به گزارش مشرق، رسانههای بینالمللی بامداد شنبه گزارش دادند نیجر به سفیر آمریکا ۴۸ ساعت مهلت داد تا این کشور آفریقایی را ترک کند، اما آمریکا این گزارشها را تکذیب کرد.
ابتدا خبرگزاری رویترز با منتشر کردن خبر اخراج سفیر آمریکا نوشت این دستور در حالی صادر شده که «کاثلین فیتزگیبونز»، سفیر آمریکا در نیجر به تازگی وارد پایتخت نیجر شده بود.
با وجود این، رویترز ساعتی بعدتر گزارش داد که آمریکا این خبر را تکذیب کرده و گفته چنین درخواستی مطرح نشده است.
وزارت خارجه نیجر هم اندکی بعدتر گفت تصاویر منتشرشده در فضای مجازی که ادعا میکنند نیجر خواستار ترک سفیر آمریکا شده واقعی نیستند.
ساعاتی قبلتر گزارش شده بود وزارت امور خارجه نیجر به سفیر فرانسه ۴۸ ساعت زمان داده تا این کشور را ترک کند.
این ضربالاجل در حالی تعیین شده است که اوایل مردادماه نیز هزاران شهروند نیجری در اعتراض به مداخله پاریس در امور داخلی نیجر مقابل سفارت فرانسه در نیامی -پایتخت نیجر- تظاهرات برپا کرده بودند.
شهروندان نیجری با در دست داشتن پرچم روسیه و حمایت از این کشور، علیه فرانسه شعار سر داده بودند. تعدادی از شهروندان نیجری نیز به سفارت فرانسه حمله کردند.
به دنبال این حمله، وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیهای «هرگونه اقدام خشونتآمیز علیه مقرهای دیپلماتیک را که امنیت آنها جز مسئولیتهای کشور میزبان است،» محکوم کرده بود.
فرانسه اعلام کرده بود: «جز وظایف نیروهای نیجری است که امنیت مقرهای دیپلماتیک و کنسولی را طبق معاهده وین تأمین کنند. ما از آنها میخواهیم به این وظیفه که حقوق بینالملل آن را ایجاب میکند، عمل نمایند».
چهارم مردادماه در کشور نیجر کودتا شد. به دنبال این کودتا، «محمد بازوم» رئیسجمهور این کشور توسط نیروهای گارد ریاست جمهوری از قدرت خلع شد و «عبدالرحمن تچیانی» در رأس یک شورای نظامی قدرت را در نیجر به دست گرفت.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا «اکواس» پس از این کودتا تحت فشار فرانسه و آمریکا به مخالفت با شورای نظامی نیجر برخاست و اعلام کرد برای بازگردانی بازوم به قدرت خود را برای مداخله نظامی در نیجر آماده میکند.
با این حال، کمیسر اکواس، عصر روز جمعه اعلام کرد که این گروه برنامهای برای حمله به نیجر ندارد و تمام راههای مسالمتآمیز برای بازگردانی محمد بازوم را در پیش خواهد گرفت.