به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، بسیاری از اساتید و دکترها به نقش مخرب تلویزیون و رسانههای تصویری در کاهش استعداد و هوش کودکان اشاره میکنند و همه ما به این موضوع واقف هستیم.
چندی پیش نیز اسپیتز پزشک آلمانی با استدلالهای قوی به نقش مخرب تلویزیون و رسانههای تصویری در کاهش استعداد و هوش در کودکان در حال رشد در کتابی با همین موضوع پرداخته بود.
این پزشک آلمانی در کتاب اخیر خود به پدر مادرها هشدار داده است که امروزه کامپیوتر و اینترنت در مقایسه با تلویزیون در کاهش هوش کودکان بسیار مخربترند.
این محقق بر این عقیده است که اینترنت نه تنها کودکان بلکه حتی بزرگسالان را نیز تهدید میکند؛ به هر میزان که کودکان زمان خود را در پای اینترنت میگذرانند، ضربات جبران ناپذیری به مغزشان وارد میشود و در مقابل هر چقدر مانند گذشته به بازیهای سنتی بپردازند برای افزایش هوش استعدادشان مفیدتر است.
پزشکان کره جنوبی نیز تحقیقات بسیاری را پیرامون این مسئله انجام دادهاند و به تأثیر اینترنت در روند رشدی مغز انسان لقب زوال عقل دیجیتال را دادهاند.
مطالعه نشان میدهد که بسیاری از جوانان امروز بیش از یک رسانه در یک زمان استفاده میکنند برای مثال تلفن زدن، بازی کردن ،فرستادن و نوشتن ایمیل؛ این بدان معنی است که برخی جوانان به طور متوسط در روز 8.5 ساعت از رسانههای دیجیتال استفاده میکنند که حداقل 6 ساعت آن به استفاده از اینترنت بر میگردد.
اینترنت و رسانههای دیجیتال امروزه همه جا هستند، در ماشین، مترو و حالا در کلاسهای درس؛ این موضوع جالب است که بسیاری از ما از راه یافتن اینترنت به کلاسهای درس خوشحالیم، اما باید به این موضوع نیز توجه کنیم که اینترنت مجال فکر کردن را از ما گرفته است.
بسیاری از ما به جای آنکه پیرامون یک موضوع فکر کنیم به اینترنت متصل میشویم و از آن به عنوان یک یار کمکی بسیار باهوش استفاده می کنیم.
این موضوع نه تنها برای ما بلکه برای کودکان نیز یک تهدید به حساب میآید، چرا که در مدارس به جای آموزش درست فکر کردن به کودکان آموزش نحوه درست جستجو کردن را میآموزند.
این امر باعث شده که پزشکان کرهای ممنوعیت اینترنت در مدارس را بهترین راه برای بهبود وضعیت دانش کشورشان بدانند.
پیام کتاب اسپیتز در یک جمله این است: " اینترنت شما را کم هوش میکند " و این بستگی به ما دارد که این پیام را جدی بگیریم یا نه.