سرویس جهان مشرق - «محمود بصل» سخنگوی رسمی سازمان دفاع مدنی غزه اعلام کرد: این در حالی است که قایق های جنگی رژیم صهیونیستی مناطق ساحلی دیرالبلح در مرکز غزه را زیر آتش گرفتند.
منابع محلی از بیرون کشیدن پیکرهای ۶ شهید از منزلی در محله شیخ رضوان در غزه خبر دادند که از سوی ارتش رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفته بود.
همزمان شهرداری دیرالبلح در غزه در بیانیه ای اعلام کرد: زبالهها در خیابان، مراکز اسکان و نزدیکی مراکز آب آشامدینی انباشته شدهاند.
در این بیانیه آمده است: آب آشامیدنی به شدت کمیاب است و حشرات و خزندگان و پشه ها و بیماری های واگیر بیداد می کنند.
از سوی دیگر حماس در بیانیه ای اعلام کرد: ورود کامیونها امدادرسانی و کمکها پس از ورود به غزه از طریق گذرگاه بیت حانون در صبح امروز را با اهتمام زیادی دنبال می کنیم.
در این بیانیه آمده است: ما و ملتمان از همه طرف هایی که به مردم ما در غزه کمک می کنند، قدردانی می کنیم و ضمن تمجید از طرفهایی که حامی این کمکها هستند خواستار هدف قرار نگرفتن این کمک ها از سوی اشغالگران هستیم.
سازمان بهداشت جهانی طی پیامی در ایکس(توئیتر سابق) اعلام کرد که ۴۴۳ حمله رژیم اشغالگر به تاسیسات بهداشتی و کارکنان حوزه بهداشت را از زمان شروع جنگ غزه، مستند و ثبت کرده است.
این نهاد بین المللی، همچنین از کشته شدن ۷۲۳ نفر و زخمی شدن ۹۲۴ نفر در حملات رژیم صهیونیستی به تاسیسات بهداشتی خبر داد.
براساس این گزارش، در نتیجه حملات رژیم اشغالگر به غزه، ۱۰۱ مرکز درمانی و ۱۰۶ آمبولانس از بین رفته اند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که ابعاد خسارت های وارده به برخی از تاسیسات بهداشتی و درمانی غزه مثل بیمارستان «ناصر» در خانیونس، هنوز کاملا برای این سازمان روشن نیست.
ارتش رژیم اشغالگر در ماه فوریه، بیمارستان ناصر را محاصره و به آن حمله کرد که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از بیماران و کادر درمان این بیمارستان و ویرانی بخش هایی از این مرکز درمانی شد.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، حداقل ۳۰۰ کودک و بیمار کشته شده در حمله صهیونیست ها، در گورهای دسته جمعی کنده شده توسط امدادگران، در بیمارستان ناصر دفن شده اند.
تحولات سرزمین های اشغالی - دویست و هفتمین روز جنگ در غزه
نظام سلامت در غزه به کلی فرسوده شده و فروپاشیده است / نرخ فقر در غزه به بیش از ۹۰ درصد رسیده است
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته ۴ کشتار و جنایت دیگر را در ای باریکه مرتکب شده است. این وزارتخانه افزود در این حملات ۳۳ فلسطینی به شهادت رسیده و ۵۷ نفر هم زخمی شدند. شمار شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر گذشته تا این لحظه به ۳۴۵۶۸ نفر و شمار مجروحان نیز به ۷۷۷۶۵ نفر رسیده است.
دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که همزمان با شرایط فاجعه بار غزه در سایه جنگ، نرخ فقر در این باریکه به بیش از ۹۰ درصد رسیده است. دفتر مذکور طی بیانیهای اعلام کرد که ۹۵ درصد از مراکز و تاسیسات اقتصادی در نوار غزه به سبب بمبارانها و حملات ارتش رژیم صهیونیستی به کلی تعطیل شدهاند. این بیانیه میافزاید که این وضعیت فاجعه بار نتیجه ۱۸ سال محاصره ظالمانه توسط رژیم صهیونیستی است.
مدیر بخش کودکان بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه تاکید کرد که نظام سلامت در این باریکه به کلی فرسوده شده و فروپاشیده است و اکنون شرایط بسیار سخت و دشواری برقرار است. دکتر حسام ابو صفیه اظهار داشت که علی رغم درخواستهای فراوان، کودکان زیادی را در نوار غزه به سبب سوء تغذیه از دست دادیم.
دکتر ابو صفیه تصریح کرد که شمال نوار غزه کاملا محاصره است و هیچگونه تجهیزات پزشکی در آنجا یافت نمیشود. وی گفت لازم است فورا مقایر کافی سوخت برای همه بیمارستانها ارسال شود و اجازه داده شود که تجهیزات لازم و کادر پزشکی به این منطقه اعزام شود.
بلینکن: بدون توافق آتشبس در غزه، دستیابی به راه حل در شمال با حزب الله غیرممکن خواهد بود/ کلمبیا روابط خود با اسرائیل را قطع می کند/ ترکیه به پروند شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در لاهه میپیوندد
۵۰ سازمان و نهاد فعال در زمینه امور بشردوستانه در نامهای به جو بایدن نسبت به احتمال حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب نوار غزه هشدار دادند. این سازمانها هشدار دادند که ممکن است حمله به رفح به فروپاشی توزیع کمکهای بشردوستانه در نوار غزه منجر شود.
روزنامه واشنگتن پست اعلام کرد که دانشگاه براون در ایالت «رود آیلند» آمریکا با دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین به توافق رسیده است که در مورد توقف سرمایهگذاری در فلسطین اشغالی رایگیری کند.
شبکه سی ان ان نیز خبر داد که دانشجویان در بیانیهای اعلام کردند که امروز به تحصن خود پایان خواهند داد. آنها این توافق را یک پیروزی «بی سابقه» و رأیگیری را «یک امتیاز بزرگ» توصیف کردند. طبق این توافق، دانشگاه قرار است در ماه اکتبر توقف سرمایهگذاری در شرکتهای اسرائیلی حامی دانشگاه را به رأی بگذارد.
هاله غریط سخنگوی عربزبان سابق وزارت امور خارجه آمریکا در گفتگو با واشنگتن پست تاکید کرد: احساس میکردم کمکهای تسلیحاتی مستمر آمریکا به اسرائیل وقوع فاجعهای انسانی در غزه را ممکن میسازد و موجب خشم بیشتر جهان عرب نسبت به آمریکا خواهد شد. غریط اظهار داشت که دیپلماتهای وزارت امور خارجه آمریکا از بیان دیدگاههایی که در تضاد با سیاست رسمی باشد، ترس دارند.
وی افزود: روزانه تصاویر کودکان کشته شده در غزه را که در جهان عرب منتشر میشد، میدیدم، چگونه این تصاویر به عنوان یک انسان، یک مادر به شما نمیرسد؟ و بسیار دردناک است که این کودکان با بمبهای ما کشته شدهاند!
هاله غریط بیان کرد که ویرانگرتر و دردناکتر این است که هرچند میدانیم این کودکان با بمبهای ما کشته شدند، اما باز به ارسال سلاحهای بیشتر برای "اسرائیل" ادامه میدهیم. وی گفت: بیان ترس و نگرانی نسبت به این سیاست در داخل وزارت خارجه آمریکا کار آسانی نبود.
ترکیه در نظر دارد به پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در دیوان دادگستری بینالمللی در لاهه به خاطر جنگ و نسلکشی علیه غزه بپیوندد.
رویترز اعلام کرد که رئیس جمهور کلمبیا گفته کشورش فردا پنجشنبه روابط دیپلماتیک خود را با رژیم صهیونیستی به خاطر جنگ علیه غزه قطع خواهد کرد. گوستاو پترو تاکید کرد که دوران نسلکشی و نابودی کامل یک ملت در برابر چشمان ما نمیتواند تکرار شود و ما روابط خود را با اسرائیل قطع خواهیم کرد.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به مسئولان اسرائیلی اعلام کرده بدون توافق آتشبس در غزه، دستیابی به راه حل در شمال با حزب الله غیرممکن خواهد بود.
تحولات میدانی جنگ در غزه
ارتش رژیم صهیونیستی رسما بازگشایی گذرگاه بیت حانون در شمال نوار غزه را اعلام کرد. از آغاز جنگ در غزه در هفتم اکتبر گذشته برای اولین بار است که این گذرگاه بازگشایی میشود.
گروهانهای قدس اعلام کرد نیروها و ادوات جنگی اشغالگران اسرائیلی را در منطقه شیخ عجلین در جنوب غرب شهر غزه هدف حمله خمپارهای قرار داده است.
حملات حزب الله لبنان به سرزمین های اشغالی
ارتش رژیم صهیونیستی مناطق شرقی رفح در جنوب نوار غزه را هدف حملات سنگین هوایی و توپخانهای قرار داد.
گردانهای قسام اعلام کرد نیروها و ادوات جنگی اشغالگران اسرائیلی را در کیبوتس حولیت در مجاورت نوار غزه با موشکهای کوتاه برد رجوم هدف قرار داده است.
نیروهای مقاومت اعلام کردند که نیروهای اشغالگر اسرائیلی را در محور نتساریم در جنوب شهر غزه با خمپارههای کالیبر سنگین هدف قرار داده اند.
حملات نیروهای مقاومت فلسطین به ارتش رژیم صهیونیستی
مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد هدفی مهم را در بلندیهای اشغالی جولان هدف حمله پهپادی قرار داده است. مقاومت اسلامی عراق تاکید کرد که این حمله در راستای مقابله با دشمن صهیونیستی و حمایت از مردم غزه و پاسخ به جنایات اشغالگران صهیونیست علیه غیرنظامیان فلسطینی به ویژه زنان، کودکان و افراد سالخورده انجام گرفته است.
لاپید: دولتی که اعضای تندرو داشته باشد، حق بقا و ماندن ندارد
روزنامه هاآرتص در یادداشتی تحت عنوان "توافق مبادله اسرا همین الان" بن گویر و اسموتریچ را به خاطر مخالفت با توافق مبادله اسرا و تهدید به خروج از دولت، به شدت مورد حمله و انتقاد قرار داده است. این روزنامه اشاره کرد که این اوج ارزشهای تحریف شده راستگرایان افراطی است که جنگ ابدی و شهرکسازی در غزه را بر جان اسرای اسرائیلی ترجیح میدهند.
هاآرتص از بنی گانتز و گادی آیزنکوت دو عضو کابینه جنگ که موافق مبادله اسرا هستند، خواسته نتانیاهو را برای پذیرش این توافق تحت فشار قرار دهند. روزنامه هاآرتص بیان کرد که گانتز و آیزنکوت باید تهدید به خروج از کابینه جنگ کنند هرچند که این جنگ بدون آنها هم ادامه خواهد داشت و این یعنی اینکه نتانیاهو و نزدیکانش اسرای اسرائیلی را به حال خود رها کردند.
وزیر شهرکسازی رژیم اشغالگر در گفتگو با رادیو ارتش این رژیم بیان کرد: دولتی که همه چیز را فدای آزادی ۲۲ یا ۳۳ "گروگان" کند، شایسته ماندن و بقا نیست. یائیر لاپید رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات وزیر شهرکسازی این رژیم که گفته بود "دولتی که بخاطر ۲۲ یا ۳۳ اسیر اسرائیلی همه چیز را فدا کند، ارزش ماندن ندارد"، گفت: دولتی که ۲۲ یا ۳۳ عضو تندرو داشته باشد، حق بقا و ماندن ندارد.
هاآرتص: جوانان اسرائیلی امید خود را از دست دادهاند، این خانه در آستانه سقوط و فرو ریختن است
روزنامه عبری زبان هاآرتص در مقالهای تحت عنوان "جوانان اسرائیل در حال رفتن هستند" نوشت: جوانان اسرائیلی امید خود را از دست دادهاند، این خانه در آستانه سقوط و فرو ریختن است، این فاجعهای ناگهانی نیست، بلکه یک فرایند است، اسرائیل دیگر امن نیست، آنها اعتماد به نهادهای دولتی را از دست دادند.
سرکوب تظاهرات حامیان فلسطین درکشورهای غربی
جوانان اسرائیلی در حال ترک این سرزمین هستند، زیرا امید خود را از دست دادهاند. پس از انجام خدمت نظامی در تشکیلات ذخیره ارتش و قبل از فراخوانی دوباره به آن، امروز به خاطر از دست دادن امید، به هر مکانی میروند، رهبری وجود ندارد که به آنها وعده آینده خوبی را بدهد و جنگ نیز تا مدتهای طولانی ادامه خواهد یافت.