به گزارش مشرق به نقل از مهر، روز گذشته یک مقام قضایی در دادسرای تهران حکم پلمپ اتحادیه سراسری کانونهای وکلا را به دلیل فعالیت غیر قانونی صادر کرد. قرار بود این حکم صبح امروز اجرا شود ولی پلیس هنوز اقدامی برای اجرای حکم انجام نداده است.
در متن حکم قضایی آمده است: نظر به بررسیهای صورت گرفته در مراجع ذیصلاح وزارت کشور، اداره ثبت شرکتهای تهران، سازمان امور مالیاتی تهران و با توجه به قوانین دادرسی وقانون تشدید مجازاتاختلاس و ارتشاء و کلاهبرداری پس از صورت جلسه از اثباب و اثاثیه داخل دفتر مرکزی نسبت به ادامه فعالیت اتحادیه سراسری کانونهای وکلاجلوگیری انجام شود.
اواخر سال گذشته آزمون وکالت توسط کانون وکلای مرکز برگزار شد کهبا اما و اگرهایی همراه بودبه طوریکه برخی داوطلبان در مقابل ساختمان کانونبارها تجمع کردند. معترضان مدعی بودند کهمطابق ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب 1376، کانونهای وکلای دادگستری سراسر کشور مکلفند حداقل در سال یک مرتبه آزمون جذب کارآموزان وکالت برگزار کنند که تا پیش از تصویب این قانون، کانونهای وکلا تکلیفی بر جذب کارآموز نداشتند و به صلاحدید خود، اقدام به جذب کارآموز می کردند.
این در حالی است که در ماده 28 آیین نامه لایحه قانون استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال 34 آمده است "هر ساله پروانه کارآموزی وکالت به تعداد لازم داده میشود و به علاوه به نسبت 10 درصد وکلای پایه دار هر کانون پروانه کار آموزی داده می شود". اما در این میان کانونهای وکلا به درستی این ماده قانونی را اجرانکرده و مدعی بودند کهاین ماده بعد از تصویب قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت در سال 76 نسخ شده است.
جعل عنوان ریاست توسط رئیس کانون وکلا
در جریان اعتراضات عمر هیئت رئیسه کانون به پایان رسیده و هیئت مدیره جدید مسئولیت کانون را به دست می گیرند. در اولین اقدام گودرز افتخار جهرمی رئیس جدید کانون وکلای مرکز در تاریخ 5 فروردین ماه سال 91 طی نامه ای به ریاست شعبه 25 دادگاه کیفری تهران می نویسد اقامتگاه شاکیان در محدوده کانون وکلای مرکز تلقی نشده و این شکایت فاقد وجهه قانونی است.
معترضان و شاکیان کانون وکلای مرکز با ارائه سندی اعلام می کنند که رئیس جدید کانون وکلای مرکز جعل عنوان کرده و دادگاه را فریب داده است. در این سند عنوان شده است که افتخار جهرمی در تاریخ 12 اردیبهشت ماه 91 رئیس کانون شده در حالی که وی در تاریخ 5 فروردین زمانی که رئیس نبوده با جعل عنوان ریاست به دادگاه نامه نوشته است!
سکوت کانون وکلا در مقابل نامه دادستان کل کشور
در ادامه شاکیان پروندهبه دنبال به نتیجه نرسیدن، شکایت خود را در تاریخ 28 تیرماه 91 نزد دادستان کل کشور حجت الاسلام محسنی اژه ای بردند. وی هم به رئیس کانون وکلای مرکز نامه ای نوشته و ازوی خواست تا پاسخ نامه معترضان را بدهد. ولی پاسخی از سوی کانون ارائه نشد.همچنیندر مورخ 4 شهریورماه 91 ،دفتر دادستان دوباره به کانون وکلای مرکز نامه نوشت که پاسخ چه شد؟
در نهایت پیگیریهای معترضان موجب شد تا بالاخره از سوی دادستانی حکم پلمپ اتحادیه سراسری کانونهای وکلا صادر شود.