به گزارش مشرق، دانشآموزان مقاطع مختلف از شمال تا جنوب و شرق تا غرب انگلیس، در اقدامی نمادین به خیابانها سرازیر شده و شعار آزادی فلسطین را سردادند. آنها علاوه بر حمل پرچم فلسطین، پلاکاردهایی را در دست داشتند که روی آنها عبارتهایی در محکومیت نسلکشی و توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه نوشته شده بود.
در منطقه لوتن، دانشآموزان در محوطه کالج «لوتن سیکث فرم» تجمع و رابطه این نهاد آکادمیک با یکی از شرکت تولید کننده قطعات یدکی برای تسلیحات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. دانش آموزان منطقه نیوهام هم مقابل ساختمان شهرداری تحصن کرده و شعار آزادی فلسطین سر دادند. تصاویر منتشر شده از گلاسکو نیز نشان میدهد که دانشجویان در محوطه دانشگاه این شهر تجمع کرده و ضمن اهتزاز پرچم فلسطین، شعارنوشتههایی را برای اعلام همبستگی با مردم این کشور حمل میکنند.
جوانان در این تحرکات اعتراضی ضمن حمایت از آتشبس فوری در غزه تاکید دارند که رهبران احزاب سیاسی انگلیس نماینده دیدگاه آنها در قبال تحولات فلسطین نیستند.
دیروز هم تظاهرات دیگری از سوی دانشآموزان و دانشجویان انگلیس، علیه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی برگزار شد. جوانان ساکن در شرق لندن امروز کلاسهای درس خود را رها کرده و در اعتراض به نوع رای نماینده پارلمانی این منطقه درقبال طرح درباره آتشبس در غزه، راهپیمایی کردند. آنها با بیان اینکه خانم «روشن آرا علی» دیدگاه مردم این منطقه را نمایندگی نمیکند، خواستار استعفای فوری نامبرده از پارلمان شدند.
این قانونگذار انگلیسی با صدور بیانیهای اعلام کرد که از توقف درگیریها حمایت میکند اما به طرح درباره آتشبس غزه، رای ممتنع داده است. او مدعی شد که طرح ارائه شده در پارلمان انگلیس، آتشبس در غزه را تضمین نمیکرد و به همین خاطر او در این رایگیری مشارکت نکرد.
نمایندگان پارلمان انگلیس چهارشنبه شب به طرح پیشنهادی یکی از احزاب سیاسی این کشور درباره برقراری آتشبس در غزه رای موافق ندادند. در این رایگیری ۱۲۵ نفر از نمایندگان به این طرح رای موافق و ۲۹۳ نماینده رای مخالف دادند.
این طرح به پیشنهاد حزب ملی اسکاتلند در مجلس عوام مطرح شد که از آغاز حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه خواهان برقراری آتشبس بود. این حزب سیاسی در بیانیهای در تارنمای خود نوشت: از نگاه ناظران بیطرف، (رژیم) اسرائیل مرتکب جرائم جنگی شده و برقراری آتشبس بشردوستانه یک امر ضروری است.
گزارشها حاکیست رهبر حزب اپوزیسیون (کارگر) انگلیس که همسو با دولت لندن مخالف آتشبس کامل در غزه است، پیش از آغاز رایگیری به نمایندگان این حزب دستور داده بود که با پیشنهاد حزب ملی اسکاتلند مخالفت کنند؛ اما دقایقی پیش از آغاز رایگیری «یاسمین قریشی»، «افضل خان» و «پاولا بارکر» از کابینه سایه استعفا کردند تا به این طرح رای موافق بدهند.
موج استعفای نمایندگان ارشد حزب کارگر تا ساعاتی پس از انتشار آراء ادامه داشت و شمار این افراد به ۸ تن رسید؛ تحولی که ضربه سنگینی به اعتبار حزبِ منتظر قدرت بشمار میرود.
حامیان فلسطین قصد دارند تا فردا (شنبه) مقابل دفتر رهبر حزب کارگر تجمع کنند. این حرکت اعتراضی بخشی از تظاهرات گستردهای است که در مناطق مختلف انگلیس برای اعتراض به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی برنامه ریزی شده است.
حامیان فلسطین تاکنون چندین تظاهرات گسترده در لندن برگزار کرده و تاکید دارند که تا پایان جنگ در غزه به اعتراضات خود ادامه میدهند. شنبه گذشته افزون بر ۸۰۰ هزار تن از حامیان فلسطین در خیابانهای لندن تظاهرات کرده و فریاد آزادی فلسطین را سردادند. آمارها نشان میدهد که ۸۰ درصد از مردم انگلیس حامی آتشبس فوری در غزه هستند.
طولانی شدن جنگ غزه باعث دو قطبی شدن جامعه انگلیس شده است. نخست وزیر انگلیس دوشنبه گذشته در برابر موج اعتراضها به اظهارات اهانتآمیز سوئلا برآورمن که راهپیمایی حامیان فلسطین را نفرت انگیز خوانده بود، تسلیم شد و وی را از مسند وزارت کشور اخراج کرد.
این درحالیست که دولت انگلیس از آغاز جنگ غزه با چشمپوشی از کشتار فلسطینیان، حمایت تمام عیار خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرده است. این کشور برخلاف فراخوان سازمان ملل متحد مخالف برقراری آتشبس دائمی در غزه است و چنین طرحی را به نفع گروههای مقاومت فلسطینی میداند. رژیم صهیونیستی نیز در سایه حمایت لندن و کاخ سفید به حملات خود علیه غزه ادامه داده و تاکید دارد که پایان جنگ در دستور کار این رژیم نیست.
جنگ علیه غزه در حالی وارد چهل و دومین روز خود شده است که اشغالگران حملات روی بیمارستان ها متمرکز کرده اند و از جمله بامداد روز گذشته نظامیان رژیم صهیونیستی به بیمارستان الشفاء بزرگترین بیمارستان نوار غزه یورش برده و آن را به اشغال خود در آوردند.