به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجانشرقی گفت: ساعت 6:45 صبح امروز _ 9 بهمن_ در تماسی با اتاق فرمان فوریتهای پزشکی اعلام شد، 4 تن از اعضای یک خانواده در شهرک اندیشه تبریز، حین استحمام، دچار گاز گرفتگی شدهاند.
حبیب حسینقلیزاده گفت: متاسفانه در این حادثه یک زن میانسال به همراه سه فرزند خود(پسر بچهی 5 ساله، و دو دختر بچهی 8 و 11 ساله) جان باختند.
وی یادآور شد: بنابر تشخیص تکنسینهای اعزامی فوریتهای پزشکی به محل حادثه، گازهای حاصل از شعلههای آبگرمکن دیواری، نداشتن فضای مناسب برای تبادل هوا، کمبود اکسیژن و نیز نصب غیر مجاز این آبگرمکن در رختکن حمام در محیطی بسته و فاقد تهویه مناسب، عامل مسمومیت این 4 تن اعلام شده است.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان از شهروندان خواست در صورت استفاده همزمان از بخاری و آبگرمکن در محیطهایی با مساحت کم که احتمال گازگرفتگی را افزایش میدهد، حتی الامکان روزنههایی برای ورود هوا به منزل در نظر داشته باشند.
وی با بیان اینکه سایز لوله دودکش باید برابر یا بزرگتر از خروجی باشد، اظهارکرد: لولههای دودکش باید فاقد شکستگی در بدنه خود باشند و دودکش هر واحد مسکونی باید مستقل بوده و در مسیر آن تا پشتبام درز و ترک خوردگی وجود نداشته باشد.
حسینقلی زاده یادآور شد: وجود درز و ترکخوردگی در بدنه دودکشهای داخلی میتواند سبب انتشار گازهای سمی به واحدهای مسکونی دیگر شود.
قرار دادن لوله بخاری در آب، قرار دادن آجر به روی شعله خوراکپزی و ...از اعمال ناصحیحی است که گاهی افراد با کماطلاعی از عواقب آن و دست زدن به چنین اقداماتی، موجبات مرگ خود و خانوادهشان را رقم میزنند.
به گزارش ایسنا، بر اساس آمارها، به طور میانگین حدود 80 درصد از حوادث مرتبط با گازگرفتگی به عدم نصب صحیح لوله بخاری، آبگرمکن و ... مربوط میشود.
در حالی که عواقب نصب غیر مجاز، نامناسب وغیر اصولی آبگرمکن دیواری، بارها به خانوادهها اطلاعرسانی شده است، ولی باز شاهد سهل انگاری برخی خانوادهها در رعایت این اصل مهم و ایمنی هستیم.