کد خبر 1744102
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۵
ادعای واشنگتن‌پست درباره «اسنپ‌بک»

روزنامه واشنگتن‌پست مدعی شد که تروئیکای اروپایی تصمیم خود برای آغاز روند فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» علیه ایران را امروز به شورای امنیت سازمان ملل متحد اطلاع می‌دهند.

به گزارش مشرق، واشنگتن‌پست مدعی شد که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان قصد دارند تا به طور مشترک تصمیم خود برای آغاز روند فعال‌سازی مکانیسم «اسنپ‌بک» علیه ایران را امروز به شورای امنیت اطلاع‌رسانی کنند.

واشنگتن‌پست مدعی شد که تروئیکا قصد دارد تا ضمن اعلام این تصمیم به شورای امنیت، درباره آنچه «نقض قابل‌توجه توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ توسط ایران (!)» خوانده شده است، به این نهاد اطلاع داده و اعلام کنند که تحریم‌های بین‌المللی که ذیل توافق مذکور تعلیق شده بود را مجدداً علیه تهران برقرار و اعمال خواهند کرد.

پیش‌تر پایگاه خبری آکسیوس به نقل از سه منبع آگاه مدعی شد که وزرای خارجه سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه به همراه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتگو با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا به او اطلاع داده‌اند که روند فعال‌سازی مکانیسم «اسنپ‌بک» علیه ایران را از امروز آغاز می‌کنند.

اسنپ‌بک به معنای بازگشت تمام تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است که ذیل توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران، لغو شده بود. مقامات ایرانی گفته‌اند که فعال‌سازی مکانیسم ماشه به خروج تهران از پیمان منع گسترش منجر خواهد شد.

آکسیوس نوشت که فرانسه، آلمان و انگلیس تا پایان آگوست به ایران فرصت دادند تا درباره برنامه هسته‌ای خود گام‌های برداشته و از فعال شدن مکانیسم ماشه اجتناب کند. وزارت خارجه آمریکا از اظهارنظر دراین‌باره خودداری کرده است.

به نوشته آکسیوس، اروپایی‌ها از ایران خواسته‌اند تا مذاکرات با آمریکا برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای را از سر گرفته و به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه دسترسی کامل به آنچه ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی خوانده شده است را بدهند.

به ادعای این رسانه آمریکایی، مذاکرات روز سه‌شنبه بین دیپلمات‌های ارشد ایرانی و اروپایی بدون نتیجه‌ای خاص و پیشنهادی ملموس از جانب ایران به پایان رسید. یک منبع مطلع به این مذاکرات مدعی شد که ایرانی‌ها «هیچ پیشنهاد ملموس، دقیق و قابل تحققی را ارائه نداده و در نتیجه در را روی احتمال تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی اسنپ‌بک بسته و راه را برای اعمال مجدد تحریم‌ها هموار کردند.»

به ادعای یک دیپلمات اروپایی در توضیح تصمیم بروکسل به فعال‌سازی اسنپ‌بک، «سران تروئیکای معتقدند که ایران تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را سال‌ها به وضوح نقض کرده و هیچ گام محکمی برای علاج شرایط برنداشته است»! این ادعا در حالی مطرح شده است که واشنگتن در سال ۲۰۱۸ به طور یکطرفه و غیرقانونی از برجام خارج شد.

روند فعال‌سازی مکانیسم ماشه ۳۰ روز طول می‌کشد و اروپایی‌ها می‌خواهند تا پیش از ریاست دوره‌ای روسیه بر شورای امنیت در ماه اکتبر، کار را به سرانجام برسانند.

یک دیپلمات اروپایی همچنین مدعی شد که «آغاز روند فعال‌سازی مکانیسم ماشه به معنای پایان دیپلماسی نیست و سه کشور اروپایی همچنان از تعامل با ایران در هفته‌های منتهی به اجرایی شدن تحریم‌های سازمان ملل متحد، استقبال می‌کنند.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • کارشناس سیاسی IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    15 1
    جاسوسلن آژانس به هر قیمتی شده میخوان محل ۴۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده ایران را بدانند و بلافاصله به صهیونیستها و آنریکا مخابره کنند تحت هیچ شرایطی بازرسان از محل و وجود اورانیوم و تاسیسات هسته ای دور نگه دارید آنها فقط برای کسب اطلاعات به ایران آنده اند قرار نیست از یک سوراخ بارها گزیده شوید.
    • DE ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
      2 0
      اینو به لاریجانی، عراقچی و پزشکیان بگو!
  • IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    4 4
    دلار ۱۰۲ هزار تومن سکه ۹۴ میلیون و گرم طلا داره میرسه به نه میلیون .باز بگید تحریم ها بی تاثیره.
    • IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
      1 1
      تحریم تاثیر داره ولی وطن فروشی و بی عرضگی باعث تاثیر تحریم ها شده است
    • DE ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
      1 0
      تحریم ها میتوانست بی تأثیر / کم تأثیر باشد اگر بساطِ بانکهای خصوصی میشد
    • US ۲۱:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
      0 0
      گورت رو‌گم کن خاین پلشت ، گرسنه غذا
  • سالار IR ۱۵:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    1 0
    ما نظری نداریم
  • US ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    27 1
    بروید سلاح هسته ای بسازید، این پروژه برجام اول و آخرش مشخص بود، اجرای یک طرفه برجام توسط ایران، خروج آمریکا، عمل نکردن اروپا و‌فعال سازی ماشه در انتهای برجام
  • تقی IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    12 0
    اون زمان دولت حرف از تعلیق نمیزد بلکه میگفت متوقف شدند
  • تقی IR ۱۶:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    19 1
    با این روشی که پیش گرفتید دشمن ضعفتون را میفهمد فشار بیشتر میکند حتی غنی سازی هم مرحله آخر از دستتنو میگیرد میروید پله اول مثل عرب ها. غربها حداقل دشمن تراشی نکردند و ۱۵ سال تحریم نکشیدند اینجوری همیشه لای تله هستید....خودمون برای خودمون مکانیسم ماشه درست کردیم. ..خدایا تو ایران را از این وضع نجات بده. کره شمالی یک رهبر مقتدر داشت ساخت و کار را تموم کرد...
  • IR ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    4 1
    چرا هیچ کس جرات حمله به کره شمالی را ندارد اما کودکان ما را در پایتخت ایران به خاک و خون کشیدند؟؟؟؟؟؟؟؟
  • IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    0 0
    این عوضی های غربی با تقسیم کار بین خودشون به اهداف خودشون میرنسند.
  • حسین IR ۱۹:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    0 0
    آنها با القای ترس و تحقير ایرانیان می‌خواهند تسلیم کنند اما کور خواندن ایران قدرتمند شده
  • IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    0 0
    ترسیدن ما همه از بیم بلا بود اینک زچه ترسیم که در عین بلاییو آنها نگاهشان به زبان ماست هیچ غلطی نمی توانند بکنند به فضل الهی
  • IR ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    1 0
    ایران قویترین ومقام ترین کشور دنیا است که ۴۷ سال با شدید ترین تحریم ها توانسته که پشرفت زیاد ی بکند به کوری چشم دشمنان قویترین هم خواهد ماند به یاری خدا
  • IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    0 0
    خدا رو هزار مرتبه شکر که ایران مجبور شد نسبت به اروپا قطع امید کنه و از ان پی تی هم خارج و فوراً اقدام به ساخت سلاح اتمی کنه .البته تبعاتی هم داره که با جون و دل باید پذیرفتش فقط یک نکته مهمه و هنوز اجرا نشده و اونهم اصلاح رابطه بین نظام و مردمه که من موندم چرا آقایون هی دست بدست میکنند به والله نظام اکثریت مردم رو داشته باشه میتونه جلوی دنیا و نه اسرائیل یا امریکا به ایسته زنده باد وطنم ایران
  • IR ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۶
    0 0
    می‌دانیم که تحریم شده ترین کشور دنیا هستیم و تحریم جدیدی باقی نمانده است و در کنار معایب ، قطع وابستگی به نفت از محاسن تحریم است اما ، این خیانت و زورگویی واکنش مناسب و پشیمان کننده می طلبد.
  • ایرانی FR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۷
    0 0
    بابا کی میخواد بفهمید بمب اتم بسارید دیگه عجب گیری کردیم با یه مشت مشنگ بابا یا رومی روم یا زنگی زنگ خودتون خسته نشدید از این همه نیرنگ و حیله بابا پینوکیو بود تا حالا فهمیده بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس