تحلیلگران عرب: نهادهای صهیونیستی در مرحله فروپاشی قرار گرفته‌اند

تحلیلگران عرب معتقدند که اختلاف‌های داخلی محافل صهیونیستی از مرحله شکاف فراتر رفته و مؤسسات اسرائیلی را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

به گزارش مشرق، بسیاری از تحلیلگران و ناظران مسائل سیاسی معتقدند که رژیم صهیونیستی در حال عقب‌نشینی سیاسی و نظامی از اهداف اولیه اعلام شده جنگ غزه است و به احتمال فراوان به دنبال زمینه سازی برای تبادل اسرا یا کاستن از شدت عملیات‌ها در پی گسترش اختلافات بین مؤسسات امنیتی و سیاسی خود است که به نظر می‌رسد به مرحله فروپاشی و تجزیه رسیده است.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی دیروز اعلام کرد که در ادامه عقب‌نشینی نیروهای صهیونیستی از غزه تنها ۳ لشکر ۹۹ و ۱۶۲ و ۹۶ در غزه باقی مانده‌اند و بیشتر نیروهای نظامی اسرائیل از جمله لشکر ۳۶ بعلاوه تیپ گولانی و لشکر هفتم و ششم و تیپ ۱۸۸ بعلاوه نیروهای مهندسی ارتش اسرائیل از غزه خارج شده‌اند.

«فایز الدویری» تحلیلگر مسائل نظامی با اشاره به عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از نوار غزه نوشت که برخی از این عقب‌نشینی‌ها به دلیل دریافت ضربات شدید از سوی نیروهای مقاومت بود که به عنوان مثال در خصوص تیپ گولانی به وقوع پیوست. علاوه بر اینکه اسرائیل به دنبال آغاز مرحله سوم جنگ زمینی است.

وی در یک برنامه تلویزیونی در الجزیره تصریح کرد که رژیم صهیونیستی بیشتر نیروهای خود را از شمال غزه خارج کرده تا بتواند نیروهای مورد نیاز در مرکز و جنوب غزه را تأمین کند، این در حالی است که تاکنون هیچ دستاورد قابل توجهی نداشته است.

الدویری تصریح کرد که نیروهایی که عقب‌نشینی می‌کنند، بعد از استراحت بار دیگر آماده مبارزه خواهند شد و اگر به سمت مناطق دیگر بروند، بدان معنی است که جنگ ادامه دارد و متوقف نخواهد شد. اما اگر این نیروها در منطقه نوار مرزی غزه مستقر شوند، این اقدام می‌تواند به معنای تلاش رژیم صهیونیستی برای توقف درگیری‌ها باشد.

«بلال الشوبکی» تحلیلگر مسائل سیاسی نیز تاکید کرد که اظهارات یواف گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در خصوص ادامه مبارزه تا دستیابی به پیروزی امری طبیعی است، چرا که او نمی‌خواهد از اظهارات گذشته خود عقب‌نشینی کند. او تلاش دارد از دستاوردهای زیاد سخن بگوید و تأکید کند که آزادی اسرای اسرائیلی جز با استفاده از زور انجام نخواهد شد.

الجزیره در این رابطه می‌نویسد که گفتمان جدید سرکردگان رژیم صهیونیستی به نحوی دنبال می‌شود که تلاش دارد هدف مربوط به ریشه کن کردن حماس را نادیده بگیرد. آنها تلاش دارند به صورت ضمنی از این هدف اولیه عقب‌نشینی کنند و به نحوی برای شورای جنگ بویژه گالانت حفظ آبرو کنند.

الشوبکی ادامه داد که این اظهارات نشان می‌دهد که سرکردگان نظامی اسرائیل به این نتیجه رسیده‌اند که از بین بردن کامل جنبش حماس غیر ممکن است، گرچه احتمال وارد آوردن برخی ضربات به آن وجود دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی می‌افزاید که این تغییر را در گفتمان آمریکایی‌ها در خصوص امکان همزیستی با جنبش حماس و کاستن از قدرت هجومی آنها نیز می‌توان مشاهده کرد که می‌توان از آن به نوعی تسلیم شدن در برابر حماس یاد کرد.

«ایمن الرفاتی» نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی نیز با اشاره به اینکه ساکنان سرزمین‌های اشغالی به دنبال تبادل اسرا و احتمالاً آتش‌بس یا توقف مرحله‌ای جنگ هستند، تاکید کرد که خروج نیروها می‌تواند به نوعی تسلیم شدن اشغالگران در برابر شرط مقاومت مبنی بر ضرورت توقف هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه قبل از آغاز مذاکرات در خصوص تبادل اسرا باشد، علاوه بر اینکه نشان دهنده حمایت ارتش از تبادل اسرا برای جلوگیری از متهم شدن خود است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت که در پرونده تبادل اسرا ایده‌های جدیدی به مقاومت پیشنهاد شده است، علاوه بر اینکه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تلاش زیادی برای بازگرداندن اسرا انجام می‌دهد.

الشوبکی به اختلافات گسترده مؤسسات امنیتی و کابینه رژیم صهیونیستی بویژه شاباک اشاره می‌کند که گزارش‌هایی را به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تقدیم کرده که در آن نسبت به افزایش التهاب در کرانه باختری هشدار داده و تاکید کرده که دیگر نمی‌توان به دنبال راهکار امنیتی یا نظامی برای حل این بحران بود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تاکید کرد که عملیات تل‌آویو که دیروز انجام شد، به این معنا بود که از بین بردن تسلیحات مقاومت فلسطین در کرانه باختری به معنی توقف عملیات ضد صهیونیستی حتی در شرایط امنیتی کنونی نیست.

الشوبکی با اشاره به محاکمه رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه به اتهام نسل کشی، تاکید کرد که این مسائل نتانیاهو را در تنگنا قرار داده است، چرا که او روزگاری اسرائیل را عرصه‌ای امن و دموکراتیک و مناسب برای سرمایه‌گذاری می‌دانست، ولی الان این وجهه از هم پاشیده است.

وی با تأکید بر اینکه اختلافات در مؤسسات رژیم صهیونیستی از حد شکاف و اختلاف گذشته و به مرحله فروپاشی رسیده است، تاکید کرد که مقاومت اهرم فشار مهمی در پرونده تبادل اسرا دارد که می‌تواند با استفاده از آن به تحقق شرط خود برای توقف جنگ در غزه امیدوار باشد.

فایز الدویری نیز در این باره پیش‌بینی کرد که نتانیاهو در نتیجه بن‌بست در شرایط نظامی، تسلیم مطالبات مربوط به توقف جنگ خواهد شد، اما زمان این اتفاق به میزان افزایش فشارهای داخلی از یک طرف و فشارهای آمریکا از طرف مقابل بستگی دارد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سهیل بشردوست DE ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۷
    0 0
    از فروپاشی نهادهای صهیونیستی نفع خاصی از نظر رفاه اجتماعی و اقتصادی عاید مردم ایران نخواهد شد، از صلح و دشمن زدایی اما همه چیز

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس