کد خبر 1544577
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۰۱:۳۰
مرگ مغزی را با «کُما» اشتباه می گیرند/ابهامات مالی در اهدای عضو

قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ایران در اهدای عضو از مرگ مغزی، رتبه اول خاورمیانه و جهان اسلام، اما در دنیا رتبه سی و دوم را دارد.

به گزارش مشرق، قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه رضایت دادن یا نارضایتی خانواده‌های دارای بیمار مرگ مغزی در شرایط مختلف متفاوت است، افزود: سال ۸۳ که فعالیت واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد، آمار رضایت خانواده‌ها ۵ درصد بود. اما با فعالیت‌های فرهنگی، همکاری‌های سازمان‌های مختلف و افزایش سطح دانش مردم به مرور این آمار ارتقا پیدا کرد و اکنون در این مجموعه از هر ۱۰۰ خانواده ۷۵ مورد رضایت به اهدا می‌دهند.

وی با اشاره به تأثیر مسائل اجتماعی در جلب رضایت افراد برای اهدا عضو، گفت: وقتی در ماه مبارک رمضان هستیم نرخ رضایت بیشتر می‌شود یا وقتی برنامه‌ای پخش می‌شود که ناخواسته به افراد امیدهای واهی می‌دهد که ممکن است بیمارشان از مرگ مغزی برگردد (که چنین چیزی محال است)، رضایت افراد کاهش می‌یابد.

قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر حس نوع دوستی مردم ایران در بحران‌های اجتماعی، افزود: در موضوع اهدا عضو هم وقتی با خانواده‌ها مطرح می‌کنیم و متوجه باشند که مرگ مغزی به منزله مرگ هست حتماً رضایت به اهدا می‌دهند اگر کم کاری هست از طرف ما بوده که نتوانسته ایم جامعه را با این حقیقت آشنا کنیم و این وظیفه ماست که به مردم این آگاهی را بدهیم که اگر فردی مرگ مغزی شده اجازه ندهند فرصت طلایی از دست برود و اعضایش به خاک سپرده شود و اجازه دهند اعضای او برای بیماران در لیست انتظار پیوند استفاده شود.

قربانی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و ایران که تمام بیمارستان‌های استان تهران را پوشش می‌دهند؛ جمعیت حدوداً ۱۳ میلیون نفری تهران را پوشش می‌دهند، واحدهای فراهم آوری که ذیل مرکز مدیریت پیوند هستند، موارد مشکوک به مرگ مغزی را شناسایی و از خانواده‌هایشان برای اهدای اعضای عزیزشان رضایت می‌گیرند.

وی افزود: در شرایطی که خانواده‌ها خودشان داغدار هستند، اینکه بخواهد شنونده‌ی حرف‌های ما باشد که یک بیماری در جای دیگری نیاز به کمک دارد و این رضایت به اهدا عضو بدهد اتفاق بزرگی است چراکه خانواده‌ها یکباره دچار شرایطی شدند که عزیزشان که در بیمارستان بستری بود به واسطه مرگ مغزی از دست رفته می‌بینند.

قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بحث پیوند اعضا بحث چند بعدی از نظر ابعاد مختلف اجتماعی اخلاقی شرعی و حقوقی است سازمان‌های مختلفی با ما همکاری می‌کنند ما در مقام قدردانی از این عزیزان از همه سازمان‌های درگیر می‌خواهیم در جهت اینکه فرهنگ اهدا عضو را اشاعه دهیم و هم تسهیلاتی برای خانواده‌های اهدا کننده عضو فراهم کنیم.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • علی اصغر قاسم پور ۰۵:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
    0 0
    تازگی ها این موضوع خیلی باب شده بعضی از دندانپزشکان که تعدادشون هم کم نیست یک کار درمانی دندان که جزو وظایف و حیطه ی کاری شونه، حق مغاینه رو می گیرن اما بعد از معاینه، کاملاً دل به خواهی، قبول می کنن که اون کار درمان رو انجام بدن یا ندن و در بسیاری موارد، بعد از گرفتن حق معاینه، از قبول درمان خودداری و بی دلیل و واهی بیمار رو به جاهای دیگه ارجاع میدن و به این ترتیب یک حق معاینه ی چندثانیه ای مفت بی زحمت می گیرن اما کاری برای بیمار انجام نمی دن! و تازگی ها این موضوع خیلی باب و امری عادی شده به طوری که گاهی بیمار می بینه تسلسل وار این کار انجام میشه در صورتی که هیچ دلیلی نداره و نوعی سوءاستفاده و تخلف از کار پزشکیه.
  • ۰۷:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
    0 0
    ... به افراد امیدهای واهی می‌دهد که ممکن است بیمارشان از مرگ مغزی برگردد (که چنین چیزی محال است) ... آهان، یعنی بیماران باید اول از تو اجازه بگیرند بعد از کما خارج بشن!؟ اگه به شما باشه که برای رونق کاسبی خودتون تا طرف بیهوش میشه سریع به اسم مرگ مغزی میبریدش برای اهدای عضو ! این وسط لابد خطاهای بیشمار پزشکی و تعارض منافع هم از نظر شما محاله !؟
  • ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
    1 0
    که خیلی بده همه اعضا قاچاق میشند .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس