کد خبر 167465
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۹

خشک کردن سبزی و میوه ها نه تنها یک هنر بلکه بسیار سرگرم کننده نیز هستند و همچنین شما می توانید برای مدت بیشتری از میوه ها استفاده کنید.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، نکات متفاوتی وجود دارد که باید به کمک آن ها میوه ها و سبزی ها را خشک کنید. با رعایت این نکات و همچنین استفاده از ترفندها بهترین میوه خشک را تهیه کنید:

*اگر قصد داريد ميوه يا سبزيجات را خشك كنيد، حتما ميوه و سبزيجات رسيده و سالم را انتخاب كنيد. جالب است بدانيد سبزيجاتي كه به محض چيده شدن در صبح زود يا اول شب، فورا خشك مي شوند، طعم و بوي بهتري دارند.

*سیب، زردآلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خرمالو از جمله میوه هایی هستند که می توانید برای خشک کردن آن ها را انتخاب کنید.

*در صورتي كه سبزيجاتي كه انتخاب مي كنيد كاملا رسيده نباشند، بعد از خشك شدن رنگ و طعم خوبي نخواهند داشت. البته سبزيجات خيلي رسيده هم بعد از خشك شدن سفت مي شوند و نمي توان آنها را مصرف كرد.

*براي خشك كردن سبزيجات ابتدا آنها را در تشتي از آب سرد غوطه ور كنيد. آب سرد به حفظ تازگي سبزيجات كمك مي كند. هر بار سبزيجات خيسانده شده را از روي آب جمع آوري كرده و گل و لاي ته نشين شده را دور بريزيد.



*اين كار را براي 3 تا 4 مرتبه انجام دهيد تا آب سبزيجات كاملا تميز شود. بعد آنها را آب بكشيد. فراموش نكنيد نبايد سبزيجات براي مدت طولاني در آب خيسانده شوند زيرا به راحتي املاح و ويتامين هاي خود را از دست مي دهند.

*بعد از شستن اجازه بدهيد سبزيجات خشك شوند. برحسب نوع آنها، برش لازم را بدهيد. حتما قسمت هاي كال، كپك زده يا فيبردار سبزيجات را حين برش زدن جدا كنيد چون مي توانند عاملي براي رشد باكتري ها باشند.

*متأسفانه سبزيجات و میوه ها حاوي نوعي از تركيبات ارگانيك هستند كه به آن آنزيم مي گويند و به همين دليل خيلي سريع كپك مي زنند. به همين دليل است كه سبزيجات تازه سريع تر از ميوه ها خراب مي شوند.

*تنها راه براي متوقف كردن فعاليت اين آنزيم ها جوشاندن چند دقيقه اي سبزيجات در آب جوش يا بخار آب قبل از خشك كردن است. به اين طريق بسياري از باكتري ها و كپك ها از بين مي روند و در ضمن سبزيجات سريع تر خشك شده و رنگ و طعم آنها بهتر حفظ مي شود.

*نكته ديگري كه بايد در ذهن داشته باشيد اينكه هر چه سبزيجات به قطعات ريزتري خرد شوند، سريع تر خشك مي شوند.



*به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.

*میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.

میوه های خشک بخوریم یا تازه؟

علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشك شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است كه حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.

البته میوه‌های خشك شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند كوهنوردی كه امكان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد، سودمند هستند.

پزشكان توصیه می‌كنند كه در صورت امكان حداقل روزی 2 لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی كه این امكان وجود نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشك شده، تقریبا با یك لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زرد‌آلوی تازه از 86 درصد آب و 104 كالری انرژی تشكیل شده است. اما نیم لیوان زرد‌آلوی خشك شده 76 درصد آب و 212 كالری انرژی دارد.

با توجه به افزایش كالری میوه‌های خشك شده، در صورتی كه از رژیم لاغری پیروی می‌كنید، مصرف زیاد آنها توصیه نمی‌شود. پزشكان خاطر نشان می‌كنند كه میوه‌های خشك باید در كنار میوه‌های تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمی‌توان میوه خشك را جایگزین میوه تازه كرد. لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس