل کند که به تکثر اديان و فرهنگها احترام مي‌گذارند.

رئوف اظهار داشت که وي اميدواراست مراکز بين ديني چون مرکزي که خود در نظر دارد در مرکز اسلامي نيويورک جاي دهد در سراسر جهان افزايش يابند و هر کدام از آنها فعاليتهاي خود را به مبارزه با افراط‌گرايي و ترويج روابط بهترميان پيروان اديان مختلف اختصاص دهند.

وي همچنين افزود که درحال حاضر به بررسي امکان تأسيس تسهيلات ديني ديگري در ساير شهرهاي امريکا، اندونزي و کوزوو مي‌پردازد.

مسجد بزرگ نيويورک

عبدالرئوف اظهار داشت ما به نوعي به لبه اين بحث رسيده‌ايم. اين بحران به ما نشان داد چه امري ممکن و چه امري غيرممکن است. همچنين ما از اين بحران درس گرفتيم که همواره اميدي وجود دارد، اميد به بهبود روابط مسلمانان و غير مسلمانان اين کشور و در سطح بين‌المللي.

هنوز هم بسياري اعتقاد دارند اميد به ساخت مرکز اسلامي پيشنهاد شده که فاصله اندکي با مرکز تجارت جهاني تخريب شده منهتن دارد بسيار اندک و مبهم است. اما جدا از تظاهراتهاي که هراز چندگاهي برگزار مي‌شود، لحن جنجال‌برانگيز متعصبان در مخالفت با ساخت اين مسجد که طي ماه هاي آگوست و سپتامبر به اوج خود رسيده بود به نوعي فروکش کرده است و به نظر مي‌رسد که هيچ مانع دولتي براي ساخت اين مسجد وجود نداشته باشد. اما اين پروژه 150 ميليون دلاري هنوز هم در فرآيند آرام ساخت و ساز قرار دارد.

مجري اين طرح اظهار داشته است که شايد ساخت و ساز با فاصله زماني سه سال آغاز شود. ستاد جمع آوري بودجه و کمکهاي مسلمانان براي ساخت اين مسجد هنوز آغاز نشده است و مجري طرح اظهار داشته درنظر دارد قسمت اعظم بودجه مورد نياز را با فروش نوعي اوراق بهادار در بانکداري اسلامي وام بگيرد.

 

اين برنامه به متوليان و طراحان اصلي ايده ساخت مسجد زمان بيشتري مي‌دهد تا ساخت اين مسجد را بيشتر در اذهان مردم امريکا نهادينه کنند. آنها اين مرکز اسلامي را به عنوان يک تسهيلات 13 تا 15 طبقه‌اي برنامه‌ريزي کرده‌اند که داراي باشگاه ورزشي، مهدکودک، زمين بازي، سالن رويدادهاي فرهنگي، استوديوهاي هنري، گالري، يادبود يازدهم سپتامبر، نمازهانه دو طبقه با ظرفيت 2 هزار نفري باشد.

رئوف يادآور شد: ما بخشي از روايتهاي يازدهم سپتامبر هستيم. بسياري از اعضاي جامعه اسلامي ما نيز قرباني اين حملات شدند و خانواده و نزديکان خود را در اين حملات تروريستي از دست داده‌اند. ما مسئوليت داريم که در ساخت و بازسازي اين منطقه مشارکت کنيم. اين مرکز يک بيانيه ضد يازدهم سپتامبر است، اما متقاعد کردن عده اي در اين کشور ساده نيست.

درحالي که مقامات شهر با ايجاد مانع بر سر راه ساخت اين مسجد مخالف هستند، منتقدان ساخت آن را مخالفت و اهانت به قربانيان يازدهم سپتامبر مي دانند. شهردار نيرويورک و رهبران مذهبي اديان مختلف درميان افرادي هستند که از ساخت اين مسجد حمايت مي‌کنند.

اين در شرايطي است که طراح اصلي ايده مسجد نيوريورک به عنوان يک شخصيت اسلامي فعال با اشاره به اينکه که صرفاً به دنبال پذيرش اين مسجد در امريکا نيست گفت: اينکه جامعه نسبت به ما تساهل نشان دهد کافي نيست، آنها بايد ما را دوست داشته باشند.

مسجد جديد آمريکا به روي غيرمسلمانان گشوده شد

جامعه مسلمانان شهر هريسبورگ در ايالت پنسيلوانيا درهاي مسجد تازه ساز خود را که با تبديل يک کليساي لوتري آن را بنا کرده به روي جامعه غيرمسلمان بازگذاشتند تا به رفع سوء باورها درباره اسلام کمک کنند.

اين مسجد تازه ساز درهاي خود را به روي غير مسلمانان شهر گشوده و با استقبال و حضور 500 نفر از مردم از جمله ليندا تامسون شهردار اين شهر رو به رو شد.

مسجد هادي با تغيير کليساي سابق لوتري ها ساخته و افتتاح شد، از اين رو اعضاي اين مسجد و جامعه اسلامي شهر هريسبورگ تصميم گرفتند با برگزاري روز گشايش درهاي مسجد و دعوت از همسايگان مسجد و غيرمسلمانان شهر به رفع سوء باورها و تعصبهاي احتمالي بي پايه عليه اسلام کمک کنند.

فرانکلين کاري عضو کليساي مشايخي پروتستان به پيروان ساير اديان در اين شهر ملحق شده و در ديدار خود از مسجد هريسبورگ به جامعه مسلمان اين شهر خوش آمد گفتند.

کاري در اظهارات خود در اين مسجد با تأکيد بر اينکه اسلام به کرات دچار سوء تعبير شده است گفت: مسلمانان نيز چون پيروان ساير اديان در جستجوي صلح و دوستدار صلح هستند.

روز گشايش درهاي مسجد که روز يکشنبه 21 آذر ماه برگزارشد دربرگيرنده تور راهنمايي به اماکن مختلف مسجد ، قرائت آياتي از قرآن، سخنراني و ضيافت ناهار بود.

سازمانهاي اسلامي براي ساخت مسجد جديد ايسلند مشارکت کنند

انجمن مسلمانان ايسلند و مرکز فرهنگي اسلامي ايسلند از دولت خواستار دريافت بودجه براي ساخت مسجد در شهر ريکياويک ايسلند شده‌اند اما مقامات شهر درخواست کردند اين مسجد بعنوان يک پروژه مشترک ميان دو انجمن اسلامي ساخته شود.

پل يالتاسن رئيس شوراي طرح ريزي شهري اظهار داشت: به طور طبيعي ما دو بودجه مجزا براي ساخت مسجد در نظر نمي گيريم و از آنها مي خواهيم که براي ساخت يک مسجد همکاري داشته باشند.

انجمن مسلمانان ايسلند طي 13 سال گذشته در اين کشور فعاليت کرده و طي 9 سال گذشته خواستار دريافت بودجه براي ساخت يک مسجد بوده است.

يالتاسن اظهار داشت: اين شهر بودجه چنداني براي ساخت مسجد در اختيار ندارد و اين مسئله اي است که بايد با مشارکت آن را حل کنيم .

همين مقام شوراي شهر در گفتگو با يک نشريه اظهار داشته است که مخالف ارائه بودجه به انجمنهاي ديني براي ساخت اماکن نيايشي است، اما از آنجا که اين شهر چندين سال به مسلمانان ، مسيحيان ارتدکس روسيه و بودائيان وعده داده که محلي براي امور عبادي و نيايشي آنها در نظر مي گيرد بايد اين وعده را تحقق بخشند.

انجمن مسلمانان ايسلند 13 سال پيش تأسيس شد و داراي 370 عضو است. تأسيس مرکز فرهنگي اسلامي ايسلند به دوسال پيش با 250 نفر عضو برمي گردد.

در ايسلند حدود 600 نفر مسلمان ساکن هستند که بيشتر آنها در شهر ريکياويک يا در مجاورت اين شهر سکونت دارند.

نيوزيلند متعهد به رعايت اصول ذبح حلال شد

مالزي و نيوزيلند توافقنامه‌اي درباره گواهي تأييد حلال محصولات گوشتي و غيرگوشتي که از نيوزيلند به مالزي صادر مي شود امضا کردند.‌

دکتر عبدالعزير جمال الدين مديرعامل سازمان خدمات دامپزشکي پس از امضاي اين توافقنامه اظهار داشت: امضاي الزامات محصولات گوشتي و غيرگوشتي حلال مالزي موجب مي شود اين کشور نگراني درباره مسئله حليت محصولات گوشتي و غيرگوشتي نيوزيلند نداشته باشد .

ديويد کرسي عضو کميسيون عالي نيوزيلند در مالزي ، وين مک ني مديرعامل سازمان امنيت غذاي نيوزيلند و زين العابدين جعفر مدير دپارتمان توسعه حلال مالزي نيز در مراسم امضاي اين توافقنامه حضور داشتند.

رشد بازار محصولات حلال ميان مصرف کنندگان و توليد کنندگان غير مسلمان به نوعي موجب رشد و گسترش صنعت اين محصولات غذايي و اسلامي در سراسر جهان شده است.

در حال حاضر بسياري از کشورهاي غير اسلامي سراسر جهان به منظور صدور محصولات گوشتي توافقنامه هايي مبني بر الزام رعايت اصول شرعي و ذبح حلال محصولات گوشتي امضا کرده اند تا کشورهايي که از اين محصولات وارد مي کنند نگران مسئله حليت گوشت ، فرآوردهاي گوشتي و غير گوشتي نباشند.

برگزاري جام جهاني در قطر فرصتي براي معرفي ارزشهاي اسلامي است

نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهند بسياري از مردم قطر اعتقاد دارند ميزباني قطر براي رقابتهاي جام جهاني 2022 فيفا فرصتي ارزشمند براي معرفي ارزشها و سنتهاي اسلامي به جهان را فراهم مي‌کند.

بيش از 80 درصد از شرکت کنندگان در اين نظرسنجي آنلاين که از سوي مرکز تحقيقاتي " الشرق" انجام شده اظهار داشتند که ميزباني قطر براي جام جهاني 2022 مي تواند به ارتقاي فرهنگ اسلامي کمک کند.

در اين نظرسنجي انجام شده 16 درصد از شرت کنندگان با اين ايده موافق نبوده و سه درصد به پرسش پاسخي نداده اند.

برخي متفکران و تحليلگران اظهار مي دارند که اين رويداد بزرگ به قطر کمک مي کند که در اين فرصت به ارائه ارزشهاي حقيقي و واقعي اسلام بپردازد که از سوي رسانه ها به شکل منفي به تصوير کشيده شده است.

احمد البينين از علماي مسلمان دوحه اظهار داشت: بايد به مردم سراسر دنيا اسلام را به گونه اي معرفي کنيم که دريابند اسلام به واقع خشونت را نفي مي کند.

تحليلگران همچنين اعتقاد دارند متفکران قطري مي توانند نقش مهمي در جام جهاني 2022 فيفا براي ارتقا فرهنگ و سنت اسلامي به شيوه خلاقانه اي برعهده گيرند.

دادگاه فرانسه از اخراج تبعيض آميز زن محجبه حمايت کرد

بدنبال شکايت يک زن محجبه مسلمان در فرانسه از مرکز پرستاري از کودکان که وي را به علت حجاب اخراج کرده است، دادگاهي در فرانسه حکم نهايي را عليه وي صادر کرد.

موضوع حجاب و اخيرا برقع و روبنده در اروپا به نماد بحث برسر آزادي ديني در فرانسه تبديل شده است.

