به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمود احمدینژاد رئیس جمهور کشورمان در برنامه تلویزیونی شبکه یک در گفتوگوی مستقیم با مردم با بیان اینکه شما گفتید حدود 20 درصد درآمد زمانی این را رعایت کردیم، اظهار داشت: واقعا این نبود اما برخی از دوستان میگویند و تکرار میکنند؛ اگر حمایت از تولید صورت نمیگرفت، 5.2 رشد اقتصادی از کجا است؟
احمدینژاد ادامه داد: اگر حمایت از تولید صورت نمیگرفت، 43 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی بجز میعانات گازی یک جهش قیمت ایجاد شد و اگر تولید نشود چگونه صادر شود. هرچند ممکن است بخشهایی از تولید دچار مشکل شود.
رئیس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: بعضی از دوستان پیشگویی میکردند که بحران اجتماعی درست خواهد شد و تمام صنعت و بخش کارگری تعطیل میشود، اما این امر صورت نگرفت اما اگر بعضی از بنگاه ها دچار مشکل شده است، باید مشکل آن را حل کرد نه اینکه قانون را تغییر داد.
وی با بیان اینکه پیشبینی این بود که اشکالات بسیار وسیعی اتفاق خواهد افتاد اما خوشبختانه اینطور نشد، تصریح کرد: آیا ما میخواهیم هر تولیدی را به هرقیمتی حفظ کنیم و دولت تا آخر به هر تولیدی یارانه دهد؟
احمدینژاد با تاکید بر اینکه برخی از تولیدات باید از دور خارج شوند، چرا که برخی از آنها 10 برابر جهانی انرژی مصرف میکند، گفت: باید برای چنین تولیداتی جایگزین در نظر گرفت و باید از تولیدکننده بخواهیم که مشکل خود را بگوید. علاوه بر همه این موارد ما هم به بخش تولید کمک نقدی کرده و تسهیلات یارانهای دادیم و هم قیمت تبعیضی روی انرژی اعمال کردیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه برخی از دوستان معتقدند که این موارد یارانه نیست، خاطرنشان کرد: وقتی ما گاز را 75 تومان میگیریم و آن را به طور مثال به کشاورزی 10 تومان میدهیم این به معنی یارانه نیست؟ ما قیمتها را روی 75 تومان بردیم و 20 درصد آزاد کردیم و آن را 10 تومان میدهیم،لذا این پول یارانه است.
وی ادامه داد: ما برق را به خانهدار حدود 100 تا 120 تومان میدهیم و به کشاورزی آن را 9 تومان میدهیم، بنابراین اینها یارانه تلقی میشود و حمایت از تولید است. چرا که ما قیمتها را برای خانوارها روی 120 تومان بردهایم اما برای کشاورز روی 10 تومان نگاه داشتهایم، لذا معتقدیم این بهترین روش یارانه دادن است. البته شاید برخی در ذهنشان این باشد که ما باید یارانه را به صورت نقدی در جایی قرار دهیم تا افراد به آن مراجعه کنند، در حالی که این بدترین شکل یارانه دادن است و حتما در آن سوءاستفاده قرار میگیرد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه ما در بخش کشاورزی، حمل و نقل، صنایع گوناگون همچون سیمان این موضوع را عملیاتی کردیم، افزود: بخشی از سیمان ما نفت سیاه را که 200 تومان بود، مصرف میکرد اما نتوانستیم به آن گاز برسانیم، بنابراین از بخش گاز 70 تومانی استفاده میکردند؛ لذا تا رساندن گاز و اصلاح سیستم به آنها مهلت دادیم تا نفت و گاز به قیمت گاز برسد؛ البته دوستان نیز دلسوزی میکنند، اما بنده معتقدم که باید آنرا وارد سامانه کرد. چرا که دولت در حال اجرای یک طرح است و اگر قرار باشد این طرح اصلاح شود، باید با تفاهم باشد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما باید با یکدیگر بحث اقتصادی کنیم، یادآور شد: یک عده قلیلی در مراسم تصمیمگیری هستند که نگاه سیاسی داشته و دائما اطلاعات منفی منتشر میکنند؛ البته من نمیخواهم که امشب گلهگذاری کنم،اما بسیاری از دوستانی که دولت را به عدم تولید متهم میکردند، وقتی خودشان در موضع تصمیمگیری قرار گرفتند، حمایت دولت از تولید را کاهش دادند.
وی با بیان این که همه این موارد ثبت بوده و دولت قصد کمک داشت، خاطرنشان کرد: دولت مجوز آن را نیز گرفت اما آنها به صورت یک طرفه آن را کاهش شدیدی دادند؛ لذا معتقدیم این نگاه به دلیل اطلاعات نادرستی است که دائما در کشور منتشر میشود و یک اقلیتی که نگاه سیاسی به همه پدیدهها دارند، چنین رفتاری انجام میدهند.
احمدینژاد با بیان اینکه تولید زمین نخورده است، افزود: البته برخی واقعا دچار مشکل هستند و دولت نیز دست اندرکار، کارگروه حمایت از تولید است و هر کسی که مراجعه کند به صورت موردی کارش را بررسی میکنیم.
رئیس جمهور در پاسخ به سؤال مجری که گفت، شما پیش از این گفته بودید که 60 درصد معوقات بانکی دست 300 نفر است، خاطرنشان کرد: دولت اصلا به معوق کردن اعتقاد ندارد و کسانی که در تولید هستند و سرمایهگذاری کردند، و شرایط اقتصادی برایشان به گونهای است که در حال حاضر نمیتوانند آن را برگردانند، و کارخانههای خود را با تخلف بانکی گسترش داده است اما فرض کنید کسی پول را گرفته، کالا وارد کرده و در بازار فروخته اما وام خود را عقب انداخته؛ لذا این کار درستی نیست و بحث مهمی از معوقات مربوط به دسته دوم است.
وی با تاکید بر اینکه امسال دولت سرعت را در این زمینه بالا برد، افزود: تمام این افراد را در جدولی آورده و رسیدگی به آنها را از بزرگترین آنها آغاز کردیم، اما در جایی دیگر سروصدا کرده و فشار آورده و آنها نیز پس زدند؛ لذا دولت به هیچوجه موافق نبود که نوشته شود، بانکها مکلف هستند. چرا که وقتی آنها را مکلف میکنیم، کار سخت میشود، اما باز هم میگویم که بعضی از دوستان با توجه به اطلاعاتی که به آنها میرسد، حرفهایی میزنند که فکر میکنند به نفع تولید است، درحالی که این به ضرر تولید خواهد بود.
احمدینژاد ادامه داد: وقتی ما برای همه تکلیف میکنیم، کسی که حق دارد و کسی که چنین حقی ندارد از این امتیاز برخوردار میشود و کسی که خوش حساب است، دچار تناقض خواهد شد و این کار را مشکل میکند، لذا مسائل مدیریتی اقتصاد یک تصمیم مدیریتی است و شورای نگهبان باید در این موضوع مراقبت کند. ما چند نفر را معوقه کنیم، البته آنجا نوشته میشود این با تصمیم هیئت مدیره بوده اما وقتی که میگویند با تصمیم هیئت مدیره مکلف به این امر شده فشاری که به هیئت مدیره میرسد طاقتفرساست.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه قوانین در حد قانون است و اگر ریز شود، آئیننامه و تصمیم اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: حرفهای بنده به معنای دعوا و اختلاف نیست، چرا که اختلافی به معنای دعوا وجود ندارد و این بحثها اساسی است؛ صرفنظر از اینکه ما در کدام قوا باشیم، اگر جای خود را نیز عوض کنیم باید این منطق را رعایت کنیم. بنابراین معوقات و اضافه برداشتها کاملا اثرگذار است.