کد خبر 1738981
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۵:۰۰

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی راه پیشرفت نوشت:

انتخاب لاریجانی حاصل جمع‌بندی و نگرش‌های بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه است. مقتضیات و شرایط حاصله از فردای این جنگ بی‌ربط با تحولات شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانه آن نیست. احتمالا الزاماتی برای اصلاح و تغییرات نسبت به مسائل احساس شده است که از قضا مجموعه این تفکرات نیز شخصیت و سابقه لاریجانی نزد افکار عمومی و همان‌طور در عرصه سیاست داخلی و خارجی را در نظر گرفته تا در نهایت منجر به انتصاب ایشان به دبیری شورای عالی امنیت ملی شود.

ایشان از یک‌سو در تعریف سنتی سیاستمدار قرار می‌گیرد و از سوی دیگر، ایشان در مواضع خودشان نوعی محافظه‌کاری علیه رادیکالیسم یا افراط‌گرایی را پیش گرفته است که نشانی از نگاه واقع‌گرایانه دارد و اتفاقا در فردای جنگ و در راستای همبستگی اجتماعی و تفاهم سیاسی چنین نگاهی برای تحقق اهداف مورد نیاز است.بنابراین انتخاب ایشان یک تصمیم معنادار تلقی می‌شود و در شرایط کنونی بعد از جنگ ما نیازمند یک نظام تحلیلی جدید در قالب یک آرایش سیاسی جدید توامان با اقدامات اجتماعی همسو با آن هستیم که برای مثال استعفای آقای صدیقی نیز معنادار می‌شود و آمدن آقای لاریجانی نیز حائز اهمیت است تا مجموعه اقدامات این چنینی بتواند پاسخی به فضای اجتماعی امروز باشد و همزمان چهره‌ها و مواضعی در مجموعه حاکمیتی حضور داشته باشند تا کشور به یک همگرایی و انسجام هرچه بهتر برسد.

مشخصا این انسجام و همگرایی چه در عرصه داخلی و خارجی می‌تواند دولت را نیز تحت پوشش خود حداقل در مباحث کلام و در واقعیت در مسائل راهبری قرار بدهد.بنابراین ما در شرایط کنونی نیازمند تغییر رویکرد در ابعاد مختلف هستیم.

جامعه‌ای که مخالف هرگونه براندازی هست، طبعا مخالف هرگونه آنارشی، هرج و مرج، تجزیه و اساسا هرگونه پروژه براندازی بوده و اتفاقا طرفدار ثبات دولت مرکزی در ایران است. این تصویر از جامعه باید بتواند یک رابطه متقابل را شکل بدهد. خواسته‌های جامعه باید در چارچوب قانون به رسمیت شناخته شود و افکار عمومی مورد توجه قرار بگیرد.

همین ضرورت باید در اقتصاد، فرهنگ و عرصه‌های مختلف اجتماعی لحاظ شود.ما در حوزه سیاست خارجی نیز نیازمند تغییر رویکرد هستیم. ما باید در پرونده هسته‌ای به سمت یک راهبرد حرکت کنیم و لاریجانی باید مراقب باشد و نگاه راهبردی را به جای تاکتیک لحاظ کند. ما باید در موضوع چین و روسیه نگاه واقع‌بینانه را اولویت قرار بدهیم، همین‌طور درباره غرب، اعراب و همسایگان! امروز پرونده‌های زیادی روی میز سیاست خارجی کشور قرار دارد و ما در این زمینه نیازمند تغییر رویکرد هستیم.

عموم نگاه‌ها بر این است که حضور لاریجانی می‌تواند امر ائتلاف ملی را تقویت کند و ایشان حتی در کنار سران قوا می‌توانند برای این ائتلاف با توجه به سوابق و دانش خودشان مثمرثمر باشند و در نهایت به موضوعاتی چون جلوگیری از بروز جنگ کمک کنند. این ائتلاف در ادامه می‌تواند راهی برای تقابل با رادیکالیسم باشد.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 12
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۶:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    1 0
    آمریکا تصمیم گرفته نظم خاورمیانه را تغییر دهد ، پس یا باید با آمریکا همراه شد ویا جنگ مجدد قطعی است .
    • IR ۲۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
      0 1
      60 سال قبل دنبالش بود و جلوی‌ش گرفتیم و نصف ابر قدرتیش هم بین رفت ادامه بدهد زودتر به یک کشور عادی تبدیل می شود
  • IR ۰۶:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    2 1
    این همه خزعبل در مورد شخصی که ننگ نامه سیاه برجام حسن فریدون و جواد ظریف الممالک را در بیست دقیقه تصویب کرد
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    1 1
    وقاحت یعنی اینکه به نیروهای انقلابی برچسب تندروی و رادیکالیسم بزنی و جنگ رو گردن اونها بندازی ، شکر خدا این سری همه مردم با چشم خودشون دیدن خوش خیالی شما و اعتماد به آمریکا باعث جنگ شد .
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    1 0
    حاصل سریع کار این اقا را در سوریه و لبنان مشاهده کرده ایم. شما که از جنگ اینقدر وحشت داشتین که دست به دامن پس زده های مردم شدید چرا ...! امیدوارم همه مقامات پای اشتباهات خودشان را امضاء کنند.
  • IR ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    0 1
    انشالله جنگ شروع می‌شود
  • IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    0 0
    اغلب مردم تشنه مسئولانی هستند که کارهایشان رنگ و بوی کارهای حضرت علی علیه السلام را بدهد نه دنبال طبل توخالی هستند که فقط دم از علی بزند و نه دنبال محافظه کار و لیبرال و ثروت اندوز و ...
  • IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    1 0
    طوری مقاله مینوسید که هر کس انقلابی هست رادیکال میباشد و هر کسی لیبرال هست عاقل میباشد.خخخخخخخ
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    1 0
    جنگ اصلی داخله کلا کشور و رها کردیید گرانی از قوت مردم نان و برنج تا کالا و خدمات هر کی هر چقدر بتونی گوش خلق الله می بره بیچاره قشره بازنشسته کارگر و معلم
  • IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    1 0
    اسرائیل مثل جمهوری اسلامی حساب و کتاب و مصلحت سرش نمی‌شود. با شجاعت و نترس عمل می‌کند.
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    0 1
    فقط با بازدارندگی هسته ای
  • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    0 1
    به جای دیپلماسی ضعیف و التماسی یک مقدار قوی تر عمل کنید خیلی چیزها رخ نمی‌داد و نخواهد داد
  • IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    1 0
    عجب بلاحتی... حتی ذره ای فهم ژئوپلیتیک ندارید..این جنگ. جنگ بقا یا فنای هژمونی آمریکاست...چرا آنقدر پرت هستید؟؟؟
  • IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    1 0
    جای یک مرد مقتدر وکاردان درسیاست خارجی خالی هست
  • IR ۰۱:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۸
    1 0
    از عراق تا لبنان و سوریه و یمن را مسلح کردبد برای چی؟! جنگ خوبه واسه همسایه؟ کسی موافق جنگ نیست این یک منطق عقلایی است ولی تا وقتیکه توی سرت نزده باشند.وفتی زدند ترس و فرار از جنگ فقط یک دلبل دارد.
  • مهدی MX ۰۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۸
    1 0
    آن یک تکیه نزد افکار عمومی را خیلی خوب آمدی. شما نظر سنجی کردی افکار عمومی مردم را یا از خودت در آوردی. افکار عمومی بر خلاف نظر شما در باره تفکر و سبک زندگی و‌رفتار دیکتاری ایشان در مجلس و شاهکار لاریجانی در برجام ۲۰ دقیقه ای و همراهی ایشان با حسن روحانی در ۸ سال دولت مخرب و بیچاره کننده مردم و به خاک سیاه کشاندن اقتصاد کشور از افتخارات علی لاریجانی است.
  • مهدی MX ۰۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۸
    1 0
    آن یک تکیه نزد افکار عمومی را خیلی خوب آمدی. شما نظر سنجی کردی افکار عمومی مردم را یا از خودت در آوردی. افکار عمومی بر خلاف نظر شما در باره تفکر و سبک زندگی و‌رفتار دیکتاری ایشان در مجلس و شاهکار لاریجانی در برجام ۲۰ دقیقه ای و همراهی ایشان با حسن روحانی در ۸ سال دولت مخرب و بیچاره کننده مردم و به خاک سیاه کشاندن اقتصاد کشور از افتخارات علی لاریجانی است.
  • IR ۰۷:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۸
    1 1
    آفرین خواسته های جامعه مشخصه که حکومت باید پاسخ بده مثلاً آزادی زندانیان سیاسی ، رفع فیلترینگ و …‌ حالا چرا دست دست میکنه خدا عالمه .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس