به گزارش مشرق، مجلس نمایندگان آمریکا مجددا قانونی را تصویب کرد که میتواند به ممنوعیت برنامه «تیکتاک» در آمریکا منجر شود، هرچند این بار به آن فرصت بیشتری خواهد داد.
به گزارش وبسایت خبری بیزنس اینسایدر، به موجب این لایحه، مالک چینی تیکتاک یک سال فرصت دارد تا داراییهای این شرکت در آمریکا را واگذار کند وگرنه با ممنوعیت رو به رو خواهد شد.
نسخه قبلی این لایحه فقط شش ماه به شرکت چینی «بایت دنس» فرصت داده بود تا مالک جدیدی پیدا کند.
قدرت دادن به قوه مجریه برای تحریم ایران و مصادره اموال بلوکه شده روسیه
مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان برای تسریع در اجرای این طرح، آن را با لایحهای ترکیب کرد که به آمریکا اجازه میدهد داراییهای بلوکه شده روسیه را به نفع اوکراین مصادره کند؛ سپس آن را در بستهای حاوی لایحههای کمک به تایوان، اسرائیل و اوکراین قرار داد که همگی ماههاست به تعویق افتادهاند.
این بسته قانونی در عرض چند روز به سنا میرود و احتمالا در آن جا هم تصویب خواهد شد.
خبرگزاری روسی اسپوتنیک میگوید این لایحه همچنین به قوه مجریه اجازه میدهد ایران را تحریم کرده و از سوی دیگر، توانایی حماس را برای آنچه «تامین مالی تروریسم» میخواند مختل کند.
خبرگزاری سیانان نیز میگوید این لایحه بنادر و پالایشگاههایی که نفت ایران را دریافت و فرآوری میکنند تحریم خواهد کرد. همچنین ممنوعیتهای بیشتری بر صادرات کالاها و فناوری با منشاء آمریکایی به ایران اعمال خواهد شد.
لایحه مذکور چندین وجه دارد. در خصوص تیکتاک، سیاستمداران آمریکایی بارها ابراز نگرانی کردهاند. این برنامه که روی تلفن همراه نصب شده و افراد ویدئوهای کوتاهی در آن به اشتراک میگذارند، اخیرا میان جوانان آمریکایی بسیار محبوب شده است. مقامات این کشور مدعی هستند شرکت بایت دنس اطلاعات کاربران را با دولت چین به اشتراک میگذارد.
از سوی دیگر، تلاشهای بالقوه آمریکا و اتحادیه اروپا برای مصادره داراییهای روسیه، با واکنش شدید مسکو مواجه شده است. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیشتر چنین اقدامی را دزدی و جنگ تجاری خوانده و میگوید مسکو پاسخ سختی به آن نشان خواهد داد.