شرکت پرستاري از کودکان بي‌بي‌لوپ که در تمام ساعات روز و تمام روزهاي هفته فعال است در منطقه شمال غربي پاريس واقع شده و چندي پيش فاطمه عفيف مسلمان محجبه مسلمان را به علت حجاب و پوشش اسلامي اخراج کرد، اين درحالي است که پوشش اسلامي وي نه برقع بود و نه روبنده.

در ماه سپتامبر گذشته پارلمان فرانسه با ممنوعيت پوشش برقع و روبنده در تمام اماکن عمومي مخالفت کرد. اين ممنوعيت قرار است از فصل بهار اعمال شود.

ناتالي بالتو مدير اين مرکز پرستاري از کودکان اظهار داشت که نوع پوشش عفيف سياستهاي داخلي اين مجموعه را نقض کرده بود، پرستاران اين شرکت پوششي دارند که از نظر ديني خنثي باشد به همين دليل از روپوش متحدالشکل استفاده مي کنند.

عفيف از اين شرکت براي اخراج ناعادلانه شکايت کرد، اما دادگاهي در فرانسه عليه وي رأي داد و از سياستهاي اين شرکت پرستاري کودکان حمايت کرد.

مسلمانان روستايي در آذربايجان به ممنوعيت حجاب در مدارس اعتراض کردند

جمع کثيري از مسلمانان باکو که اين هفته به منظور شرکت در مراسم عزاداري سيدالشهدا در روستايي نزديکي باکو گردهم جمع شده بودند به ممنوعيت پوشش حجاب در مدارس اعتراض کردند.

شرکت کنندگان در مراسم عزاداري امام حسين (ع) شعارهايي عليه ممنوعيت حجاب براي دانش آموزان مقطع متوسطه سردادند.

ساکنان روستاي نارداران در نزديکي باکو همچنين مقاماتي که موجب محروميت آنها از برق شده، مساجد را تخريب کرده و خواستار کم شدن صداي اذان مي شوند را محکوم کردند.

مسلمانان اين روستا همچنين حمايت خود را از حزب الله لبنان اعلام کرده و خرابکاريهاي آمريکا در خاورميانه، پاکستان و افغانستان را مورد انتقاد قرار دادند.

رسانه هاي آذربايجاني اوايل ماه جاري گزارش دادند وزير آموزش اين کشور اعلام کرده است که حجاب در مدارس نقض قانون آموزش اين کشور است و بايد آن را ممنوع اعلام کرد.

وزير آموزش آذربايجان همچنين تأکيد کرده است که ما مسلمان هستيم و اين وزارتخانه از هيچکس نخواسته دين خود را ترک کند.

صدها نفر از مسلمانان در رابطه با اين اظهارات روز 19 آذرماه در مقابل ساختمان وزارت آموزش تجمع کردند.

مسلمانان آمريکا رشد افراط ‌گرايي را به چالش مي‌کشند

سازمان جهاني توسعه منابع و آموزش نخستين گزارش خود را بعنوان ابتکار عملي از سوي مسلمانان براي مقابله با افراط گرايي تحت عنوان "رويکرد اجتماعي به مبارزه با افراط گرايي" منتشر کرد.

ين گزارش يکي از ابتکارعملهاي مسلمانان براي مقابله با رشد تفکرات افراط گرايانه و فراخواني در آمريکا براي افزايش گفتگوهاي ملي درباره رشد تهديد خشونت ديني محسوب مي شود.

توصيه هايي که در اين گزارش مورد توجه قرار گرفته دربرگيرنده توسعه همکاريهاي عمومي و خصوصي براي مقابله با ايدئولوژي خطرناک افراط گرايي اين جنبشها، ايجاد اعتماد ميان مقامات مسئول و جوامع مسلمان است.

هديه ميراحمدي رئيس سازمان جهاني توسعه منابع و آموزش ابراز اميدواري کرد اين گزارش راهبردي به عنوان استراتژي اجرا شود که از رشد افراط گرايي در مرحله اول جلوگيري کند.

جوان زارات مشاور ارشد مرکز مطالعات استراتژيک و بين المللي قرار است به زودي جلسه اي با محوريت بحث درباره دستاوردهاي اين گزارش و اجراي آن براي تصميم گيران کاخ سفيد و کنگره صد و دوازدهم برگزار کند.

اين جلسه با حضورهديه ميراحمدي رئيس سازمان جهني توسعه منابع و آموزش، عمر الهداي مدير ارشد برنامه و از علماي اسلامي مؤسسه صلح آمريکا، تيموتي کاري مشاور ارشد وزارت امنيت آمريکا، دکتر پيتر نيومان استاد مدعو دانشگاه جورج تاون و مدير مرکز بين المللي مطالعات افراط گرايي و خشونت سياسي در کالج کينگ لندن برگزار خواهد شد.

سازمان جهاني توسعه منابع و آموزش يک سازمان آموزشي بين المللي است که با هدف آگاهي سياست عمومي نسبت به تمايز ميان اسلام حقيقي و ايدئولوژي افراط گرايان فعاليت مي کند و اجراي برنامه هاي اجتماعي را عليه رشد افراط گرايي با دستاويز دين برعهده دارد.

عدم شناخت اسلام دليل اصلي مخالفت با ساخت مسجد در آمريکا است

درپي مخالفت بسيار ساکنان شهر تمکيولا در ايالت کاليفرنيا براي ساخت مسجد، برخي ساکنان اين منطقه علت اصلي مخالفتهاي خود را سنگيني بار ترافيک عنوان و اعلام کردند مخالفت آنها ارتباطي به دين و سياست ندارد، اما مسلمانان علت اصلي اين مخالفتها را عدم شناخت اسلام مي‌دانند.

مرکز اسلامي فرهنگي تمکيولا درنظر دارد مسجدي به مساحت 2300 متر مربع در شمال شرقي اين شهر بنا کند. کميسيون طرح ريزي شهر طرح ساخت اين مسجد را اول دسامبر ( 10 آذرماه) تصويب کرد اما ساکنان اين شهر براساس قوانين شهري مي توانند از شوراي شهر درخواست کنند که اين تصميم را مورد تجديد نظر قرار دهند.

مخالفتها با ساخت اين مسجد افرادي را دربرمي گيرد که به نوعي از اسلام هراس بوده و اسلام را براساس تبليغات منفي رسانه اي به تروريسم مرتبط مي دانند و همچنين افرادي که مدعي هستند تنها علت مخالفتشان با ساخت مسجد مسئله سنگين شدن ترافيک شهري است.

اين درحالي است که حاميان ساخت اين مسجد در ايالت تنسي اظهار مي دارند تمامي اين مخالفتها ريشه در ناآگاهي و جهل نسبت به مسلمانان دارد درحالي که مسلمانان چون ساير شهروندان افرادي مطيع قانون هستند.

مرکز اسلامي فرهنگي اين شهر 12 سال پيش تأسيس شده و بيش از 100 خانواده در آن عضويت دارند.

طراحان شهري نيز ترافيک را به عنوان بخشي از تصميم خود براي موافقت با ساخت اين مسجد در نظر گرفتند، اگرچه اين امر الزامي نبود اما مسئولان پيگيري طرح ساخت مسجد توافق کردند طرح اضافه کردن پارکينگ و استفاده از يک پارکينگ ديگر را در زمان ساخت درنظر بگيرند.

زمين اين مسجد داراي مساحت 2300 متر مربعي است و در صورت ساخت از طراحي مديترانه‌اي برخوردار خواهد شد، طراحي که در بسياري از ساختمانهاي اين شهر مشاهده مي‌شود؛ اما ساختمان اصلي دربرگيرنده يک گنبد سنتي خواهد بود. اين مسجد در دو طبقه ساخته مي‌شود و مي تواند پاسخگوي نياز 150 خانواده مسلماني باشد که در اين شهر و جوامع اطراف زندگي مي‌کنند.

مرکز اسلامي اين شهر از سال 2000 اين زمين را در اختيار داشت اما براي هزينه‌هاي آن به زمان نياز بود تا مسجد و مرکز اسلامي به طور کامل در آن بنا شوند.

اظهارات نژادپرستانه حزب راست‌گراي فرانسه محکوم شد

بدنبال اظهارات متعصبانه و نژادپرستانه نايب رئيس حزب راست‌گراي جبهه ملي در فرانسه عليه مسلمانان، شوراي ديني مسلمانان فرانسه اين اظهارات را محکوم و آن را اهانت آميز توصيف کرد.

مارين لوپن نايب رئيس حزب راست گراي جبهه ملي در فرانسه در تظاهرات ضد مهاجران اين حزب اظهاراتي در رابطه مسلمانان و قياس آنها با زمان اشغال نازي ايراد کرد که انتقادهاي بسياري را برانگيخت.

شوراي ديني مسلمانان فرانسه اين اظهارات را نسبت به مسلمانان اهانت آميز دانست و اظهار داشت که چنين اظهاراتي مي تواند عاملي براي خشونت و انزجار عليه مسلمانان تلقي شود.

همچنين جنبش ضد نژاد پرستي براي دوستي ميان مردم نيز اقدام به تنظيم يک دادخواست عليه وي کرده است.

مولود آنويت رئيس جنبش ضد نژاد پرستي براي دوستي ميان مردم اظهار داشت: مقايسه مسلمانان با يک ارتش اشغالگر تحقير آميز و نادرست است.

مسلمانان در مناطق مسلمان نشيني که لوپن به آن اشاره کرده بود اظهار مي دارند که آنها به اين اظهارات نژاد پرستانه عادت کرده اند .

مسلمانان همچنين اظهار داشتند به داشتن سالنهاي بزرگ براي اقامه زمان علاقه دارند اما حق انتخاب با آنها نيست.

مردم فرانسه با اظهارات متعصبانه راستگرايان مخالف هستند

بدنبال اظهارات متعصبانه و نژادپرستانه نايب رئيس حزب راستگراي جبهه ملي در فرانسه عليه مسلمانان و محکوميت آن از سوي جامعه مسلمانان اين کشور، نتايج نظرسنجي‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد بيشتر مردم اين کشور با اظهارات ضداسلامي مخالف هستند.

مارين لوپن نايب رئيس حزب راست گراي جبهه ملي در فرانسه در تظاهرات ضد مهاجران اين حزب اظهاراتي در رابطه مسلمانان و قياس آنها با زمان اشغال نازي ايراد کرد که انتقادهاي بسياري را برانگيخت.

شوراي ديني مسلمانان فرانسه اين اظهارات را نسبت به مسلمانان اهانت آميز دانست و اظهار داشت که چنين سخناني مي تواند عاملي براي خشونت و انزجار عليه مسلمانان تلقي شود.

اين نظر سنجي ها از سوي مرکز تحقيقات "Ifop" انجام شده و نشان مي دهد 61 درصد از فرانسوي ها با اظهارات لوپن مخالف بوده که 82 درصد اين تعداد جناح چپي و 46 درصد از رأي دهندگان جناح راستي بوده است.

اين درحالي است که 39 درصد مردم فرانسه با اين اظهارات متعصبانه موافق بوده اند.

اسلام پس از مسيحيت دومين دين بزرگ فرانسه است که جمعيت پيروان آن 6 تا 10 درصد از جمعيت ملي اين کشور را تشکيل داده اند.

جمعيت کنوني مسلمانان فرانسه را به موجي از مهاجرت پس از جنگ جهاني دوم نسبت مي دهد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس