دستاوردهای حوزه بهداشت کشور/ از حذف فلج اطفال تا کنترل مالاریا

معاون بهداشت وزارت بهداشت، به تشریح دستاوردهای حوزه بهداشت کشور پرداخت.

به گزارش مشرق، حسین فرشیدی گفت: اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در ۵۹ شهر شروع شد و امروز به ۹۳ شهر رسیده است.

وی از رشد بسیاری از شاخص‌ها در روستاها به دلیل ارتباط مستمر خانه‌های بهداشت با مردم خبر داد و افزود: با اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع باید دسترسی عادلانه، کاهش پرداخت از جیب مردم و ارائه خدمات استاندارد به صورت کامل محقق شود.

فرشیدی گفت: در برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع ارتباط خوب مراقبین بهداشتی با مردم بسیار مهم است به طوری که مراقب سلامت باید بتواند خدمات پایه را به شکل فعال در مردم رصد کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به افتتاح و بهره برداری از هزار و ۲۷ پروژه بهداشتی در روزهای پیش رو، افزود: ۴ هزار بهورز، جذب مراکز بهداشتی خواهند شد.

فرشیدی در ادامه به تشریح دستاوردهای حوزه بهداشت در کشور پرداخت و گفت: در حوزه واکسیناسیون کشوری در منطقه رتبه یک را داریم و از ابتدا دو سیاست را در اولویت قرار دادیم، اول اینکه، واکسن باید توسط دولت تأمین شده و به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد و دوم اینکه اعتماد جامعه به حوزه بهداشت برای دریافت به موقع واکسن، جلب شود.

وی افزود: ماحصل واکسیناسیون با ۹۷ درصد پوشش کشوری، منجر به این موفقیت شد که مثلاً امروز، بیماری فلج اطفال در کشور به صفر رسیده، به رغم اینکه در کشورهای همسایه هنوز هم این بیماری مشاهده می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: بیماری‌های سرخک و سرخجه به دلیل واکسیناسیون گسترده در مرحله حذف قرار گرفته و در دوره کرونا نیز با تأمین واکسن و مشارکت مردم، این بیماری به خوبی مدیریت و کنترل شد.

وی گفت: تزریق روزانه بیش از ۸ میلیون دوز واکسن کرونا و کنترل این بیماری، از دستاوردهای مهم حوزه بهداشت در دولت سیزدهم محسوب می‌شود.

فرشیدی با اشاره به ارتقای شاخص‌های بهداشتی از سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، تصریح کرد: عملکرد حوزه بهداشت در پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای شاخص‌های سلامتی، به گونه‌ای است که از مرگ و میر ۳۰ در هزار در نوزادان زیر یک ماه، به عدد ۸.۵ برسیم که در مقایسه با سایر کشورهای منطقه و برخی کشورهای جهان، موفقیت خوبی به شمار می‌رود.

وی افزود: مرگ و میر حین بارداری، کودکان زیر ۵ سال و بالای ۵ سال نیز به طور واضح در طی سال‌های بعد از انقلاب اسلامی تاکنون، کاهش چشمگیر داشته و تمام این موفقیت‌ها مرهون سیستم بهداشتی مناسب در کشور است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تشخیص به موقع، درمان و کنترل بیماری مالاریا در کشورمان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در زمینه درمان بیماری سل در کشور از نظر تشخیص، درمان و پیگیری، در سطح منطقه رتبه یک را داریم. به رغم اینکه تجمعات زیادی از جمله اربعین برگزار می‌شود، به دلیل عملکرد مناسب نظام بهداشتی کشور، بیماری‌های عفونی به خوبی کنترل شده و یا به موقع تشخیص داده شده و درمان می‌شود.

وی با بیان اینکه نظام سلامت باید پویایی خود را حفظ کند، عنوان کرد: با اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع به صورت فعال‌تر در سطح کشور و پیگیری مداوم سلامتی افراد از سوی مراقبین سلامت، به سمت پویایی هرچه بیشتر حوزه سلامت و پیشگیری، پیش خواهیم رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • هدایت IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۵
    0 0
    مطالبه اصلی وقانونی مدافعان جانفشان وزحمتکش بهداشت ودرمان =برقراری فوق العاده خاص....لطفا"پیگیری و رسیدگی فرمایید "

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس