کد خبر 1575851
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۰
تخم کتان

کارشناسان تغذیه: مصرف دانه‌های تخم کتان در کنترل وزن و سلامت سیستم گوارش تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش مشرق، افزودن دانه‌های تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می‌شود و از طرفی این دانه‌ها سبب کنترل وزن شده و پیشگیری‌کننده از سرطان نیز است.

تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش و کنترل وزن دارند بسیار مناسب می‌باشد و خوردن تخم کتان ۳۰ دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری می‌شود.

تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانه‌های تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان می‌شود.

از آنجایی که تخم کتان حاوی فیبر بالایی است، برای وارد کردن آن در رژیم غذایی باید از میزان کم شروع کرده و مقدار آن به تدریج افزایش پیدا کند.

دانه‌های تخم کتان طعم و مزه سبک و ملایمی دارند و می‌تواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون شود.

فیبر محلول موجود در تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول شده و از افزایش پلاکت در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی شود جلوگیری و پیشگیری می‌کند.

فیبر موجود در تخم کتان همچنین می‌تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.

تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند.

مصرف تخم کتان سبب بهبود سیستم گوارش بدن شده و فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری می‌کند.

ترکیبات موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می‌شود و تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که تخم کتان می‌تواند سبب کاهش برخی ناهنجاری‌های التهابی مانند آرتریت روماتویید، لوپوس و پسوریازیس شود.

تحقیقات نشان می‌دهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده و سینه دارد و این گیاه به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های مهمی همچون لیگنان‌ها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می‌تواند با پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، با سرطان مبارزه کند.

دانه‌های تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب کنید عنوان کرد: از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که از قبل آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن شود.

میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگ‌سال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپ‌خوری در روز است و برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق چای‌خوری در روز توصیه نمی‌شود.

وی با اشاره به لزوم احتیاط برخی افراد در مصرف این دانه‌ها ادامه داد: محققان معتقدند با وجود فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده، اما در مصرف آن نباید زیاده‌روی کرد.

افرادی که دارای روده التهابی و تحریک‌پذیر می‌باشند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند، همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند، از طرفی افرادی که دچار بیماری‌هایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلی‌کیستیک و فیبرویید می‌باشند، نیز باید از مصرف تخم کتان اجتناب کنند.

مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند نیز باید از مصرف تخم کتان اجتناب کرده و مصرف این دانه‌ها در زنان باردار و شیرده نیز توصیه نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محسن RU ۰۲:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۹
    0 0
    تخم مرغ بهتره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس