به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، منصور واعظي در اين گردهمايي با اشاره به اصليترين فعاليتهاي کتابخانههاي عمومي بيان کرد: اصليترين فعاليتهاي کتابخانههاي عمومي کشور بايد در راستاي رسيدن به هدف ارتقاي مطالعهي مفيد در کشور باشد. مخاطبان ما در عرصهي اين فعاليت فراتر از اعضاي کتابخانههاي عمومي هستند و سازمانهاي اجرايي و مديران کتابخانههاي عمومي بايد تلاش کنند تا با توجه به 97 درصد از جامعه که عضو کتابخانهها نيستند، با برنامهريزي و تعامل درست با آنها، به بالا بردن ارتقاي مطالعهي مفيد در کشور برسيم.
او در ادامه گفت: مهمترين وظيفهي کتابخانههاي عمومي، مديريت در حوزهي فرهنگ عمومي، افکار عمومي و گرايشهاي اجتماعي است.
دبير کل نهاد کتابخانههاي عمومي کشور دربارهي ارتقاي کتابخانههاي عمومي افزود: براي اينکه سطح کتابخانههاي عمومي افزايش پيدا کند. بايد افراد بيشتري جذب فعاليتهاي کتابخانه شوند و منابع مناسبتري با توجه به مفاهيم قرآني، فرهنگ و دين در اختيار اعضا قرار گيرد. فضاي کتابخانه بايد بانشاطتر باشد که اعضاي کتابخانه با علاقهمندي بيشتري مطالعه و کتابخواني را دنبال کنند.
واعظي درباره تغيير و بيشتر شدن فعاليت کتابداران، عنوان کرد: کتابدار بايد اعضاي کتابخانه را به درستي مشاوره دهد، عضو بيشتر جذب کند و تشکلهاي فرهنگي و علمي مختلفي در کتابخانهها تشکيل دهد که اين تشکلهاي فرهنگي زمينه براي پرورش عناصر فرهنگي جامعه را ايجاد ميکند. از کتابدار اين انتظار ميرود که به عنوان کارشناس فرهنگي در کتابخانه حضور داشته باشد و در تحقق فعاليتهاي فرهنگي در محدوده و حوزه جغرافيايي خود تأثيرگذار باشد. به طور کلي کتابدار بايد با انگيزه و داراي گرايشهاي مطالعاتي مناسب باشد.
او در ادامه گفت: تمام حوزههاي نهاد کتابخانهها پشتيبان توسعه کتابخانهها و کتابخواني در امور کتابخانهها بايد باشد که وظيفهاش، افزايش مديريت عملياتي کتابخانههاي عمومي کشور و سياستگذاري براي تأمين منابع و امر فرهنگي است. البته در اين زمينه بايد از ورود فعاليتهاي سازمانهاي ديگر و موازيکاري پرهيز شود.
واعظي دربارهي کانونهاي ادبي و کتابخانهها اظهار کرد: اکنون تعداد کانونهاي ادبي در کتابخانههاي عمومي کشور از 250 مورد گذشته است و در زمينههاي ادبيات، مفاهيم قرآني و طنز عضو ميپذيرد.
گردهمايي کارشناسان امور فرهنگي سراسر کشور 16 و 17 آذرماه ادامه دارد. در اين گردهمايي به ارائه راهکارهاي جذب عضو و توجه به سياستهاي کلان و چشمانداز کتابخانههاي عمومي کشور، مطالعهي مفيد و جريانشناسي فرهنگي پرداخته ميشود.