به گزارش مشرق به نقل از فارس، حسین اللهکرم، استاد دانشگاه آزاد در نشست بررسی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شده بود، در مورد دولتهای رانتیر، گفت: دولتهای رانتیر دولتهایی هستند که بدون کار پول به دست میآورند.
اللهکرم با بیان اینکه ایران و کشورهای نفتی از دولتهای رانتیر برخوردار هستند، اظهار داشت: وقتی پول از درآمدهای نفتی وارد کشور شد، به کمک دولت میآیند. در نتیجه دولت یا از مردم مالیات نمیگیرد یا درآمدهای مالیاتی این دولتها کم است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تضعیف جامعه مدنی از نتایج دولت رانتیر است، تصریح کرد: در دولتهای رانتیر مردم دیگر به تعیین شهردار، رئیس جمهور و ... توجهی ندارند و نسبت به امور جامعه بیتفاوت میشوند.
وی با بیان اینکه پاشنه آشیل آمریکا پول چاپ کردن است، گفت: در برههای از زمان گفتند برای دفاع از بلوک غرب باید پول بدهید تا بتوانید از پایگاههای مختلف در کشورهای دیگر حمایت کنیم.
اللهکرم با بیان اینکه در این برهه آمریکا برای رفع نیازهای مالی، سیاست پول چاپ کردن را در دستور کار قرار داد، تصریح کرد: آمریکا در آن برهه گفت ما بر حسب نیاز پول چاپ میکنیم.
وی افزود: بر اساس سیاستهای اتخاذ شده از سوی دولت آمریکا اتفاقات یونان، لندن، اسپانیا و کشورهای اروپایی در آمریکا رخ میدهد و چاپ پول در سیاستهای داخلی آمریکا به جنبشهای اجتماعی مردم دامن میزند.
این استاد دانشگاه در مورد چالش دوم پیش روی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز گفت: کارخانههای آمریکا به سمت تامین تسلیحات پیش رفته است و به دلیل آنکه سود زیادی از فروش تسلیحات به دست میآوردند باعث شد که برخی نیازهای داخلی را به چین بسپارند؛ از این رو رامنی میگوید باید جلوی تولیدات چینی را بگیریم.
اللهکرم در مورد اولویتهای استراتژیکی آمریکا در سال 2012 تصریح کرد: آمریکا در سال 2012 استراتژی خود را ابتدا در برخورد با چین قرار دادند و ایران در جایگاه دوم قرار دارد.
این استاد دانشگاه به افزایش دو برابری قیمت بنزین در دوره ریاست جمهوری اوباما اشاره کرد و اظهار داشت: اوباما برای پاسخ به افزایش دو برابری قیمت بنزین میگوید در دوران بوش وضعیتی که اقتصاد سرمایهداری به وجود آورد، باعث چنین وضعیت اقتصادی در آمریکا شده است.
اللهکرم در مورد دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفت: هر دو کاندید انتخابات ریاست جمهوری نمیتوانند سیاست داخلی و اقتصادی مناسبی که منجر به کاهش رشد جنبشهای اجتماعی شود، ارائه دهند. در نتیجه آمریکاییها چارهای ندارند جز آنکه به بحثهای سیاست خارجی دامن بزنند.
وی با بیان اینکه کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا سعی دارند موضوعات روسیه، چین و خاورمیانه را برجسته کنند، اظهار داشت: آنها نمیتوانند در روسیه بزرگ نماییهای زیادی انجام دهند؛ از این رو میخواهند چین را تحت فشار قرار دهند ولی حاضر به ارائه راهکار نیستند زیرا برای آنها هزینهبر خواهد بود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اوباما به دنبال آن است که موضوعات القاعده را بزرگنمایی کند، گفت: در مقابل اوباما، میت رامنی سعی دارد موضوعات ایران را بزرگ نمایی کند و برای رامنی همه ظرفیتهای ایران به عنوان خط قرمز است.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه در حال حاضر در دقیقه 90 انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستیم، گفت: نیویورک تایمز در آخرین روزهای منتهی به انتخابات گرچه میدانست دو طرف ایران و آمریکا مذاکره با یکدیگر را تکذیب میکنند ولی این مطلب را نوشت تا از آن به نفع آمریکا بهره ببرد که این نشان از تاثیر رسانه در انتخابات این کشور دارد.
*آمریکا از خلیجفارس خارج خواهد شد
وی درباره وضعیت کنونی آمریکا، اظهار داشت: در حال حاضر آمریکا بعد از شکست عراق و افغانستان به دوران خود پس از جنگ ویتنام بازگشته و به طور حتم از خلیج فارس خارج خواهد شد ولی متاسفانه برای برخی از مسئولین ما این تغییر استراتژی امنیت ملی آمریکا مشخص نشده است.
اللهکرم ادامه داد: آمریکا در حال عقبروی از منطقه است و در این وضعیت ایران، نباید به دنبال مذاکره باشد چرا که مذاکره موجب تامین منافع برای آمریکایی که به آخر خط رسیده، خواهد شد.
*اوباما در کوتاه مدت و رامنی در بلند مدت مفیدند
به گفته وی اگر اوباما رئیس جمهور آتی آمریکا شود، در کوتاه مدت به نفع ایران خواهد بود زیرا ایران را تهدید نظامی نمیکند و تحریمهایی نیز که اعمال میشود، بلند مدت است و ایران با دور زدن آنها خیلی از تحریمها را خنثی میکند. ولی رامنی در بلند مدت کمتر ضربه به ایران میزند چرا که سیاست داخلیاش دامن زدن به رشد جنبشهای اجتماعی است.
*تحلیل جریانات سیاسی کشور پیرامون رئیسجمهور آینده آمریکا
این کارشناس مسائل بینالملل درباره تحلیل جریانات سیاسی کشور پیرامون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: اصلاح طلبان میانهرو از پیروزی اوباما خوشحال میشوند؛ اینها معتقدند که گرانیها در داخل باعث نارضایتی مردم از اصولگرایان میشود و مردم همچون دوم خرداد 76 به یک اصلاحطلب رای میدهند.
اللهکرم ادامه داد: ولی اصلاح طلبان تندرو دنبال رامنی هستند چرا که معتقدند تا تابستان آنیده آمریکا با همکاری رژیمصهیونیستی برای مقابله با برنامه هستهای کشورمان، به ایران حمله خواهند کرد، بنابراین اغتشاشات ناشی از آن مطلوب آنهاست.
وی در ادامه به یکی از اظهار نظرهای سعید حجاریان اشاره کرد و گفت: این اصلاح طلبان در زمان حمله آمریکا به عراق، میگفتند امام حسین (ع) آمریکا را دعوت به عراق کرد وانشاءالله امام رضا (ع) آنها را دعوت به ایران خواهد کرد.
الله کرم درباره موضع اصولگرایان نیز اظهارداشت: اصولگرایان معتقدند که اوباما نمیتواند جنگ علیه ایران به راه بیندازد و اگر تحریم نیز بکند قادریم آن را دور بزنیم. بنابراین اوباما در کوتاه مدت و رامنی در بلند مدت برای کشور ما مفید هستند.