به گزارش مشرق، صفحه اینستاگرامی بافتار رسانه با انتشار گزارشی تصویری نوشت:
وقتی آثار نقاشان فلسطینی را مرور میکنیم، یک وجه اشتراک بین همهٔ آنها مییابیم و آن چیزی نیست جز «امید». یکی «امید» را با «مقاومت» و «مبارزه» نشان میدهد، دیگری با «شادی» و شخصی با «زندگی»؛ اما زنی نقاش مثل سُهاد الخطیب، از سیاهیِ «غم» به روشنیِ «امید» میرسد. او برای این کار از آب و مُرّکب استفاده میکند. آثار او ما را به یاد جملهای از نادر ابراهیمی در «آتش بدون دود» میاندازد:«ما، در هیچ حال، قلبهایمان خالی از غم نخواهد شد؛ چرا که غم ودیعهییست طبیعی که ما را پاک نگه میدارد. انسانهای بیاندوه، به معنای متعالی کلمه، هرگز انسان نبودهاند و نخواهند بود. از این صافی انسانساز نترس...»
غم در آثار سُهاد الخطیب نمود بیشتری دارد. حتی درون نقاشیهای بهظاهر شاد او هم، اندوهی نهفته است. او در آثارش بیشتر از رنگ سیاه استفاده میکندکه گویی بدون غم، شادی معنا نخواهد داشت؛ همانطور که بدون جنگ و مقاومت، پیروزی معنایی ندارد. این تصویری که سهادالخطیب از غم نقاشی میکند، حکایت از وضعیت هموطنان او در فلسطین دارد در سختی و مشقت زندگی میکنند اما جنس این غم با غمهای روزمرهای که تصور داریم فرق میکند. او از پسِ این سیاهی و غم، در جستجوی روشنی و امید است و غمِ افسردگی و ناامیدی نیست. آثار سُهاد به نوعی و هرکدام در نسبتی با آیۀ «إنَّ مَعَ الْعُسرِ یُسْراً» ارتباط برقرار میکنند؛ همچنان که محوریت یکی از نقاشیهایش، همین آیۀ پنجم از سورۀ مبارکۀ شرح است.
او این امید را به رنگ طلایی که شبیه به خورشید و نمادی از روشنایی و صبح است، تصویر میکند.گاهی این «امید روشنیبخش طلاییرنگ»، قطرۀ اشکی درحال ریختن از چشمان مادری یا خون برزمینریختۀ شهیدی است. گاهی هم فرزند یتیم شهیدی است که عکس پدر را در آغوش گرفته یا حتی قرآنی که در دست رزمندههای مقاومت قرار دارد و گاهی خود بیتالمقدس است که همچون خورشیدی، امید را بر دل مردم فلسطین میتاباند. اینها امیدهایی هستند که هرکدام از آنها به حکم سنت الهی، بهتنهایی میتوانند خانۀ کفر را ویران کنند. اگرچه این نماد طلاییرنگ در آثار، نقطه کوچکی را دربرمیگیرد؛ اما آنقدر برجسته است که همۀ تیرگیِ رنگ سیاه را تحتالشعاع خود قرار میدهد.
سُهاد الخطیب، نقاش مسلمان فلسطینی است که در اردن بزرگ شده است. وی هماکنون در کالیفرنیا زندگی میکند. در این فرسته، تعدادی از آثار او را گلچین کردهایم.
پینوشت: تیتر این فرسته از بیتی از محمدمهدی سیار وام گرفته شده است:
«ستارگان سحر پیشمرگ خورشیدند
ستاره سحرم پیشمرگ خورشیدم»
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.