کد خبر 1801265
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۲۰:۱۷
اختلاف در شورای امنیت بر سر قطعنامه بحرین درباره هرمز

شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است بر سر قطعنامه بحرین در خصوص تنگه هرمز رای‌گیری کند.

به گزارش مشرق، شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است تا ساعاتی دیگر امروز شنبه ۱۵ فروردین (۴ آوریل ۲۰۲۶) درباره قطعنامه‌ای تجدیدنظرشده درباره تنگه هرمز رای‌گیری کند.

این رأی‌گیری در حالی انجام می‌شود که قدرت‌های جهانی همچنان بر سر روش‌های لازم برای بازگرداندن تردد از این تنگه به وضعیت قبل از جنگ دچار اختلاف هستند.

آخرین پیش‌نویس قطعنامه که از سوی بحرین ارائه شده، پس از مخالفت اعضای دارای حق وتو یعنی چین، روسیه و فرانسه اندکی تغییر کرده است.

بحرین در نسخه قبلی قطعنامه خواستار «استفاده از تمام ابزارهای لازم» برای بازگشایی این تنگه شده بود. این متن اکنون تعدیل شده است.

این مخالفت‌ها باعث شد رأی‌گیری که در ابتدا برای ۳ آوریل برنامه‌ریزی شده بود، به تأخیر بیفتد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده که در نسخه تجدیدنظرشده متن، اکنون تنها «اقدامات تدافعی» برای تضمین عبور امن از تنگه و آب‌های مجاز مجاز شمرده شده است

این تغییر برای جلوگیری از وتو و در عین حال امکان نوعی واکنش هماهنگ طراحی شده است.

فو کونگ، سفیر چین در سازمان ملل، همچنان مخالفت پکن را با هر قطعنامه‌ای که بتواند استفاده از زور را مشروع جلوه دهد، اعلام کرده است.

او گفت: «هرگونه مجوزی از این دست به ناچار به تشدید بیشتر و عواقب جدی منجر خواهد شد.»

وی از اعضای شورای امنیت خواست راه‌حل سیاسی را در اولویت قرار دهند.

در تحولی دیگر، برای نخستین بار از زمان شروع جنگ، یک فروند کشتی مرتبط با اروپای غربی از تنگه هرمز عبور کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۵
    5 0
    لعنت خدا بر حاکمان مزدور و ترسو و احمق بحرین بی شرف
  • IR ۰۵:۵۵ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
    0 0
    تو رو خدا مفتکی رد نشوند از همه پول بگیرید مملکت لازم داره هند و اسپانیا و ترکیه و... چرا مفت رد شدند؟
  • IR ۰۷:۴۹ - ۱۴۰۵/۰۱/۱۶
    0 0
    بحرین را شخم بزنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس