کد خبر 179887
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۴

حکم می کنم که شیعیان ساکن سامراء از امروز تا ده روز همه مشغول خواندن زیارت عاشوراء شوند و ثواب آنرا هدیه روح شریف نرجس خانم والده ماجده حضرت حجة بن الحسن (عج) نمایند تا این بلاء از آنها دور شود اهل مجلس این حکم را به تمام شیعیان رساندند و همه مشغول زیارت عاشوراء شدند.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حوزه، عارف فرزانه آیت اللّه بهجت (ره) می فرمود: مضمون زیارت عاشورا گواه و روشن کننده عظمت آن است، مخصوصاً وقتی آنچه در سند زیارت ملاحظه می کنیم که امام صادق علیه السلام به صفوان می فرماید: زیارت عاشورا را بخوان و در خواندن آن استمرار داشته باش، من به خواننده آن چند چیز را تضمین می کنم: زیارت او قبول، تلاشش مشکور و حاجت وی از جانب خداوند متعال بر آورده می شود و با دست خالی باز نخواهد گشت. ای صفوان! این را با ضمانتی از پدرم، و پدرم از امیرالمؤمنین علیه السلام و ایشان از حضرت رسول صلّی الله علیه وآله و رسول خدا از جبرئیل و جبرئیل از خداوند عزّوجلّ دریافت نموده، هر یک از آنها این زیارت را با این ضمانت تضمین نمودند، خداوند عزّوجل به ذات اقدس خود قسم خورده که هرکس زیارت کند حسین علیه السلام را به این زیارت از نزدیک یا دور و دعا کند به این دعا، زیارت و دعای او را قبول می کنم و خواسته اش هرچه باشد بر آورده سازم. پس از درگاه من با ناامیدی و زیان باز نگردد و او را به برآمدن حاجتش، و رسیدن به بهشت و آزادی از دوزخ خرسند و خوشحال می کنم و شفاعت او را در حق هر کس که شفاعت کند بپذیرم.(زیارت عاشورا و داستان های شگفت آن، ص 56)

مداومت به زیارت عاشورا

یکی از بزرگان می فرمود: مرحوم آیة اللّه حاج حسین خادمی و حاج شیخ عباس قمی و حاج شیخ عبدالجواد مداحیان روضه خوان امام حسین علیه السلام را در خواب دیدم که در غرفه ای از غرفه های بهشت دور یکدیگر جمع بودند. از آیة اللّه خادمی احوالپرسی کردم و گفتم : با هم بودن شما یک آیة اللّه و آقای حاج شیخ عباس قمی یک محدث و حاج شیخ عبدالجواد روضه خوان، چه مناسبتی دارد که با یکدیگر یک جا قرار گرفته اید؟

جواب دادند: ما همگی مداومت به زیارت عاشورا داشتیم و در مقدار خواندن زیارت عاشورا مثل هم بودیم .
(کرامات الحسینیه، علی میر خلف زاده، ج 2)

بانوی دو عالم در مجلس زیارت عاشورا

خانم علویه ای که برای زیارت حضرت زینب و حضرت رقیه علیهماالسلام به شام مشرّف شده بود می گفت : محل رأس الشهداء برای من حالت خاص روحی داشت، همیشه آنجا می رفتم و زیارت می خواندم و با حال خوشی گریه می کردم، روزی در موقع زیارت حال خاصّی پیدا کردم ودریچه ای از عالم دیگر برای من گشوده شد، در آن حال که بیدار بودم مثل خواب دیدن این منظره را دیدم، عدّه ای زن بودند که مادرم نیز در میان آنها بود و از من تشکر می کرد که برایش زیارت و دعا می خوانم، در این اثناء زن بلند قامتی تشریف آوردند، زنها خدمت ایشان حاجت خود را عرض می کردند و من هم حاجت خود را عرض کردم،سپس گفتم: ما مجلس روضه خوانی داریم و در آن زیارت عاشورا می خوانیم،چراشماشرکت نمی کنید؟

فرمودند: من می آیم و شرکت هم می کنم به آن نشانی و دلیل که پسر خاله شما با عیالش یک جعبه شیرینی آوردند در مجلس شما و برای رفع مشکل منزل شان نذر کردند در مجلس زیارت عاشورای شما شرکت کنند، مشکل آنها به واسطه خواندن زیارت عاشورا رفع شد و منزل جدید را ساختند و در آن نشستند، امّا بعد دیگر در جلسه زیارت عاشورا شرکت نکردند.

حاج آقای ابطحی فرمودند: من صاحب نذر را می شناختم، جریان را به او گفتم، رنگش تغییر کرد و به گریه افتاده همسرش را صدا کرد و گفت : بشنو از کجا خبر می دهند و با تأسف گفت: مطلب دقیق همین است که گفتید، چه کنم مشکلات زندگی نگذاشته به نذر خود وفا کنم. (همان)

عذاب را از این قبرستان بردارید

علامه نوری نوشته: مردی صالح بود که همیشه در اندیشه آخرت شبها در مقبره بیرون شهر معروف به «مزار» که جمعی از صلحا در آن دفن شده بودند، به سر می برد. او همسایه ای داشت که دوران خردسالی را با هم گذرانده بودند و در بزرگی گمرکچی شده بود، پس از مرگ، او را در آن گورستان که نزدیک منزل آن مرد صالح بود به خاک سپردند.

بیش از یک ماه از مرگ گمرکچی نگذشته بود که مرد صالح او را در خواب می بیند که او حال خوشی دارد و از نعمتهای الهی بر خوردار است! به او می گوید: من از آغاز و انجام و درون و بیرون تو باخبرم، تو کسی نبودی که درونت خوب باشد و کار زشتت حمل بر صحت شود،...کارت عذاب آور بود و بس، پس از کجا به این مقام رسیدی؟

گفت: آری! چنان است که گفتی، من از لحظه مرگ تا دیروز در سختترین عذاب بودم، اما دیروز، همسر استاد اشرف آهنگر از دنیا رفته و در اینجا (اشاره به جایی کرده که پنجاه قدم از گورش دورتر بوده) به خاکش سپردند، دیشب سه مرتبه امام حسین علیه السلام به دیدنش آمدند. بار سوم فرمودند: عذاب را از این گورستان بردارند، لذا من آسایش قرار گرفتم.مرد صالح از خواب بیدار شده و در بازار آهنگران به جستجوی استاد اشرف می رود، او را یافته و از حال همسرش می پرسد، استاد اشرف می گوید: دیروز از دنیا رفته و در فلان مکان به خاکش سپردیم. مرد صالح می پرسد: به زیارت امام حسین علیه السلام رفته بود؟ می گوید: نه. می پرسد: ذکر مصیبت او می کرد؟ جواب می دهد: نه. سؤال می کند روضه خوانی داشت؟ می گوید: نه، از این سؤالات چه مقصودی داری؟ مرد صالح خوابش را نقل می کند و می گوید: می خواهم بدانم میان او و امام حسین علیه السلام چه رابطه ای بوده؟ استاد اشرف پاسخ می دهد: زیارت عاشورا می خواند.
(داستان های مفاتیح الجنان، اسماعیل محمدی، ص 40)

رفع بلایی بزرگ

علامه شیخ حسن فرید گلپایگانی از استاد خود مرحوم آیة اللّه شیخ عبدالکریم حائری یزدی نقل فرمود: اوقاتی که در سامراء مشغول تحصیل علوم دینی بودم اهالی سامراء به بیماری وباء و طاعون مبتلا شدند و همه روزه عده ای می مردند روزی به همراه جمعی از اهل علم در منزل استادم مرحوم سیّد محمّد فشارکی بودیم، ناگاه میرزا محمّد تقی شیرازی تشریف آوردند و صحبت از بیماری وباء شد که همه در معرض خطر مرگ هستند.

مرحوم میرزا فرمود: اگر من حکمی بدهم آیا لازم است انجام شود یا نه ؟ همه اهل مجلس تصدیق نمودند که بلی .

سپس فرمود: من حکم می کنم که شیعیان ساکن سامراء از امروز تا ده روز همه مشغول خواندن زیارت عاشوراء شوند و ثواب آنرا هدیه روح شریف نرجس خانم والده ماجده حضرت حجة بن الحسن (عج) نمایند تا این بلاء از آنها دور شود اهل مجلس این حکم را به تمام شیعیان رساندند و همه مشغول زیارت عاشوراء شدند.

از فردا تلف شدن شیعه متوقف شد و همه روزه عده ای از سنی ها می مردند به طوریکه بر همه آشکار گردیده برخی از سنی ها از آشناهای خود از شیعه ها پرسیدند: سبب اینکه دیگر از شما تلف نمیشوند چیست ؟

به آنها گفته بودند: زیارت عاشوراء، آنها هم مشغول شدند و بلاء از آنها هم بر طرف گردید.

علامه فرید فرمودند: وقتی گرفتاری سختی برایم پیش آمد فرمایش آن مرحوم بیادم آمد و از اول محرم سرگرم زیارت عاشوراء شدم روز هشتم بطور خارق العاده برایم فرج شد.
(داستان های شگفت، عبدالحسین دستغیب)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۲
    3 0
    روحی فداک یا رقیه
  • با نام ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۲
    1 0
    به نظر من اثرات دعا وبا خدا بودن باید در اخلاق وزندگیمون نمود پیدا کنه اگه اینطور بود هرکسی که در هر مقام وهر نقشی بود و وظیفه اش رو به نحو احسن انجام میداد یعنی ثروت مملکت به طور عادلانه توزیع میشد و راستگویی رو در افراد و.. مشاهده می کردیم و ازادی رو از امام حسین فرا میگرفتیم و...جامعه ایران همان مدینه فاضله میشد به امید ان روز که تمام کارها مون خدایی شود.
  • صالح ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۲
    1 0
    اسلام علیک یا ابا عبدالله
  • تذکر ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۲
    1 0
    برادر یا خواهر ارجمند،مداومت بر دعا این خاصیت را دارد که تاثیر خودش را بگذارد انشاالله
  • ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۲
    0 0
    از همه ی خواهران وبرادران خیلی خیلی التماس دعا دارم
  • امیدوار ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۲
    0 0
    سعی کنیم حفظ باشیم این زیارت عظمی را و به نیابت رفتگان شیعه هر روز بخوانیم
  • نجف ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۲
    5 0
    بسمه تعالی با سلام ضمن تشکر از مشرق بابت این مطلب مهم و زیبا مطلبی در تایید فرمایش شما عرض میکنم که خدا گواه است مجرب است و بنده حقیر از استادان و دوستان دیده ام که چه برکاتی در مداومت بر خواندن زیارت عاشورا به خوانندگانش اعطا شده چه در زمان دفاع مقدس که بنده حقیر از نزدیک شاهد رزمندگانی که مداومت داشتند برخواندن این زیارت عظیم که به چه مقامات و کراماتی رسیدند که زبان قاصر است و در اهمیت موضوع همین بس که علاوه بر مطالبی که شما اشاره داشتید ببینیم چرا در همه مناسبتها چه در مناسبتهای عزا و حتی در مناسبتهای اعیاد اسلامی ما این همه معصومین(ع) که لسان الله ناطقند تاکید بر خواندن زیارت پرفیض عاشورا نموده اند که دلایل زیادی دارد که اقل آن اینست که عاشورا در تاریخ خلقت منحصر است و بارزترین و شاخص ترین عرصه ی نبرد حق و باطل بوده و هست و خواهد بود به شهادت روایات متعدده و معتبره معصومین(ع) چنانچه وجود مقدس مولی الکونین آقا ابا عبدالله الحسین ارواحنا فداه " فرقان" است و به گواه روایات که علامه مرحوم شیخ جعفر شوشتری اعلی الله مقامه در خصایص الحسینیه آورده که از اسامی آن حضرت(ع) در قرآن کریم است یعنی جدا کننده حق از باطل. لذا تداوم بر این زیارت برکات بی شمار معنوی و مادی بدنبال دارد . اما آنچه که برای این حقیر به تجربه طی سالها به اثبات رسیده حداقل مداومت بر خواندن زیارت عاشورا در عصرهای جمعه است که علاوه بر برکات و فیوضات بیشمار خاص معنوی، اثرات و برکات مادی و دنیوی بیشماری هم دارد که یکی از آنها استغنای در رزق و روزی است چه مادی و چه معنوی و این خدا گواه است که به تجربه بر این حقیر و اساتید و دوستان به اثبات رسیده... امید است بفضل و عنایت مخصوصه بی بی مون حضرت زهرا ارواحنا فداها خدای سبحان توفیق خواندن و مداومت همراه با اخلاص و تامل و معرفت بیش از پیش بعد از این را هم به این حقیر و دیگر عزیزان قرائت کننده آن مرحمت عنایت فرماید..... یا علی مدد.
  • امیدوار ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
    3 0
    در هیاهوی این روزها که ذهن هایمان مملو از داده های متفاوت است حفظ کردن زیارت عاشورا کار سختی نیست امتحان کنیم هر روز در صف اتوبوس یا هنگام پیاده روی میتوان به ملکوت رسید
  • رضا IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
    0 0
    دعا زیارت عاشورا امام حسین ع بسیار عالی و معنوی،وحال خوشی به انسان دست میدهد،

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس