نیویورک‌تایمز: ترامپ برای دستیابی به توافق با ایران تحت فشار است

رسانه آمریکایی مسیر «دونالد ترامپ» برای دستیابی به توافق با ایران را بسیار دشوار توصیف کرد و نوشت: رئیس‌جمهور ترامپ اکنون فرصت دارد نشان دهد که می‌تواند به توافق بهتری با ایران دست یابد یا خیر.

به گزارش مشرق، رسانه آمریکایی نوشته «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که در سال ۲۰۱۸ و در دوره قبلی ریاست جمهوری‌اش از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد، فرمولی ساده برای بی اعتبار کردن این توافق داشت. او با انتقاد از تیم مذاکره کننده «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا گفت که «آن‌ها تنها می‌بایست از سر میز بلند می‌شدند و مذاکرات را ترک می‌کردند، سپس ایرانی‌ها با التماس می‌آمدند».

ترامپ آن زمان به روزنامه نیویورک تایمز گفت: این توافقی است که می‌توانست خیلی بهتر باشد، فقط اگر چند بار میز مذاکره را ترک می‌کردند. آن‌ها خیلی بد مذاکره کردند.

نیویورک‌تایمز روز چهارشنبه نوشته است: اکنون، در لحظه‌ای که ایرانی‌ها نسبت به زمان توافق قبلی، برنامه هسته‌ای بسیار گسترده‌تری تا حدی به این دلیل دارد که خود ترامپ این توافق را در سال ۲۰۱۸ کنار گذاشت، رئیس‌جمهور آمریکا این شانس را دارد که نشان دهد چگونه مذاکرات باید، انجام می‌شد.

این رسانه در ادامه نوشت: تا اینجای کار، شکاف بین ۲ طرف بسیار زیاد به نظر می‌رسد. به نظر می‌آید که ایرانی‌ها به دنبال نسخه به روز شده توافق‌ دوران اوباما هستند که تنها ذخایر مواد هسته‌ای ایران را محدود می‌کرد. آمریکایی‌ها می‌خواهند زیرساخت گسترده غنی‌سازی هسته‌ای، برنامه موشکی این کشور و پشتیبانی تهران از حماس، حزب‌الله و سایر نیروهای مورد حمایت آن در منطقه را از بین ببرند. در این میان، چیزی که از دست می‌رود، زمان است.

نیویورک‌تایمز: ترامپ برای دستیابی به توافق با ایران تحت فشار است
اوباما و کری در کاخ سفید

توافق سریع

سناتور «جین شاهین» از ایالت نیوهمپشایر و عضو ارشد دموکرات در کمیته روابط خارجی سنا که تصمیم ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را «اشتباهی جدی» خواند، گفت: ضروری است که ما به سرعت به توافق برسیم. برنامه هسته‌ای ایران هر روز در حال پیشرفت است و با توجه به اینکه تحریم‌های خودکار به زودی منقضی می‌شوند، ما در خطر از دست دادن یکی از حیاتی‌ترین اهرم‌های خود هستیم.

تحریم‌های خودکار در چارچوب مکانیسم ماشه در برجام امکان اعمال مجدد سریع تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را فراهم می‌کند. آن‌ها قرار است در ۱۸ اکتبر (۲۶ مهرماه) منقضی شوند.

به نوشته رسانه آمریکایی، اکنون فشار بر ترامپ قرار دارد تا به توافقی به مراتب سخت‌تر از آنچه در دولت اوباما بر سر آن مذاکره شده بود، دست یابد. دولت او برای اهرم فشار، تهدید به استفاده از گزینه نظامی در صورت عدم موفقیت مذاکرات می‌کند. هرچند که مشخص نیست آیا ایالات متحده، اسرائیل یا یک نیروی ترکیبی این حملات را انجام خواهند داد یا خیر.

«جیم ریش» سناتور جمهوری‌خواه از ایالت آیداهو و رئیس کمیته روابط خارجی با اشاره به «جان کری» وزیر امور خارجه وقت آمریکا که بر مذاکرات با ایران نظارت داشت، گفت: ایرانی‌ها وقتی می‌بینند که با باراک اوباما یا جان کری سروکار ندارند، شگفت زده خواهند شد. این یک بازی کاملاً متفاوت است.

نیویورک‌تایمز: ترامپ برای دستیابی به توافق با ایران تحت فشار است
ویتکاف

مذاکره‌کننده بی‌اطلاع!

نیویورک‌تایمز با اشاره به آغاز مذاکرات در روز شنبه که احتمالا «استیو ویتکاف» دوست رئیس‌جمهور آمریکا و فرستاده ویژه او در امور غرب آسیا سرپرستی آن را بر عهده خواهد داشت، نوشت: ویتکاف که مذاکرات مربوط به غزه و اوکراین را نیز مدیریت می‌کند، هیچ پیشینه شناخته شده‌ای در زمینه فناوری پیچیده غنی‌سازی هسته‌ای یا مراحل متعدد ساخت بمب اتم ندارد.

طبق این گزارش، اولین سوالی که او با آن مواجه خواهد شد، دامنه مذاکره است. توافق دوران اوباما فقط با برنامه هسته‌ای سروکار داشت و به برنامه موشکی ایران ارتباطی نداشت. این در حالی است که دولت ترامپ ظاهرا تلاش می‌کند تا موضوعات دیگر را در گفت‌وگوهای خود با تهران بگنجاند و خواهان برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای ایران است.

از طرفی دیگر، مقامات جمهوری اسلامی ایران، به‌رغم صحبت‌های ترامپ درباره مذاکره مستقیم تاکید دارند که آماده مذاکره غیرمستقیم هستند.

ایران همچنین بارها اعلام کرده درباره موضوع موشکی و دفاعی، مذاکره‌ای نخواهد کرد.

نیویورک‌تایمز: ترامپ برای دستیابی به توافق با ایران تحت فشار است
سانتریفیوژهای پیشرفته ایران

قواعد بازی

«جیم والش» محقق ارشد در موسسه «برنامه مطالعات امنیتی فناوری ماساچوست» گفت: واضح است که آن‌ها می‌گویند می‌خواهند صحبت کنند اما مساله مذاکره و سپس تسلیم‌شدن وجود دارد. آیا این فهرستی از خواسته‌هاست یا به ما حمله می شود؟ این، کارساز نیست.

نیویورک‌تایمز نوشته همچنین فضای مذاکره نسبت به دوران دولت اوباما خطرات بیشتری دارد. برنامه هسته‌ای ایران از زمانی که ترامپ توافق قبلی را کنار گذاشت، پیشرفت کرده است.

طبق ادعای رسانه آمریکایی، تهران امروز در حال تولید اورانیوم غنی شده با خلوص ۶۰ درصد، نزدیک به درجه بمب است.

روزنامه آمریکایی با تاکید بر اینکه «عوامل دیگری نیز در بازی وجود دارد» افزود: ایران می‌تواند از روابط خود با روسیه در زمانی که ایالات متحده در تلاش است با مسکو برای پایان دادن به جنگ اوکراین مذاکره کند، به‌عنوان اهرم فشار استفاده کند. وزارت دادگستری آمریکا مدعی است که سپاه پاسداران ایران در سال گذشته به دنبال ترور ترامپ بوده که سایه آن بر سر مذاکرات است و آیا اسرائیل و جمهوری‌خواهان کنگره هر توافق هسته‌ای با ایران را می‌پذیرند، به‌ویژه اگر در نهایت ضعیف‌تر از آنچه تیم اوباما مذاکره کرد، باشد؟

نیویورک‌تایمز: ترامپ برای دستیابی به توافق با ایران تحت فشار است
دیدار ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید

شرایط پیچیده

با این حال، «سیدحسین موسویان» متخصص حوزه امنیت و سیاست هسته‌ای خاورمیانه در دانشگاه پرینستون معتقد است که شانس موفقیت برای مذاکرات وجود دارد، جایی که هر ۲ طرف میز را با نتیجه‌ای که می‌توانند به مردم کشورهایشان عرضه کنند، ترک می‌کنند که می‌تواند شامل پذیرش نظارت‌های هسته‌ای منظم از سوی ایران باشد.

او گفت: طبق درک من، استیو ویتکاف واقعاً می‌خواهد به توافق برسد. او واقعاً خواهان جنگ نیست و همان طرز فکر رئیس‌جمهور ترامپ را دارد. بنابراین، من این شانس را می‌بینم اما واقعیت این است که ایران و آمریکا ۴۵ سال خصومت برای حل و فصل و توافق دارند. شرایط بسیار پیچیده است.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 41
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • NL ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    11 6
    نظام ایران با تولید نکردن بمب دیت امریکا را برای تحریم، براندازی در ایران و حتی جنگ باز گذاشته است
    • SE ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      2 1
      حداقل امریکا باید این پیام را دریافت کند که اگر مذاکرات تحریمها را نابود نکند ساخت سلاح در دستور کار قرار میگیرد
  • NL ۱۵:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    10 2
    ایران قوی
  • جلالی IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    2 4
    سلام، ظاهرا نیویورک تایمز نیز از ایران حق وحساب میگیرد، بیخود نیست که ترامپ روی خبر گزاریهای آمریکا دید خوبی ندارد
    • IR ۰۲:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
      0 0
      ایران ثروتمند !
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    7 4
    مگر زمان حسن روحانی و ظریف ما با امریکایی ها مذاکره مستقیم نکردیم، مگر برجام امضا نشد، مگر ما بهمه تعهمداتمون عمل نکردیم حتی اون نامردها یک امتیاز درست حسابی به ما ندادند و برجام رو پاره کردند که انتظار دارید امریکا این بار مقت و مجانی بیاد مذاکره کنه و به شما امتیاز بده ترامپ فقط دنبال تضعیف ایران و نابودی صنعت هسته ای و موشکی هست این مذاکرات قطعا به شکست می انجامد وراهی جز جنگ که اتقاقا بهترین گزینه برای ایران هست نیست امریکا هیچ غلطی نمیتونه بکنه از نظر نظامی و ایران فقط به خاطر حسن نیت و انداختن توپ به زمین امریکایی ها راضی به مذاکره غیر مستقیم شد
    • IR ۱۷:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      5 5
      عزیزم کاسب تحریمی
    • IR ۱۸:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      2 2
      اتفاقا امتیازات فوق العاده ای به ایران داده بودن که اگر 3-4 سال میگذشت تاثیرات عالی برای اقتصاد ایران داشت و الان ده ها هواپیما و تکنولوژی مدرن داشتیم ... حیف که ترامپ حسود خرابش کرد تا توافق جدید به اسم خودش باشه ... اگر توافق برای ایران خوب نبود که پاره نمیکردن
    • IR ۱۸:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      0 2
      عزیزم تو چی؟ مزدور مواجب بگیر غرب هستی
    • IR ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      2 2
      کاسب تحریم اصلاح طلبان هستند که با بازی تحریم همیشه مردم رو در بیم و امید نگه داشتند. و حضور در قدرت رو برای خودشان تضمین کردند
    • IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      4 4
      برو به اونها که واژه کاسب تحریم یادت دادن بگو شیعه امام حسین از تحریم و جنگ واهمه نداره
    • IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      2 1
      عزیزم کاسب برجامی؟!
    • جلال IR ۲۰:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      2 2
      مرتیکه جنگ طلب، ظاهرا سفره شما تو بساط تحریمه
    • مجتبی IR ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      2 4
      بله شما درست میگید اما با این شرایط که میریم جلو دلار ۲۰۰هزارتومنی وابر تورم در انتظارمونه ماهم کارمندیم بدبخت تر میشیم ،چاره ای نیست ،زیاد حرص گذشته را نخور ،سلطان اقتصاد جهان امریکاست
    • IR ۰۱:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
      0 0
      درپاسخ جواب دهنده تو یا منظور آمریکایا از مزاکره نمی دانی يا اينکه مغرضی هستی آمریکا وقتی می خواهد یک کشور ناهمگون با خودش ساقط کند واز راه مزاکره داشته‌ های آن کشور ازش می گیرد سپس‌ به ِآن‌ حمله‌ میکند وحکومت آن راسرنگون میکند مثل لیبی وعراق
  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    2 1
    ایران هم ازسوی خوارج تهران در فشار است!
  • IR ۱۷:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    6 2
    هر آدم می فهمد مذاکره کردن در شرایط تهدید به جنگ وبمباران و تحریم و خروج یکجانبه ترامپ قاتل از توافق بین المللی هسته ای حماقت و خیانت است‌. اولین قدم برای بازگشت به مذاکرات بازگشت ترامپ قاتل به قرارداد بین المللی هسته ای است که از آن خارج شده.
    • IR ۱۹:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      0 2
      👌👌👌
    • پرویز IR ۱۹:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
      2 4
      خوب مذاکره نکنید مگه چی میشه نهایتش جنگ میشه بر می گردیم به 100 سال قبل .
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    1 1
    نامعتبر ترین رسانه همین نیویورک تایمز هست هیچ گزارش درستی نداره
  • IR ۱۸:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    1 0
    مشرق فهم و درک ملت ایران را در حد همین 10 /20 نفر کاربرانت میبینی ؟؟؟!!!
  • ناشناس IR ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    4 2
    مردم ایران شجاع هستند. در مقابل آمریکا ایستاده اند. وعده صادق 3 اجرا شود.
  • ناشناس NL ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    1 2
    مذاکره که حیثت یک کشور را زیر سوال ببرد مذاکره نیست آمریکا می خواهد انرژی هسته‌ای نباشد .
  • علی IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    3 2
    مذاکره جز ذلت هیچی دستاوردی ندارد با یک تهدید توخالی ترامپ دست پاچه شدید حتی حرف های رهبری را هم نادیده گرفتید
  • IR ۱۹:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    2 2
    آمریکا قصد جنگ ندارد چون میداند ما توان نظامی داریم قصد جنگ خواهد داشت زمانی که در مذاکرات موفق شود توان نظامی ما را نابود کند! همیشه این کار را انجام داده این طور نیست؟!
  • الف IR ۱۹:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    0 3
    جنگی در کار نیست اگر هم اتفاق بیافتد حماقت آمریکا است ایران ویران میشود ولی آمریکا هم چیزی به دست نمی اورد.
  • IR ۱۹:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    1 1
    میدان مذاکره اینبار تغییر یافته است. در آنزمان آمریکا بدنبال براندازی در سوریه بود تا آن کشور را مصادره کند و ایران رابیرون براند.
  • مجتبی US ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    3 1
    ایران باید قوی باشد. به هیچ وجه اجازه ندید ضعیفتان کنند. خلع سلاح یعنی نابودی ایران، چیزیکه اسراییل میخواد!
  • محسن IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    0 1
    تنها با داشتن کلاهک اتمی برای موشک‌های قاره پیمای هایپرسونیک منطقه صلح و آرامش را خواهد دید و ترامپ به ایران احترام می گذارند.
  • محمد جعفر IR ۱۹:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    1 2
    با سلام اینها همه اش کشکه مرگ یکبار شیون یکبار نگذارید باج خواهی کنند با ملت صادق باشید
  • رضا IR ۱۹:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    0 2
    جانم ایران جانم رهبری
  • پشمک میرزا IR ۲۰:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    0 0
    کشور دوست و برادر و داداشی امریکا
  • پژمان احمدی IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    2 0
    الان ما تحت فشاریم یا ترامپ ؟
  • IR ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    0 2
    فعلا که ترامپ یک حرف خیلی زشتی زده راجب کسانی که میخوان بیان با او مذاکره کنن
  • مجید IR ۲۰:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    2 0
    آمریکا اگر زرنگ باشد حالا که ایران را پای میز کشانده توافقی انجام دهد برگ برنده بین‌الملی کسب کرده
  • IR ۲۰:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    1 1
    اگر جرات داری بیا
  • محسن IR ۲۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    2 0
    فعلا که ما بیشتر زیر فشاریم. باز دوباره بازی کثیف رسانه‌ها شروع شد.
  • ارش IR ۲۱:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    0 2
    شیطان‌بزرگ‌وازنابش‌‌هیچ‌علطی‌نمیتوانند‌بکنند‌‌وزمان‌تولید‌بمب‌هسته‌ای‌فرارسیده‌است
  • مراد IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    0 0
    کشوری که در روز ساعتها قطعی اب و برق دارد و از تامین حداقل معیشت مردم خود مانند آیا غیر از مذاکره راه دیگری هم دارد ؟
  • IR ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
    0 0
    هیچی نمیشه مثل بازی دربی صفر صفر اونا یه چیزهای بلغور میکنن ما هم وقت می خواهیم واسه فکرکردن بعدش قبول نمیکنیم اونا تهدید میکنن ایران از ترامپ دیوانه تر
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
    0 0
    ایران در موقعیت بسیار بهتری از زمان مذاکرات برجام است. ترامپ باید خوش‌حال باشد که ب برجام برگردد. تهران اگر موفق تر عمل نکند گزینه رویارویی برایش موجه است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس