کد خبر 1569893
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۰
چشم

افرادی که چشم های پف کرده دارند گاهی خودشان هم از علت آن سردر نمی آورند؛ اما به طور کلی پف چشم ها می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد.

به گزارش مشرق، پف زیر چشم یا چشم های باد کرده اصطلاحی است که اغلب برای چشم هایی به کار می رود که اطراف آن متورم بوده و گاهی حالت التهاب هم دارد . افرادی که چشم های پف کرده دارند گاهی خودشان هم از علت آن سردر نمی آورند ؛ اما به طور کلی پف چشم ها می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. پف چشم به هر دلیلی که اتفاق بیفتد قابل تغییر و کاهش است . اینکه می گوییم امکان کاهش آن وجود دارد برای این است که نمی خواهیم امیدواری بیهوده داده باشیم چون برخی پف ها اصولا چندان قابل درمان نبوده و فقط می توان با راهکارهایی آن را کاهش داد.

پف زیر چشم

گاهی پف زیر چشم به دلیل ارث و ژنتیک ایجاد شده و بعضا در چند نفر از اعضای خانواده دیده میشود . با نگاهی به خاله ها و عمه ها و عموها می توان رد این مشکل را پیدا کرد . به طور کلی عارضه های ارثی و ژنتیکی کمتر امکان درمان داشته و فقط می توان از شدت و حدود آن کاست . یعنی می توانید با راهکارهایی که به شما ارائه می دهیم درصدی از میزان این پف را کاهش دهید .اختلالات ژنتیکی و ارثی نیاز به بررسی های عمیق و درمان های تخصصی دارند و عموما با روش های درمانی خانگی به طور کامل درمان نمیشوند اما همانطور که در بالا اشاره شد می توان مقداری از شدت و حدت آن کاست.

جمع شدن مایعات و التهاب زیر چشم

گاهی پف اطراف چشم میتواند به دلیل جمع شدن مایعات زیر پوست چشم ایجاد شود . در این حالت حتما باید به پزشک مراجعه کرده و آزمایش های لازم را انجام دهید . گاهی این اتفاق به دلیل به هم خوردن تعادل مایعات بدن و یا افزایش چربی و یا فشار خون و یکسری عوامل دیگر رخ می دهد و فقط با ازمایش و بررسی های پزشکی قابل تشخیص و درمان است . برای درمان یک چنین عارضه ای نباید به هیچ وجه وقت را تلف کرده و پشت گوش بیندازید و در اولین فرصت موضوع را پیگیری کنید ؛ چون بحث سلامتی از زیبایی و جذابیت بسیار مهمتر است .

ورم و التهاب زیر چشم

عموما ورم پلک ‌ها در صورت وجود هرگونه التهاب یا مایع اضافی در بافت پیوندی پیرامون چشم رخ می‌دهد که ممکن است دردناک یا بدون درد باشد و پلک‌های فوقانی یا تحتانی را در بر گیرد. یکی از مواردی که ممکن است برای هر شخصی اتفاق بیافتد ورم دور چشم است که معمولاً به آن می‌گویند “پف چشم” که باعث نگرانی خیلی‌ها از جمله خانم‌ها می‌شود. ورم پلک می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد که از جمله آن عارضه ارثی، عفونت یا پیدایش یک زخم است. بیشترین موارد تورم اطراف چشم و پف زیر چشم ناشی از شل شدن پوست در سنین کهنسالی است.با افزایش سن پوست اطراف چشم ها نازکتر می شود و از توان ارتجاعی آن کاسته خواهد شد . در این هنگام چربی زیر پوست موجب برآمدگی پوست می گردد . برآمدگی های کیسه مانند و گرد اطراف چشم بر خلاف پف آلودگی می تواند نشانه ای از مشکلات تیروئید ، بیماری گریوز، و یا مشکلات کلیوی باشند .

علل ورم صورت و التهاب زیر چشم

آبسه دندان: آبسه دندان می تواند موجب پف کردن صورت شود. در حقیقت، آبسه دندان نشان دهنده عفونت و چرک دندان می باشد. هنگامی که عفونت در بدن رخ دهد، به طور طبیعی بدن، تعداد زیادی گلبول های سفید تولید می کند و این گلبول ها از پخش عفونت به دیگر قسمت های بدن جلوگیری می کنند و این عامل منجر به تجمع چرک می شود. چرک از گبول های سفید، باکتری و بافت مرده تشکیل می شود. اگر عفونت بدتر شود، تعداد زیادی گلبول های سفید در آن منطقه عفونت تجمع می یابند و باکتری های موجود را از بین می برند و موجب بیشتر شدن چرک می گردند. در نتیجه، آن منطقه ای از پوست که در اطراف دندان است متورم می شود و موجب پف صورت می گردد.

آلرژی : واکنش های آلرژیک ممکن است باعث ورم و پف صورت شوند. آلرژی های فصلی مانند آلرژی به گرده گیاهان در بهار، می تواند باعث ورم پوست در همه نقاط بدن از جمله صورت شود. آلرژی منتقله از راه غذا معمولا جدی تر است و می تواند موجب ورم شدید صورت شود. در این موارد، زبان، لب و گلوی شما هم ممکن است متورم شود و شما را در معرض ناراحتی های تنفسی مثل قطع تنفس قرار دهد. اگر کلیه ها بیمار شوند و نتوانند عمل تصفیه مواد را به درستی انجام دهند، باعث تجمع مایعات و مواد زائد در بدن و بروز ورم می شوند.

پره اکلامپسی: بسیاری از زنان در هنگام بارداری متوجه ورم بدنشان می شوند. این ورم در صورت و دست ها قابل توجه است و ممکن است نشان‌دهنده پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری باشد. پره اکلامپسی با افزایش فشار خون می تواند باعث نگه داشتن مایعات در صورت و یا اندام ها شود. تنها درمان پره اکلامپسی، زایمان است. بنابراین پزشک می تواند در پایین آوردن فشار خونتان کمک کند تا نوزاد به دنیا بیاید.

سلولیت: یک عفونت باکتریایی است که در عمیق ترین لایه پوست بوجود می آید و باعث قرمزی و گرمی و درد می شود. سلولیت بیشتر در صورت و پایین پاها شایع است.

هیپوترمی : به معنای کاهش دمای بدن به طور غیرعادی می باشد. درجه حرارت پایین بدن برای مدت زمان طولانی موجب نارسایی قلبی و تنفسی می شود و می تواند تا حد مرگ هم پیش رود.

بیماری کلیوی: اگر کلیه ها کارکرد خود را از دست بدهند و نتوانند عمل تصفیه مواد را به درستی انجام دهند، باعث تجمع مایعات و مواد زائد در بدن و بروز ورم می شوند.

کم کاری تیروئید : اگر مقدار هورمون غده تیروئید کمتر از میزان لازم باشد، این عارضه بوجود می آید. هورمون تیروئید بر ضربان قلب و مقدار کلسیم خون موثر است و تولید پروتئین، استفاده از کربوهیدرات و چربی ها و کنترل دمای بدن را بر عهده دارد.

بیماری هاشیموتو: هاشیموتو یک بیماری خودایمنی است که به علت کم کاری غده تیروئید رخ می دهد. بر این اساس، غده تیروئید به مقدار کافی هورمون برای عملکرد طبیعی بدن تولید نمی کند.

کم کاری هیپوفیز : غده هیپوفیز، غده کوچکی است که قدرت کنترل هورمونی و تحریک بدن را بر عهده دارد.

بیماری کوشینگ : اگر مقدار زیادی کورتیزول (هورمون مترشحه از غده فوق کلیوی) در بدن تولید شود، به بیماری کوشینگ مبتلا می شوید. علائم اصلی این بیماری عبارت است از صورت پف کرده، احساس خستگی بیش از حد و به سادگی کبود شدن پوست.

سوء تغذیه شدید: سوء تغذیه به معنای کمبود کالری و یا پروتئین نیست، بلکه می تواند در اثر کم مصرف کردن ویتامین ها و عناصر معدنی و دیگر مواد مغذی هم باشد. شما ممکن است لاغر و یا حتی چاق هم باشید، اما دچار سوء تغذیه هم شوید.

گل مژه چشم: یکی از علل گل مژه، عفونت باکتری است و می تواند منجر به تورم، دردناک بودن، دارا بودن برآمدگی در پلک چشم گردد. سرطان ریه: یکی از علائم سرطان ریه، وجود ورم در صورت و گردن می باشد. آسیب و سوختگی صورت در هنگام استراحت و برای جلوگیری از احتباس مایعات در صورت، سر خود را با استفاده از دو بالش بالا ببرید.

گرفتن خون: به معنای تزریق خون در رگ می باشد. خونی که برای تزریق آماده می شود باید با خون گیرنده سازگار باشد. در صورت ناسازگاری، سیستم ایمنی بدن به آنتی بادی های خون حمله می کند و این پاسخ می تواند سلامتی شما را مختل کند.

ورم ملتحمه چشم: چشم های متورم، باعث تجمع مایعات و ادم صورت می شود.

کورتیکواستروئیدها: یا استروئیدها، نوع مصنوعی هورمون های قشر غده آدرنال (فوق کلیوی) هستند. این داروها برای درمان التهاب سیستم ایمنی بدن به کار می رود. عوارض جانبی این دارو شامل: ورم و پف صورت است.

برخی داروها: آسپیرین، پنی سیلین، برخی داروهای ادرار آور، ضد تشنج ها و داروهای آسم چاقی سینوزیت : سینوزیت می تواند منجر به تشکیل عفونت و ورم گردد.

منبع:ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
    2 0
    بخاطر اگزما و خشکه زدن پوست دور چشمه
    • IR ۲۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
      0 1
      فشار اقتصادی هم میتونه باشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس