کد خبر 174007
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۳

همزمان با سالگرد شهادت شهید باقری مجموعه " آخرین روزهای زمستان " اول اول تا نهم بهمن هر شب از شبکه یک سیما پخش می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از روابط عمومی صدا و سیما، مهدی فرجی مدیر شبکه یک سیما؛ در دیدار با خانواده شهید حسن باقری با اعلام این خبر گفت: نهم بهمن در سی‌امین سالگرد شهادت این نابغه جنگ برنامه صبحگاهی و خانواده شبکه یک، مستقیم از مزار این شهید واقع در قطعه 24 بهشت‌زهرا (س)، پخش می‌شود. وی از خانواده و همرزمان شهید باقری خواست تا با حضور در برنامه به شناخت هر چه بیشتر مخاطبان از این قهرمان ملی کمک کنند.

مادر شهید باقری در این دیدار با قدردانی از دست‌اندکاران مجموعه " آخرین روزهای زمستان " آن را بی‌نظیر خواند و گفت: از آنجا که پیش از این گروه‌های دیگری نیز برای ساخت فیلم از زندگی شهید به ما مراجعه کرده بودند، می‌دانیم چه کار طاقت‌فرسایی را به نتیجه رسانده‌اید. این مجموعه عالی و بی‌نظیر است و به نوبه خود از همه عزیزانی که در ساخت این مجموعه نقش داشتند قدردانی کرده و از خداوند و امام شهدا می‌خواهم به حق امام حسین (ع) دردانه خداوند، عوض خیر به شما بدهد.

مادر معظم شهید باقری با نقل خاطراتی از فرزندش به نقش همسر خود در تربیت شهید باقری اضافه کرد:حسن خصایص نیکویی مانند نماز اول وقت و وضو داشتن در همه حال را داشت.
وی اضافه کرد: تاکنون سه جلد کتاب از دست نوشته‌های شهید، خاطرات دوستان، هم‌رزمان و اقوام، و پنج جلد کتاب از روزشمار دست نوشته‌های ایشان در باب گزارش‌های جنگ، آمار شهدای عملیات‌ها، جغرافیای نبرد و ... به رشته تحریر درآمده است. سردار فتح‌الله جعفری در مؤسسه شهید باقری سالهاست؛ تلاش می‌کند . این صداهایی که در مستند شنیده می‌شود را نیز ایشان در اختیار گروه سازنده قرار داده است که از زحمات ایشان سپاسگذارم.

مادر شهید همچنین با اشاره به استقبال مردم از این اثر گفت: از آنجا که مردم می‌دانند همه اتفاقات واقعی‌است  برایشان جالب‌تر است.

همچنین در این دیدار سردار محمد باقری مجموعه آخرین روزهای زمستان را سندی موثق از زندگی برادر خود دانست و اضافه کرد: در مورد زندگی شهید باقری در طول این سال‌ها کارهایی انجام شده و ما وقتی متوجه شدیم، مجموعه آخرین روزهای زمستان بر مبنای پژوهش شکل می‌گیرد خیالمان راحت شد. این مجموعه مستند عالی است و بازخورد آن در جامعه نشان داد که علاقمندی به این تیپ کارها به خصوص در جوانان بیشتر شده است.
محمد باقری با اشاره به نقاط قوت این مجموعه به دلیل استفاده از صوت و فیلم‌های واقعی شهید تصریح کرد: آخرین روزهای زمستان، سندی موثق از زندگی حسن باقری و روایت آن روزهای جنگ است.
برادر شهید باقری با اشاره به ارتباط نزدیک مقام معظم‌رهبری در ماه‌های حضورشان در جبهه‌ها با حسن باقری گفت: رابطه آقا با حسن در روزنامه جمهوری زمانی‌که که ایشان در حزب بودند؛ به مراتب کمتر از روزهای حضورشان در جبهه‌ها بود.

در یکی از دیدارهایی که با آقا داشتیم فرمودند: "چرا کار جدی درباره شهید صورت نگرفته؟" امروز که این مستند کار شده نمیدانم عقیده ایشان چیست؟

وی با قدردانی از مهدی زمین‌پرداز به خاطر بازی خوبش در نقش شهید باقری گفت: مسئولیت شما از این پس در قبول نقش‌هایی که در آینده می‌پذیرید بسیار سخت شده است.

مهدی زمین‌پرداز نیز به خاطر اجازه نگرفتن از مادر و خانواده شهید باقری برای ایفای این نقش گفت:" اگر کوتاهی در اجرای نقش داشتم بر من ببخشید. این نقش را نمی‌شود، بازی کرد. شهید جعفری چنان شخصیت بزرگی دارد که در طول اجرای کار همواره تحت تاثیر ایشان بودم.

محمد حسین مهدویان کارگردان مستند آخرین روزهای زمستان، نیز با تشکر از همکاری خانواده شهید در خلق این اثر گفت: نگاه ما در نمایش فرازهایی از زندگی این شهید، نشان دادن زندگی واقعی و غیرشعاری از یک قهرمان ملی است تا جوان‌های کشورمان به او افتخار کنند. این روایت متفاوتی است از شهدا بدون کلیشه‌های معمول و امیدواریم با وجود نقایص حق مطلب ادا شده باشد. شهید باقری به این فیلم احتیاج نداشت و روایت ما شاید بازی کودکانه‌ای بیشتر در برابر شخصیت آن بزرگوار نبود.

مهدویان افزود: در فیلم به تدریج احساس قهرمان به بیننده القا می‌شود و رمز رازآلود بودن فیلم، در جدا شدن شهید ازجامعه است.

وی در پایان گفت: این حد از رضایت خانواده شهید برایم متصور نبود. زندگی نفس به نفس با شهید کجا و تجربه خلق اثر از سوی ما کجا؟

یادآور می‌شود؛ حبیب‌والی‌نژاد تهیه‌کننده و مدیر گروه حماسه و دفاع شبکه، محمدحسین مهدویان کارگردان و نویسنده، امیر بنان مجری طرح، هادی بهروز فیلمبردار، مهدی زمین پرداز بازیگر نقش حسن باقری، احمد امینیان بازیگردان و بازیگر نقش محسن رضایی و حسین جمشیدی گرافیست و طراح تیتراژ مجموعه مستند آخرین روزهای زمستان، مدیر شبکه یک سیما را همراهی می‌کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ارکیده ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
    0 0
    مرسی از ساختن همچین مستند زیبایی واقعا گل کاشتید...آقای مهدویان نکنه با تموم شدن این فیلم شهدای دیگمونو فراموش کنید...مطمینم بعدی زیباتر خواهدشد
  • رضا ۲۰:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
    0 0
    باتشکراز عوامل اين فيلم بسيار زيبا
  • گردان سایبری اهل البصر ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    باتشکرازشما شهدارا یاد کنید حتی باذکر یک صلوات
  • جوون ایرونی ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    عالی بود واقعا خدا قوت ایشالله مستندای بیشتری ازشهدا ببینیم. البته باهمین کیفیت...
  • فاطمه نوروزی ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    0 0
    سلام من واقعا نمدونم چطوری از دست اندرکاران و بانی ساخت این فیلم تشکر کنم . می شه گفت تا حالا فیلمی در باره جنگ نساخته بودند که اینقدر واقعیت های جنگ رو به نمایش در بیاره و از هرگونه شعار زدگی دور باشه . من با تماشای این فیلم جنگ را خیلی بهتر درک کردم . با تماشای این فیلم متوجه نقش کلیدی شهید باقری در جنگ خصوصا اوایل جنگ شدم . همچنین با توجه به شخصیت شهید باقری و تعهد ایشون در فرماندهی به این نتیجه رسیدم که ایشونواقعا لیافت شهادت رو داشتند
  • فاطمه نوروزی ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    0 0
    سلام بازم ممنونم که کمک کردید شهید باقری رو بهتر و بیشتر بشناسیم من ایشون رو می شناختم ولی نه اینقدر زیادکه بدونم چقدر نقش ایشون در اوایل جنگ خصوصا نقش کلیدی بوده
  • فاطمه نوروزی ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    0 0
    سلام اون قسمت ازاخرین قسمت این فیلم که نشون می ده ایشون رفتن به شناسایی ویافتن راهکار برای ادامه جنگ رو به ملاقات با امام (که ارزوی هر کسی می تونست باشه) ترجیح میده برام خیلی قابل تامل و تحسین بودالله اکبر به این اخلاص بله اون موقع متوجه شدم که شهادت هنر مردان خداست .
  • فاطمه نوروزی ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    0 0
    سلام من خیلی شیفته شخصیت و تعهد شهید باقری شدم و خیلی دوست دارم از نزدیک با خانواده خصوصا مادر بزرگوار این شهید ملاقات داشته باشم امیدوارم این کار های ماندگار و تاثیر گذار شما بیشتر بشه و بقیه شهدا هم شناخته بشوندان شا ئالله

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس