یک‌ سال پس از طوفان الاقصی/ اسرائیل همچنان از مقاومت ضربه می‌خورد

با گذشت یک سال از جنگ غزه و عملیات حماس در روز هفتم اکتبر با «طوفان الاقصی»، گزارش‌ها حاکی از آن است که برخلاف ادعاهای رژیم صهیونیستی، حماس همچنان قدرت و توان عملیاتی خود را حفظ کرده است.

به گزارش مشرق، با وجود گذشت یک سال کامل از جنگی که پس از عملیات «طوفان الاقصی» توسط نیروهای حماس در جنوب اراضی اشغالی آغاز شد، اما همچنان رژیم صهیونیستی بر خلاف ادعاهای بی‌پایه خود، از شکست حماس فرسنگ‌ها فاصله دارد.

این نتیجه‌گیری از گزارش مفصلی است که همراه با آمار و ارقام توسط سایت «acleddata» و به قلم امینه محفار و ناصر خضور، دو خاورمیانه‌شناس، منتشر شده است.

این دو کارشناس در ۶ اکتبر ۲۰۲۴ نوشتند، درست است که «پس از یک سال جنگ، حماس از نظر نظامی ضعیف شده، اما اسرائیل همچنان از نابودی آن فاصله دارد. با گذشت یک سال از آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه، پس از حمله مرگبار حماس به اراضی اشغالی در ۷ اکتبر، وعده بنیامین نتانیاهو مبنی بر پیروزی کامل و نابودی حماس به‌عنوان تهدیدی برای اسرائیل، محقق نشده است.»

بر اساس یافته‌های این گزارش «در حالی که مقامات صهیونیست ادعا می‌کنند حماس دیگر به‌عنوان یک نیروی نظامی در غزه وجود ندارد، داده‌ها نشان می‌دهند که حماس همچنان برخی از توانایی‌های عملیاتی خود را حفظ کرده و به تقابل با اسرائیل در سراسر نوار غزه ادامه می‌دهد. در عین حال، حماس فعالیت‌های نظامی خود را در کرانه باختری نیز افزایش داده است. با توجه به تمرکز اخیر ارتش اسرائیل بر مقابله با حزب‌الله در شمال و عدم وجود چشم‌انداز آتش‌بس در غزه، حماس همچنان یک بازیگر مهم در فلسطین باقی مانده است، اگرچه توانایی‌های نظامی‌اش کاهش یافته و خسارات انسانی زیادی به فلسطینیان در غزه وارد شده است.»

این دو پژوهشگر با استناد به آمار یادآور می‌شوند که جنبش حماس «همچنان تقریباً نیمی از نیروهای خود را حفظ کرده است. اسرائیل ادعا می‌کند که ۱۷ هزار نیروی مسلح را از میان ۲۵ تا ۳۰ هزار نیروی حماس کشته است، اما گزارش‌های دقیق‌تر نشان می‌دهد که فقط حدود ۸۵۰۰ نفر از این نیروها کشته شده‌اند.»

آن‌ها همچنین اشاره می‌کنند که این رقم شامل نیروهای مسلح دیگر گروه‌های مقاومت و شاید اعضای غیرنظامی حماس نیز می‌شود.

این گزارش اعلام می‌کند که علی‌رغم ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر انحلال اکثر گردان‌های ۲۴ گانه حماس و همچنین کشته شدن ده‌ها تن از فرماندهان اصلی آن، «حماس توانسته است صفوف خود را بازسازی کند. این موضوع ارتش اسرائیل را مجبور کرده است تا حملات زمینی کوچک‌تری را برای جلوگیری از بازگشت کامل حماس به میدان انجام دهد. درگیری‌های مسلحانه در این مناطق با شدت‌های متفاوت ادامه یافته است.»

این دو پژوهشگر در این خصوص ذکر می‌کنند که «نیروهای زمینی اسرائیل بین ماه‌های فوریه و سپتامبر حداقل پنج حمله کوچک به محله زیتون در شهر غزه در شمال محور نتساریم انجام دادند، جایی که ارتش اسرائیل پایگاه‌ها و مراکز فرماندهی خود را ایجاد کرده بود. همچنین در رفح، پس از آنکه ارتش اسرائیل در ۱۲ سپتامبر اعلام کرد که تیپ رفح حماس را نابود کرده و کنترل را به دست گرفته است، حماس فعالیت‌های خود را در شرق رفح از سر گرفت.»

آن‌ها افزودند که نیروهای حماس به‌طور فزاینده‌ای به تاکتیک‌های جنگ چریکی روی آورده و با مواد منفجره کمین‌هایی برای نیروهای صهیونیستی ایجاد کرده‌اند.

این دو پژوهشگر اشاره می‌کنند که جنبش حماس در تلاش است تا شانس بقای خود را افزایش دهد. این موضوع توسط روزنامه واشنگتن پست و با استناد به منابعی که از داخل این جنبش هستند، به‌طور مفصل‌تری پوشش داده شده است.

این روزنامه از یکی از منابع نقل می‌کند که یحیی السنوار، رهبر حماس، «حتی پیش از آغاز درگیری، تلاش کرد تا حماس را قادر سازد تسلیحات و مواد منفجره خود را تولید کند و عملیات پیچیده‌ای را با شرکت هزاران نفر و با حفظ محرمانگی کامل انجام دهد.»

این روزنامه گزارش داده است که «تحقیقات بعدی نشان داد که حماس، علی‌رغم سال‌ها انزوا، توانسته است به زرادخانه‌ای شگفت‌انگیز از موشک‌ها، مواد منفجره و سلاح‌های سبک دست یابد و همزمان شبکه‌های مالی و دفاعی ایجاد کند که به این گروه اجازه داده است ماه‌ها در برابر یکی از قدرتمندترین ارتش‌های جهان مقاومت کند.»

«واشنگتن پست» اشاره کرده است که تونل‌ها در نوار غزه «بزرگ‌ترین غافلگیری برای ارتش اسرائیل بوده است.» این روزنامه از قول یک افسر صهیونیستی نقل کرده است که «آن‌ها از طریق پناهگاه‌هایی که در عمق ۱۰ متری زیر خیابان‌های غزه قرار داشت، راه خود را باز کردند و تونل‌های جدیدی را در عمق حدود ۴۰ متری کشف کردند.»

یک مقام سابق آمریکایی در حوزه مبارزه با تروریسم که از تونل‌های غزه بازدید کرده بود، به واشنگتن پست گفته است: «چشمان آن‌ها متورم شده بود. آن‌ها هیچ تصوری از این هزارتو نداشتند. آیا می‌توانید ۱۵۰ کیلومتر تونل را تصور کنید؟ واقعیت چندین برابر بزرگ‌تر بود.»

واشنگتن پست همچنین گزارش داده است که سیستم «تونل‌های گروه فلسطینی» ظاهراً تا حدود ۵۰۰ کیلومتر امتداد دارد که بیشتر از متروی نیویورک است و تقریباً به‌اندازه فاصله تل‌آویو تا جنوب ترکیه است.

سرلشکر دان گولدفوس، فرمانده تیپ ۹۸ صهیونیستی درباره تونل‌های حماس گفته است: «این یک شبکه بزرگ یکپارچه است که شما می‌توانید از تقاطع اریز (در شمال اراضی اشغالی) وارد شوید و از رفح (در مرز مصر) خارج شوید. همه چیز آنجا به همه چیز دیگر متصل است.»

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
    0 0
    مقاومت زنده اسرائیل در باتلاق

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس