به گزارش مشرق، لکورنو جمعه در مصاحبهای با روزنامه فیگارو اظهار کرد: افسران ارتش ما در گابن هستند تا نیروهای این کشور را آموزش دهند. فعالیت آنها تا آرام شدن اوضاع و تعیین وضعیت سیاسی این کشور ، تعلیق شده است.
وی مشابهت میان تحولات نیجر و گابن را رد کرد و گفت که در نیجر «ارتش بطور غیرقانونی یک رئیس جمهوری را که بطور دموکراتیک انتخاب شده بود، برکنار کرد» اما تحولات گابن ناشی از «عدم پایبندی به قانون اساسی و قوانین انتخاباتی بود.»
لکورنو تاکید کرد: باید به دیپلماتها زمان داد تا تحولات گابن را ارزیابی و با شرکای خود رایزنی کنند.
گروهی از افسران ارشد ارتش گابن روز چهارشنبه در تلویزیون اعلام کردند که به دلیل بیاعتبار بودن انتخابات عمومی اخیر، اندکی پس از اعلام پیروزی دوباره علی بونگو در انتخابات ریاست جمهوری، قدرت را به دست گرفتهاند.
بر اساس گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، در میان سربازان کودتاچی، اعضای گارد جمهوری خواه (GR)، گارد پراتوری ریاست جمهوری که با کلاههای سبزشان قابل تشخیص هستند و همچنین سربازان عادی ارتش و افسران پلیس دیده میشوند.
افسران یاد شده رئیس جمهور منتخب را به تقلب در انتخابات متهم کردهاند. علی بونگو در این انتخابات برای سومین دوره به ریاست جمهوری گابن رسید.
کودتاچیان ارتش در تلویزیون دولتی نشان دادند که علی بونگو رئیس جمهور معزول گابن در حبس خانگی است و اعلام داشتند که یکی از پسران وی به اتهام «خیانت بزرگ» دستگیر شده است.
علی بونگو اوندیمبا در سال ۲۰۰۹ میلادی برای نخستین بار به ریاست جمهوری گابن رسیده بود. وی به تازگی نیز با کسب ۶۴.۲۷ درصد آرا بار دیگر برای سومین دوره به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.
بر اساس اعلام مرکز انتخابات گابن، بونگو ۵۶ ساله رقیب اصلی خود، آلبرت اوندو اوسا را شکست داد که ۳۰.۷۷ درصد آرا را به دست آورد. مشارکت رای دهندگان ۵۶.۶۵ درصد بود.
این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا از سال ۲۰۲۰ به بعد به شمار میآید. آخرین کودتا، مربوط به نیجر است که در ۲۶ جولای گذشته صورت گرفت.