ماجرای نفوذ اطلاعاتی ایران در اتاق فرماندهی صدام

سال‌ها بعد از پایان جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران، روشن شد که یکی از اسیران ایرانی که به‌عنوان مترجم نزد صدام حاضر شده بود، در واقع مأمور اطلاعاتی ایران بوده و با فریب دستگاه ضداطلاعات عراق خود را افسر ارتش معرفی کرده بود؛ حقیقتی که استخبارات بغداد تنها پس از تبادل اسرا به آن پی برد.

به گزارش مشرق، «جنگ ایران و عراق از دیدگاه فرماندهان صدام» دومین مجلد از مجموعه کتاب‌هایی به شمار می‌رود که با حمایت شورای اطلاعات ملی آمریکا تهیه شده تا برخی مسائل مربوط به عراق در زمان صدام را از طریق گفت‌وگو با مقامات رژیم سابق عراق روشن کند.

در همین راستا «ژنرال رعد مجید رشید حمدانی» فرمانده گارد ریاست جمهوری عراق درباره فریبی که دستگاه جاسوسی عراق از یک عنصر اطلاعاتی ایرانی خورده است، توضیح می‌دهد: «در اواخر سال ۱۹۸۵م اواسط (١٣٦٤ش) عراق و ایران تعدادی از اسیران جنگی‌شان را با هم تبادل کردند. عراق در تبلیغاتش می‌خواست نشان دهد که (امام) خمینی در جنگ از کودکان استفاده می‌کند. به همین خاطر، صدام در جلوی دوربین رسانه‌ها با ۲۰ اسیر جنگی نوجوان ایرانی دیدار کرد.

در آن زمان یکی از نظامیان اسیر ایرانی را برای ترجمه نزد صدام آوردند. اما استخبارات عراق تازه پس از تبادل اسیران بود که فهمید مترجم مزبور از مهره‌های اطلاعاتی ایران بوده و با فریب ضد اطلاعات ما خود را از افسران ارتش ایران معرفی کرده است.

وفیق سامرایی (رئیس وقت استخبارات نظامی عراق) به افسر اطلاعاتی اسیر ایرانی اجازه داد همراه با تعدادی از اسیران بیمار به کشورش باز گردد؛ زیرا قصد داشت از او به مثابه عنصر اطلاعاتی [برای عراق]استفاده کنند. سامرایی حتی یکی از عوامل اطلاعاتی مهم عراقی در ایران را هم به این اسیر معرفی کرد.

به این ترتیب، اسیر آزاد شده ایرانی که در واقع یکی از عوامل اطلاعاتی ایران بود به کشورش بازگشت و پس از آنکه اطلاعاتی را که از ما خواسته بود در اختیارش قرار دادیم، عامل اطلاعاتی‌مان را به ایرانیان لو داد و آنها هم بی درنگ او را اعدام کردند.

صدام برای جبران این خطای فاحش سامرایی را از شاخه ایران در اداره استخبارات عراق به اطلاعات لشکر هفتم در فاو منتقل کرد. سرهنگ ایوب به جای سامرایی و محمود شاهین که رئیس اطلاعات نیروی زمینی بود منصوب شده، اما وقتی اطلاعاتش در مورد فاو غلط از آب در آمد، صدام او را برکنار و بار دیگر وفیق سامرایی را به جایگاه پیشین باز گرداند. عامل اطلاعاتی ما در ایران اعدام شد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۴:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
    5 15
    اجب! پس اونجا هم نفوذ داشتید که تمام عملیات هاتون از قبل لو میرفت؟! در اتاق فرماندهیشون نفوذ داشتید که تو 8سال با وجود نیم میلیون تلفات و هزاران تریلیون دلار هزینه یه وجب خاک نتونستید ازشون بگیرید نفوذ نداشتید چی میشد
    • رضا IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
      2 0
      چقدروپس گرفتیم روفراموشکردی؟
    • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
      2 0
      اجب به جمالت.آب و هوای اونور چطوره؟
    • IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
      2 0
      دقیقا یک ادم حقیر بدبخت خودتحقیر هستی که حتی خودت هم نمیدونی چی میخوای چی میگی یا میخوای چگار کنی. فقط میخوای زر بزنی و از همه چیز انتقاد کنی. توی زندگی شخصیت هم یک ادم بشدت تنبل و بهانه جو و قانون گریزی.
    • IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
      0 0
      مترجم اون اسرای نوجوان بوده همه جه که نبردندش تو استخبارات مترجمی میکرده برا عراقی ها و اسرا ایرانی فیلمش هم هست
  • جوان مردم IR ۰۵:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
    4 0
    منکه نفهمیدم چیطو شد! بهرحال.
    • IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
      2 0
      همین که ننوشته این ایران بود که صدام را سرنگون کرد جای شکرش باقی است.
  • ./././ IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
    1 1
    چچی ؟کجا؟
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
    0 6
    این که تو وقایع چهل سال قبل دست ببرن زیاد عجیب نیست. دارن تاریخ همین شش ماه قبل رو، جلوی چشم همه مردمی که اون وقایع رو دیدن، بازنویسی می‌کنن.
    • IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
      0 0
      وقتی ذهنت با شبکه های اونور آب و اخبار شبکه های اجتماعی بهم ریخته رنگ سیاه و سفید میبینی و برعکس واقعیت ها رو اشتباه میفهمی مثل ۱۴۰۱ طرف لانچر گاز اشکاور رو میگفت ببین این پلیسها مسلسل دستشونه مردم رو میکشن واقعیت اینه که ۶ ماه پیش ایران دست متجاوز رو تو ۱۲ روز قطع کرد اونم متجاوزی که بمب اتم داشت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس