۴ ویژگی مهم جنگنده پیشرفته‌ای که پدافند ایران هدف قرار داد

پدافند ایران امروز موفق شد یک جنگنده اف-۳۵ آمریکا را با موفقیت مورد هدف قرار دهد؛ شاهکاری که برای اولین بار در دنیا به‌وقوع پیوسته است.

به گزارش مشرق، سی‌ان‌ان ساعتی پیش به‌صورت رسمی اعلام کرد یک فروند جنگده F۳۵ توسط ایران و در آسمان کشورمان مورد اصابت قرار گرفته و مجبور به فرود اضطراری در یکی از پایگاه‌های آمریکا در منطقه شده است. این اولین بار در تاریخ است که این جنگنده گران‎قیمتِ ۱۰۰ میلیون‌دلاری، مورد اصابت قرار گرفته است.

اف-۳۵ با نام کامل Lockheed Martin F-۳۵ Lightning II به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین هواپیماهای رزمی نسل پنجم، بیش از هر چیز به دلیل «پنهان‌کاری» یا همان رادارگریزی شناخته می‌شود؛ قابلیتی که به آن اجازه می‌دهد در محیط‌های عملیاتی پیچیده، به‌سختی شناسایی شود و موفقیت مأموریت را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد. حالا ایران با این شاهکار عملیاتی، اولین کشور دنیاست که توانسته این جنگنده را مورد اصابت قرار دهد.

قدرت رادارگریزی اف-۳۵ به‌علت فناوری پیشرفته‌ای است در طراحی آن به کار رفته است؛ شکل این جنگنده به‌گونه‌ای مهندسی شده که امواج رادار را به‌جای بازگشت مستقیم به منبع، در جهات مختلف پراکنده می‌کند. به زبان ساده، رادار «پاسخ واضحی» از هواپیما دریافت نمی‌کند و تشخیص آن دشوارتر می‌شود. به‌علاوه در این جنگنده از مواد جاذب امواج راداری در پوشش بدنه استفاده می‌کند که انرژی امواج رادار را جذب می‌کنند و مانع از بازتاب کامل آن می‌شوند.

۴ ویژگی مهم جنگنده پیشرفته‌ای که پدافند ایران هدف قرار داد

از طرفی برخلاف سایر جنگنده‌ها، تسلیحات اف-۳۵ در محفظه‌های داخلی آن حمل می‌شوند که این موضوع، شکل آیرودینامیک و پنهان‌کار هواپیما را حفظ می‌کند. عامل مهم دیگر، مدیریت «امضای حرارتی و الکترونیکی» است. موتور و خروجی‌های حرارتی F-۳۵ به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که رد گرمایی کمتری تولید کنند و شناسایی آن توسط حسگرهای مادون‌قرمز دشوارتر شود. همچنین سامانه‌های الکترونیکی این جنگنده به‌صورت کنترل‌شده عمل می‌کنند تا از ارسال سیگنال‌های قابل رهگیری جلوگیری شود.

این ویژگی‌های در کنار هم باعث شده است تا کنون هیچ کشوری نتواند اف-۳۵ را مورد هدف قرار دهد و حالا اصابت موشک پدافندی ایران به آن، یک اتفاق تاریخی را رقم زده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • فرشاد IR ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
    3 0
    خدایا به حق این روزای مظلومیت ایران در مقابل کفر یکی از این f35ها تو آسمون ایران ساقط میشد قبل از جنگ
  • IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۸
    1 6
    تو جنگ ۱۲ روزه سه تا از اینها زدیم ولی دنیا که نه خود شماها هم قبول نکردید
    • کلیم IR ۰۷:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۹
      1 1
      ما برعکس اونا که فیزیکی میزنن بیشتر معنوی میزنیم و از همون هم اجر اخروی میگیریم ما هیچ وقت تو هیچ مرحله ای شکست نمیخوریم ما همیشه در حال پیشرفت هستیم و در دقیقا در نوک قله هستیم فقط نمیدونم چرا قله هه یجورایی اذیت می‌کنه
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۹
    1 1
    اینکه چرا باعث سقوط جنگنده نشده خیلی عجیبه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس